Latvijas seksīgākie vīrieši - top 10

© Aigars Eglīte

Lai noskaidrotu, kuri ir iekārojamākie Latvijas vīrieši, »VZ« aptaujāja pāris desmitus Latvijas sieviešu, uzrunājot iespējami dažādas sievietes vecumā no 20 gadiem līdz «mazliet pāri piecdesmit». Neskatoties uz vecumu, profesiju, ģimenes stāvokli un dzīvesvietu, lielākais vairākums kā pašu seksīgāko atzina «Prāta vētras» vokālistu Renāru Kauperu.

1. Dziedātājs Renārs Kaupers

Katras otrās aptaujātās sastādītajā topā bija rodams dziedātāja Renāra Kaupera vārds. Pamatojumi, kāpēc tieši viņš, gan bija dažādi: «Tā vien gribas saķert un samīļot. Sirsnīgs. Ja viņš man vakarā padziedātu austiņā...», «Viņš ir vīrietis no nākotnes pasaules, kur visi cilvēki būs mīļi, gudri, labsirdīgi un talantīgi», «Mana bērnības trauma», «Ir vērtības, kas nemainās».

2. Aktieris un uzņēmējs Juris Žagars

Aktieris un uzņēmējs Juris Žagars saņēmis šādus raksturojumus: «Seksīgi valdzinošs, «pareizā izmēra» augums, valdzina viņa spēja ne tikai būt izcilam aktierim, bet vēl iespēt bīdīt biznesu», «Harisma un šarms! Latviešu Rets Batlers», «Glītākais vīrietis labākajos gados», «Izsmalcināts, gluži kā labs konjaks. Labprāt aizietu ar viņu uz šiku restorānu un operu».

3. Aktieris Ģirts Ķesteris

Daļai sieviešu neļauj palikt vienaldzīgām arī aktieris Ģirts Ķesteris. Izteiksmīgākie viņam veltītie raksturojumi: «Ak, tās acis! Aizplīvurots skatiens un jutīgas rokas. Nešķīsti talantīgs» un «Mustanga raksturs – nepieradināms, neapseglojams, grožos neieliekams. Kādu brīdi vien ļauts viņam blakus paiet, tad viņš sapurina krēpes, samet pakaļkājas gaisā un prom ir».

4. Diriģents Ints Teterovskis

Viens no staltajam diriģentam Intam Teterovskim veltītajiem raksturojumiem ir īss un tiešs: «Iekārojams tāpēc, ka neiekarojams», tāpat sievietes viņu atzinušas par «skaistu, gudru un tolerantu».

5. Hokejists Sandis Ozoliņš

Vienīgais sportists topa pirmajā desmitniekā ir Rīgas «Dinamo» kapteinis Sandis Ozoliņš. Sievietes nav skopojušās ar raksturojumiem: «Bagāts vecis ar mīkstu sirdi, kas vēl nav galīgi sačakarēta. Šķiet, ka vīrišķīgs», «Tāds šarms ir reti kuram», «Kāpēc ne? Izskatīgs, bagāts un vēl pietiekami jauns».

6. Aktieris Lauris Dzelzītis

Blonds un zilacains. Kāda aktiera Laura Dzelzīša vienaudze viņu raksturojusi: «Smuks un asprātīgs puikiņš», bet kāda cita atzinusi par īstu retumu: «Kurš tad Latvijā vispār ir iekārojams? Viens no retajiem ir Dzelzītis.»

7. Žurnālists Jānis Domburs

Žurnālists Jānis Domburs raisījis ne vienas vien sievietes interesi. Viņa raksturojumos atrodams gan visai kodolīgais «viltīgs bebrs», gan «gana izskatīgs, erudīts, un, šķiet, ar humora izjūtu viss kārtībā. Un garš!» un «Tiešām iekārojamu viņu padara tas, ka viņš dzīvo, kā grib, un saka, ko grib. Sevi vienmēr liek pirmajā vietā – egoistiski, bet patiesi. Neizliekas par džentlmeni».

8. Aktieris Vilis Daudziņš

«Izskatās uzticīgs, vienkāršs un silts, gudrs un izcils aktieris,» tāds ir viens no Viļa Daudziņa raksturojumiem. Tam līdzās ir arī: «Garīga un fiziska pievilcība, noslēpumainība un nepieejamība.»

9. Aktieris Intars Rešetins

Aktiera Intara Rešetina īsajos raksturojumos visbiežāk pieminēts izskats. Piemēram, «skaists, kopts vīrietis» vai «seksīga matu līnija».

10. Mūziķis Juris Kaukulis

Dziedātājs Juris Kaukulis ar skarbu maigumu vai maigu skarbumu un sirsnīgs ģimenes cilvēks. Kādā no raksturojumiem teikts: «Inteliģents, labsirdīgs un tieši tāpēc iekārojams.»

»VZ« veiktās aptaujas rezultātā atklājās arī visai interesantas sieviešu fantāzijas. Starp tiem vīriešiem, kurus savā topā minējusi ne vairāk kā viena no sievietēm, rodami arī Ventspils mērs Aivars Lembergs, deputāts un uzņēmējs Andris Šķēle, rakstnieks Ēriks Hānbergs, režisors Dž. Dž. Džilindžers, mūziķis Ainars Virga, producents Agris Semēvics, arī Valsts prezidents Valdis Zatlers un pat ekskardināls Jānis Pujats. Savukārt topa otrajā desmitniekā iekļuvuši skeletonists Martins Dukurs, horeogrāfs Agris Daņiļevičs, televīzijas cilvēks Māris Grigalis, Prāta vētras ģitārists Jānis Jubalts, dabas pētnieks Māris Olte, aktieris Egils Melbārdis, dziedātājs Andris Ērglis, Prāta vētras bundzinieks Kaspars Roga, aktieris Andris Bulis un Rīgas mērs Nils Ušakovs.