Piektdiena, 26.aprīlis

redeem Alīna, Rūsiņš, Sandris

arrow_right_alt Vakara Ziņas \ Zvaigznes

Baļčunaite pamet teātri un kļūst par dziedātāju

© F64

Teātra observatorijas jaunās sezonas izrādēs vairs nav redzams Vitas Baļčunaites vārds, kas šā gada sākumā sevi pārliecinoši pieteica ar monoizrādi «Blūzs. Vita. Nova.».

Jau trīs mēnešus aktrise Vita Baļčunaite ik trešdienas vakaru ir redzama LNT raidījumā «Mājokļa jautājums». «Paralēli tam vadu pasākumus, ieskaņoju multiplikācijas filmas, ierunāju filmas, dziedu, šad tad uzdejoju salsu, no rītiem vingroju un vēl esmu sākusi mācīties mūzikas skolā,» Balčunaite uzskaita savas šābrīža gaitas. «Es mīlu Teātra observatoriju un cienu [režisori] Gaļinu Poliščuku. Man patiesi patīk veids, kā viņa strādā ar aktieri – viņai līdzās būšana motivē augt un pilnveidot sevi. Taču šobrīd es vēlos padziļināti apgūt mūzikas valodu – esmu uzsākusi mācības mūzikas vakara skolā, vokālajā daļā, un diemžēl to nav iespējas apvienot ar darbiņu teātrī. Tādēļ es pieņēmu lēmumu un aizgāju no teātra štata vietas.»

Paralēli mācībām Baļčunaite ar pajukušās grupas «Latte» dalībnieku Mārtiņu Ruski jau paspējusi ierakstīt divas dziesmas «Savas zemes sapņi» un «Es nevaru gaidīt», kuras šobrīd skan «Latvijas Radio 2» ēterā, turklāt gatavo dziesmu programmu Ziemassvētkiem. Uz »VZ« jautājumu, vai Teātra observatorijas skatītājiem vēl kādreiz būs iespēja noskatīties Baļčunaites monoizrādi «Blūzs. Vita. Nova.», aktrise nopietni atbild: «Šo jautājumu man uzdod ļoti daudzi – arī tie, kuri manu monoizrādi jau ir redzējuši un vēlas, lai to noskatītos arī viņu draugi. Izrāde ir piedzimusi un, domāju, tā turpinās dzīvot. Vēl ir jautājums par to, kad un kādā veidā. Atklāti sakot, biju tā ierušinājusies darbiņos, ka pat neesmu paguvusi par to īsti padomāt.»

DZIEDOŠĀ STJUARTE

Aizvadītajās brīvdienās »VZ« aktrisi Vitu Baļčunaiti satika, vadot jaunās kafejnīcas «Avion» atklāšanu. Tērpusies kafejnīcas interjeram atbilstošā lidmašīnas stjuartes uniformā, aktrise atklāja, ka šobrīd visu savu brīvo laiku veltot dziedāšanai.

BAĻČUNAITES VIETĀ

Teātra observatorijā ienākusi jauna aktrise Kristīne Vismane, kas šīs sezonas pirmajā izrādē «Zālamana pēdējā mīla» pārsteidz ar drosmīgu striptīzu. «Patiesībā es neesmu aktrise, šobrīd mācos Kultūras akadēmijā par horeogrāfi,» »VZ« atklāj Vismane.