Alkoholivuda: aktieri, kuri nodzērušies

© publicitātes foto

Mūsdienu slavenākās pļēgures – Lindsija Loena, Britnija Spīrsa un Perisa Hiltone – varētu tikai ūdeni vai uzkožamos pienest Holivudas agrāko gadu alkoholiķiem, tā apgalvo grāmatas «Hellraisers» autors Roberts Sellers.

«Kaligulas» zvaigzne – iespirtojusies

«Mūslaiku zelta jaunatne nespēj mēroties spēkiem ar Holivudas dinozauriem, kuri savulaik spirtotos dzērienus laka litriem un mēnešiem ilgi neatgāja no alkohola skurbuma,» raksta jaunā, šokējošā bestsellera «Hellraisers» autors Roberts Sellers. Piemēram, slavenais aktieris, filmu «Kā nozagt miljonu» un «Kaligula» zvaigzne Pīters O’Tūls uzskatīja, ka alkohols ir vienīgais vērā ņemamais zāļu aizvietotājs. Mēnesi pirms savas 43. dzimšanas dienas «domātājs» sāka dzert no agra rīta līdz vēlam vakaram un turpināja plostot vēl divarpus mēnešus pēc jubilejas svinībām. Lai cik tas arī šķistu dīvaini, bet 78 gadus vecais dzērājs joprojām ir dzīvs un diezgan vesels.

Nomira dzerot

Sellers arī atklāj patiesību par aktiera Olivera Rīda nāves iemeslu 1999. gadā filmas «Gladiators» uzņemšanas laikā. Viņš bija tikai 61 gadu vecs. Maltā kādā bārā Rīds kopā ar jūrnieku kompāniju izdzēra 12 dubultās porcijas ruma, bet pēc tam tikpat dubulto viskiju. Būdams krietnā reibumā, viņš vēl piedalījās turpat bārā sarīkotajās ārmreslinga sacensībās, izdalīja duci autogrāfu un... nomira. Savukārt aktieris Ričards Hariss bija nelabojams alkoholiķis, kurš ik dienu līdz septiņiem vakarā iztukšoja divas pudeles šņabja, bet, gulēt ejot, ciešākam miegam izdzēra kādu brendiju un pa virsu porteri. Turklāt laikā, kad aktieris dzīvoja Itālijā, viņš pievērsās eksperimentiem ar LSD un reiz, būdams narkotiku ietekmē, tikai pēdējā brīdī attapās un nenolēca no daudzstāvu mājas balkona.

Draudzība uz alkohola bāzes

Sellers apgalvo, ka Ričarda Bārtona un Hemfrija Bogarta dīvainā draudzība balstījusies tikai un vienīgi uz kopīgu iedzeršanu. Alkohola lietošanas maratonus viņi rīkoja ar biedējošu regularitāti. «Bogarts ir mana tipa vīrietis. Palūkojieties uz viņu. Ja jūs viņa labajā rokā neredzat glāzīti, tad tā viņam ir kreisajā rokā,» jokoja Bārtons. Filmas «Afrikāņu karaliene» uzņemšanas laikā Bogarts saslima ar dizentēriju. Aktierim sākās briesmīga caureja, un viņš nevarēja dzert ūdeni, toties veselu nedēļu bez mitas lēja iekšā tīru skotu viskiju. Savukārt tajās retajās reizēs, kad draugi nevarēja kopā žūpot, Bārtons pasēdēja un vienu otru pudelīti iztukšoja kopā ar Elizabeti Teilori, ar kuru bija divas reizes precējies. Jāteic, ka aizgājušo gadu aktieriem bijusi apskaužami stipra veselība, jo viņi ne tikai nemitīgi plītēja, bet arī regulāri filmējās.

Svarīgākais