Sestdiena, 18.maijs

redeem Ēriks, Inese, Inesis

arrow_right_alt Vakara Ziņas \ Zvaigznes

Penelope Krusa un Selma Haijeka novecojot kļūst tikai skaistākas

© Scanpix

No plastikas ķirurgiem jāturas pa gabalu, seja jāslēpj no saules un jālutina ar ekskluzīviem kopšanas līdzekļiem, dažreiz drīkst atļauties notiesāt arī pa kādai kaloriju bumbai vai saldējumam, bet labāk tomēr galdā celt ekoproduktus – tie ir tikai daži slavenību padomi, kā saglabāt aizejošo jaunību.

Par to ir pārliecinātas aktrises Penelope Krusa, Džūlija Robertsa, Keita Blanšeta, Džuliana Mūra, Selma Haijeka, Dženifera Lopesa, Džodija Fostere – viņām visām ir pāri 40.

Penelope Krusa (37): laimes olimpa virsotnē

Spāņu skaistule Penelope Krusa burtiski staro: ģimenes miers un laime ietekmējuši arī karjeru. «Viņa ir neaptverami fenomenāla mamma,» par kolēģi jūsmo Džonijs Deps. Savas Holivudas karjeras virsotni Krusa sasniegusi ar filmu «Karību jūras pirāti: Svešajos krastos», kuras kases ieņēmumi sasnieguši rekordlielu summu. Latīņamerikāņu zvaigzne šobrīd filmējas jaunajā Vudija Allena komēdijā «Bop Decameron» un itāliešu drāmā «Venuto Al Mondo». Abās filmās aktrise spēlē galveno lomu. Un kā gan citādi!

Skaistuma atslēdziņa. «Pārmaiņas – tas ir kaut kas labs,» uzskata aktrise un priecājas par katru jaunu grumbiņu sejā. «Tad, kad man būs 80 un skatīšos spogulī, gribēšu arī izskatīties kā 80 gadus veca.» Arī pēc bērna nākšanas pasaulē Krusai ir izdevies saglabāt perfektu augumu. Tiesa, viņa pie tā arī piestrādā. Viena no aktrises kaislībām esot balets. Krusa katru dienu cītīgi trenējas, arī smēķēšana un alkohols nav savienojami ar veselīgu dzīvesveidu. Taču aktrise kļūst vāja, ja galdā celts tradicionālais Valensijas ēdiens paelja – šim kārdinājumam Krusa nu nekādi nespējot pretoties un tādās reizēs par kalorijām nedomājot. Īpašus laimes mirkļus sagādājot pastaigas Losandželosas parkos kopā ar vīru Havjēru Bardemu un mazo dēliņu Leo.

Keita Blanšeta (42). Dzīvē kautrīga, uz ekrāna – maģiska

«Es uzskatu, ka pirmās vecuma pazīmes un nelieli trūkumi cilvēku padara skaistāku,» saka filmas «Avatars» zvaigzne Keita Blanšeta. Holivudas skaistuma mānija un perfekti klonēts izskats? Nē, tas neesot domāts viņai! Aktrise nav arī botoksa injekciju un plastisko operāciju piekritēja. «Es vairs nevaru un arī negribu spēlēt trīsdesmitgadnieci,» skaidro Blanšeta.

Skaistuma atslēdziņa. Detokss – tā skan Keitas Blanšetas burvju vārdiņš. Vismaz reizi gadā aktrise veic trīs nedēļu ilgu organisma attīrīšanas kursu, tādā veidā noregulējot savu vielmaiņu. No savas ēdienkartes Blanšeta tad izslēdz ogļhidrātus, tēju, piena produktus un sarkano gaļu. Trīs dēlu māmiņa atzīst, ka attiecībā uz fitnesa treniņiem viņa ir visai kūtra. Maksimāli divas reizes nedēļā aktrise apmeklējot pilates nodarbības vai peldēšanu. Patiesībā fizisko rūdījumu viņa gūstot kopā ar saviem bērniem, no kuriem aktrise nešķiroties ne brīdi. «Mani bērni ir mans fiziskais «treniņš». Es staipu viņus visu dienu sev līdzi,» skaidro aktrise. Tur tiešām nepieciešams kārtīgs fiziskais rūdījums, lai novaldītu tādus brašuļus kā Dašiels Džons, Romāns Roberts un Ignatiuss Martins.

Dažkārt aktrise atļaujas notiesāt arī pa kādam treknas kūkas gabalam. Blanšeta ir kaislīga konditore, un brīžos, kad ir iedvesma, viņa uzbur visīstākās kaloriju bumbas, kuras ar gardu muti notiesā viņas vīrs Endrū Aptons un viņu trīs dēli. Tādās reizēs aktrise nespēj būt pasīva malā stāvētāja un piebiedrojas savai vīriešu kārtas saimei.

Džūlija Robertsa (43): ar smaidu

Aktrises Džūlijas Robertsas smaids kļuvis par viņas firmas zīmi, kas liek izkust daudzu stiprā dzimuma pārstāvju sirdīm, taču patiesībā tā ir fasāde, aiz kuras slēpjas kārtīga godkāres deva. Pirms trim gadiem, pārkāpjot izdaudzināto 40 gadu slieksni, Robertsa jutusies atvieglota, jo izrādījās, ka nekas nav mainījies. «Vecuma tuvošanās – tā ir lieliska sajūta,» vēl nesen kādā intervijā bilda aktrise, un, redzot viņu kopā ar Tomu Henku uz ilustrētā izdevuma «W» vāka, atliek vien viņai piekrist: Robertsas smieklu krunciņas ar gadiem kļūst tikai vēl jaukākas un kājas – slaidākas. Fotosesijā viņa ir pierādījusi, ka vecums nav atstājis nekādu negatīvu ietekmi.

Skaistuma atslēdziņa. Ja aktrisei nav jāgatavojas lomai, tad viņas fitnesa programma ir atslābinoša kā dzīve rančo: jogas un pilates nodarbības, peldēšanās baseinā un ilgstošas pastaigas kopā ar ģimeni. Ja drīzumā plānota filmēšanās, kā tas, piemēram, ir šobrīd (Robertsa ir piekritusi atveidot ļauno karalieni Tarsema Singa filmā «Sniegbaltīte»), tad talkā nāk slavenību trenere Keitija Kēlere, kura žēluma nepazīst: viņa izveido treniņprogrammu, kas palīdz aktrisei iegūt tādu ķermeni, kādu mīl kameras un skatītāji. Programma sevī ietver aerobiku, muskuļu treniņu, džogingu un ūdens fitnesu.

Džuliana Mūra (50): rudi mati, balta āda un vasarraibumi

Aktrises Džulianas Mūras ceļš uz Holivudu nav bijis straujš – viņa nekad nav rāvusies pēc galvenajām lomām un augstākajā līgā nonākusi pēc kulta filmas «Bugī naktis» un seksuālās drāmas «Magnolija». Mūra spēlē dīvainas varones un nekad nevairās filmēties seksa ainās. Jautāta par attieksmi pret erotiskajām ainām, aktrise vien parausta plecus, jo nesaprot jautājuma jēgu – sekss ir cilvēciskas uzvedības sastāvdaļa. Mūra ir viena no jutekliskākajām aktrisēm, kura ar gadiem kļūst pievilcīgāka. «Šodien jūtos daudz labāk nekā divdesmit gadu vecumā,» neslēpj aktrise. «Manai dzīvei ir vairāk dziļuma, nekā tas bija agrāk.»

Skaistuma atslēdziņa. Džulianas Mūras burvju vārdiņš ir pretiedeguma krēms nr. 25. Viņa nekad nesauļojas un iesaka to nedarīt arī citiem. Aktrise priekšroku dod firmas «Burt’s Bees» dabiskajai kosmētikai un brīvajā laikā vispār nelieto grimu. Viņa regulāri apmeklē jogas un pilates nodarbības un staigā lielus gabalus kājām.

Selma Haijeka (44): viscaur īsta

Aktrise Selma Haijeka ir viena no tām aktrisēm, kura līdz mielēm izdzīvo savas lomas. «Ir tik jauki novecot Holivudā,» atzīst skaistule. Jāpiekrīt savulaik amerikāņu izdevumā «Interview» rakstītajam: «Astotajā dienā Dievs radīja Selmu Haijeku, un tas bija sasodīti pareizi.» Tāda nu viņa ir : eksotiski daiļa, dienvidnieciski valdzinoša, neatvairāmi pievilcīga, apskaužami veiksmīga un bezgala laimīga. Jautāta, vai viņa uzskata sevi par juteklisku, aktrise atteic: «Ar seksuālo pievilcību ir tāpat kā ar komēdiju: ja gribi būt asprātīgs, tas nekādi neizdodas.» It kā jau patiesība, kura tomēr tā īsti neattiecas uz pašu teicēju. Jo viņai viss izdodas, turklāt sasodīti labi. Ne visiem ir laimējies ar tādiem gēniem kā Haijekai: viņai nav nepieciešamas ne botoksa injekcijas, ne plastiskās operācijas. «Es esmu viscaur īsta,» ar lepnumu saka Haijeka.

Skaistuma atslēdziņa. Pateicoties saviem lieliskajiem gēniem, Haijeka var atļauties uzturā lietot arī kaut ko sātīgāku un krietnāku. Tomēr, par spīti tam, aktrise ir iecienījusi sulu kūres, turklāt vairākas reizes gadā. Vienu nedēļu septiņas reizes dienā viņa dzer svaigu augļu un dārzeņu sulu, daudz ūdens un zaļo tēju. Haijekai ir arī personiskais treneris, kurš palīdz aktrisei kombinēt jogas un pilates elementus.

Dženifera Lopesa (41): dzelžaina treniņu programma

Visu savu dzīvi Dženifera Lopesa ir bijusi orientēta uz panākumiem un veiksmi. Diemžēl ne vienmēr tas ticis arī pareizi uztverts. Vairākums gadījumu šī mērķtiecība tika skaidrota kā augstprātība un iedomība. Ne velti bija pienācis brīdis, kad Lopesa apsvēra iespēju vispār aiziet no šovbiznesa. Par laimi, viņa neaizgāja un turpina aktīvi darboties mūzikas, kino un TV biznesā. Ja agrāk aktrise un dziedātāja savu dzīvi atstājusi pašplūsmā, tad šobrīd viņa to precīzi plāno. «Beidzot es zinu, kas es esmu un kur ir mana vieta. Tā ir ļoti nomierinoša sajūta,» saka latīņamerikāņu superzvaigzne. Vecuma tuvošanās nesagādājot nekādas problēmas, un viņa jūtoties lieliski.

Skaistuma atslēdziņa. Nikotīnam, alkoholam un saulei aktrise saka nē, bet regulāriem treniņiem – jā! «Tā kā es esmu no dabas jau atlētiska, tad, lai sasniegtu vienus un tos pašus rezultātus, agrāk man bija jādara daudz mazāk. Kopš bērnu dzimšanas tas ir mainījies,» stāsta Lopesa. Vismaz reizi nedēļā dažas stundas Lopesa velta tikai sev. «Mēs, māmiņas, tik daudz no sevis atdodam un rūpējamies par citiem. Taču vienlaikus mēs nedrīkstam aizmirst parūpēties arī pašas par sevi. To es iesaku visām māmiņām.» Brīvās stundas vienatnē Lopesa parasti izmanto, lai nodotos savai lielākajai kaislībai – kurpju «šopingam».