Slavenībām iestājies apaļo jubileju laiks

© Aigars Eglīte

Šomēnes vairākiem sabiedrībā populāriem cilvēkiem bija iemesls svinībām – pienākusi apaļa gadskārta. Lai gan, kā savulaik jokojis «Radio SWH» ētera vīrs Fredis, tās visas nobāl Raimonda Paula priekšā, kurš nesen nosvinēja 75. dzimšanas dienu, atzīmēšanas vērtas šonedēļ bija arī aktieru Mārtiņa Vērdiņa un Jura Žagara, kā arī paša Freda jubilejas.

Šo trešdien, 26. janvārī, savu 50. dzimšanas dienu svinēja Dailes teātra aktieris un uzņēmējs Juris Žagars. Kā jau praktiskam biznesa cilvēkam pienākas, aktieris par labāko dāvanu, ko varētu saņemt no dzīves, uzskata pragmatiskas lietas.

Aktieris Juris Žagars savas dzimšanas dienā rītā pabija savās lauku mājās un nodarbojās ar veco fotogrāfiju kārtošanu. «Vakarā kopā ar draudzeni, brāli, dēlu, meitu un labāko draugu biju savā Rīgas dzīvoklī,» »VZ« stāstīja Žagars. Viņš atzina, ka dzimšanas dienu vairs, protams, negaidīja ar tādu saviļņojumu kā bērnībā, drīzāk bija sajūtās neitrāls. «Nedaudz gan mulstu no tās uzmanības, kas šim dzimšanas dienas faktam pievērsta. Vienmēr mulstu no uzmanības, kas nav saistīta ar manu darbu, bet tikai ar to faktu, ka esmu piedzimis konkrētā datumā.»

Taujāts par labāko dāvanu, ko dzīve viņam šajā gadā varētu pasniegt, Žagars atzinās, ka ļoti gribētos pragmatiskas lietas: «Gribētu, lai krīzes ietekme uz manu biznesu būtu prognozētās robežās un nebūtu lielāka. Materiālā stabilitāte man daudz nozīmē. Radošajā ziņā es šobrīd riskus neredzu – tas, kas ir izdarīts, ir labi, tas, kas būs tuvākajā nākotnē, solās būt aizraujoši, par to nav lieki jāuztraucas.»

Sasniedzis 50 gadu vecumu, Žagars priecājas, ka tagad dzīvē ir «mazāk šāvienu pienā» gan radoši, gan materiāli, nekā tas bijis agrā jaunībā. «Ir atrisinātas daudzas praktiskas lietas. Man ir stabila dzīves vieta, stabili ienākumi, bet pats galvenais – ir pieredze profesijā un biznesā. Tas dod zināmu mieru,» saka aktieris.

Vakara Ziņas

«Katrā braucienā pārsteidzošākais ir cilvēki – gan tie, ar kuriem vienojošs ir ceļš, gan tie, ar kuriem šai ceļā ir lemts satikties. Tas ir neticami, cik spēcīgus, radošus un gaišus cilvēkus mēs sastopam ceļā un ikvienā vietā, kur nonākam,» saka mūziķis, dziesmu autors, Latvijas Radio 5 direktors un «Velomūzikas» idejas autors Kārlis Kazāks.

Svarīgākais