Sestdiena, 18.maijs

redeem Ēriks, Inese, Inesis

arrow_right_alt Vakara Ziņas \ Zvaigznes

Vārpiņa "UgunsGrēka" producentei izvirza striktus nosacījumus

© TV3 publicitātes foto

Pašmāju seriāla «UgunsGrēks» viesnīcā šonedēļ ieradusies stjuarte Žanete, kuras lomā iejutusies talantīgā Dailes teātra aktrise Vita Vārpiņa.

Šķiet, viņa ir pirmā, kura, piekrītot lomas spēlēšanai, producentei prasījusi arī īpašu statusu, proti, atļauju nerunāt ar presi.

Seriālā parādās Žanete

TV3 seriāla veidotāji jauno seriālu piesaka šādi: «Jaunpienācēja Žanete strādā par stjuarti aviokompānijā un uz Pētersonu viesnīcu atbraukusi, lai piedalītos sulu kūrē. Žanete ir pedantiska, kautrīga, noslēgta, baidās parādīt cilvēkiem savas īstās jūtas un emocijas. Ja tās retu reizi izlaužas, ārkārtīgi mulst un cenšas atkal aizslēpties aiz stingras nepieejamības maskas. Žanete dara visu, lai padarītu sevi maksimāli nemanāmu un izvairītos no liekas komunikācijas ar cilvēkiem.»

Aktrisei savi noteikumi

Izskatās, ka Žanetes loma gluži labi atbilst arī pašai tās tēlotājai aktrisei Vitai Vārpiņai, kura arī izvairās «no liekas komunikācijas» – vismaz tik tālu, cik tas attiecas uz komunikāciju ar masu saziņas līdzekļiem. Ņemot vērā to, ka saskaņā ar scenāriju viņas atveidotās Žanetes un aktiera Ulda Dumpja tēlotā Aivara starpā sāk raisīties simpātijas, stjuartes Žanetes tēls seriālā varētu būt vērojams ne tikai pāris sērijās, tātad – pietiekami interesants skatītājiem. Taču, taujāta par savām sajūtām «UgunsGrēka» sakarā, Vārpiņa »VZ« atbildēja ļoti lakoniski: «Mēs ar producenti esam vienojušās, ka varu ar presi nerunāt. Un to šobrīd arī darīšu.»

Seriāla veidotāji piekāpjas

Seriāla «UgunsGrēks» producente Baiba Saleniece »VZ« apstiprināja, ka šāda vienošanās notikusi. «Uzskatu, ka cilvēki ir jārespektē. Varbūt viņai bijusi slikta pieredze komunikācijā ar presi, par to es nevaru spriest. Tāds ir aktrises lūgums, un es to pieņemu. Relīze par viņas parādīšanos seriālā ir tapusi, un tas arī viss.» Producente piebilda, ka līdzīgu lūgumu no seriālā iesaistītajiem aktieriem dzirdējusi ne reizi vien. «Bieži dzirdu, ka aktieri negrib runāt. Tā ir «mīlestība» pret dzelteno presi. Laikam ejot, aktieri gan samierinās un kļūst pielaidīgāki.»

Pirmais precedents, cerams – pēdējais

Jāpiebilst, ka līdz šim neviens no seriālā «UgunsGrēks» iesaistītajiem aktieriem »VZ« nav atteicis dalīties iespaidos par darbu pašmāju seriālā un, apliecinot savu cieņu pret skatītājiem, atklājis ne vienu vien amizantu epizodi no seriāla tapšanas aizkulisēm...