Spanovskis noslēdzis dzērāju tēlošanas ciklu

© F64

28. janvārī, savu pirmizrādi Dailes teātrī piedzīvoja režisora Kārļa Auškāpa iestudētā Rūdolfa Blaumaņa joku luga «Zagļi». Viens no izrādes galvenajiem tēliem ir aktiera Harija Spanovska veidotais Kārklēnu mājas saimnieks.

Gūta seksuālā pieredze

Aktieris Harijs Spanovskis Kārklēnu mājas saimnieka lomā iejuties itin labi. «Esmu bijis arī Edgars, visus Blaumaņa dzērājus esmu nospēlējis, un tagad man jāspēlē saimnieks. Visapkārt vieni vienīgi zagļi, aizdomas krīt pat uz vistuvākajiem. Turklāt manā saimē nav neviena dzērāja, man pat nav ar ko iedzert,» pirms pirmizrādes sarunā ar »VZ« Spanovskis jau bija pamatīgi iedzīvojies savā jaunajā tēlā. Arī aktiera karjeras pirmsākumos, vienā no diplomdarba izrādēm, viņš spēlēja Blaumaņa tēlu Krustiņu. Spanovskis ironiski atzīst, ka šo daudzo gadu laikā ir krietni mainījies – gūta ne vien vērā ņemama dzīves un skatuves, bet arī seksuālā pieredze.

Pats vainīgs, ja nav interesanti

Pagājušajā vasarā Spanovska dzīvē noslēdzās 16 gadus ilgušais seriāla «Hameleonu rotaļas» ierunāšanas posms un par godu šim notikumam rīkotajā pasākumā aktieris skumji jokoja, ka esot potenciālo aizgājēju desmitniekā, jo Dailes teātrī nu vairs esot tikai seši, kas vecāki par viņu. «Patiesībā itin nemaz nepievēršu uzmanību savam gadu skaitam. Nekad neesmu pievērsis. Dzīvoju tikai nost, un dzīvot man bija interesanti gan 25 piecu gadu vecumā, gan tagad. Ja nemāki dzīvot tā, lai ir interesanti, pats vien vainīgs. Pastāvošajai iekārtai un citām lietām te nav nekāda nozīme,» apgalvo Spanovskis.

Precēties nekad nav par vēlu

Jaunajā izrādē aktuālas ir arī precību lietas. «Zagļu» veidotāji apgalvo, ka «priekš precēšanās vīrietis nekad nav par vecu». «Arī sievietes precībām nekad nekļūst pārāk vecas. Vecumam šajā ziņā nav nekādas nozīmes. Šad tad palasu arī presi, tāpēc zinu, ka tagad sievietes bērnus vēl dzemdē pat 90 gadu vecumā. Lūk, tāpēc es ne par ko vairs nebrīnos. Un, iedomājies, kāds malacis ir tas vīrietis, kurš viņai palīdzējis pie bērna tikt!» pārdomās dalās aktieris.

Zudis labs jurists

Savulaik pēc vidusskolas beigšanas Spanovskis iestājies LU Juridiskajā fakultātē, paralēli mācoties Rīgas kinostudijas Tautas kinoaktieru studijā, bet pēc otrā kursa no Juridiskās fakultātes aizgājis un iestājies Dailes teātra VII studijā, ko vadīja teātra galvenais režisors Arnolds Liniņš. Aizdomājoties par tiem laikiem, aktieris atzīst, ka būtu varējis uzsākt arī veiksmīgu jurista karjeru. «Daudzi mani kursabiedri, toreizējie pudeles brāļi, tagad ir ļoti «kruti» juristi. Ja savulaik būtu izvēlējies šo ceļu, arī man kā juristam tagad būtu ļoti labi,» prāto Spanovskis.

Svarīgākais