Pirmdiena, 6.maijs

redeem Didzis, Gaidis

arrow_right_alt Vakara Ziņas \ Zvaigznes

Poliščuka pirmo reizi uzrunā skatītājus latviski

© F64

Spilgtākos Latvijas inteliģences pārstāvjus aizvadītajā svētdienā vienkopus pulcēja Teātra observatorijas režisore Gaļina Poliščuka, kas pārsteidza arī skatītājus, pēc jauniestudējuma «Zālamana pēdējā mīla» pirmizrādes pirmo reizi sakot runu labā latviešu valodā.

Līdz šim Teātra observatorijas vadītāja, režisore Gaļina Poliščuka, kura kandidēja arī 10. Saeimas vēlēšanās, skatītājus vienmēr bija uzrunājusi tikai krieviski, tādēļ viņas skaidrā latviešu valoda pēc iestudējuma «Zālamana pēdējā mīla» pirmizrādes ne vienu vien klātesošo pozitīvi pārsteidza. «Šo darbu mums palīdzēja sagatavot kāds rabīns, tādēļ izrādes pirmizrādi šoreiz nerīkojām, kā ierasts, sestdienā,» smaidot paskaidroja Poliščuka, pateicoties katram, kas vēlajā svētdienas vakarā bija izbrīvējis laiku, lai noskatītos sezonas pirmo Teātra observatorijas jauniestudējumu. Par paveikto režisore saņēma atzinīgus vārdus gan no maestro Raimonda Paula, gan režisora Jāņa Streiča, gan arī aktrises Agneses Zeltiņas. «Vēlos runāt visu šā teātra pielūdzēju vārdā,» klātesošos uzrunāja Streičs, kuram šī pirmizrāde pēc dēla Kristapa Streiča traģiskās bojāejas bija pirmā iziešana plašākā sabiedrībā. «Mīļā Gaļina, no sirds apsveicu tevi ar lielo uzvaru! Esmu redzējis visas tavas izrādes un tādēļ varu teikt – šis inscenējums ir patiešām vērienīgs. Tev ir jauks ansamblis, un visjaukākais tajā ir tas, ar kādu vērienu tas pieiet dzīvei. Ir kāds ļoti vērtīgs teiciens – meklē saikni ar mūžību, tad tu uzvarēsi. Tu šo saikni ar mūžību esi atradusi,» svinīgi paziņoja Streičs.

STREIČS PAUŽ ATZINĪBU

«Mīļā Gaļina, lai tev ilga dzīvošana jaunajās telpās [Kongresu namā],» Teātra observatorijas vadītājai Gaļinai Poliščukai pēc jauniestudējuma «Zālamana pēdējā mīla» pirmizrādes norādīja režisors Jānis Streičs, kas sevi vairākkārt nodēvēja par Teātra observatorijas pielūdzēju.

ZELTIŅA GATAVA SPĒLĒT

«Nopietni izskatu režisores atkārtotu piedāvājumu radīt kādu lomu šajā teātrī,» pēc pirmizrādes norādīja aktrise Agnese Zeltiņa, režisori Gaļinu Poliščuku sveicot ar oranžu rožu pušķi.

PAULS PASPĒJ VISUR

Īpaši ciešos apskāvienos Gaļinu Poliščuku pēc pirmizrādes skāva maestro Raimonds Pauls, kas taisnā ceļā no Teātra observatorijas devās uz šova «Dziedošās ģimenes» finālu, kur sēdās pie klavierēm, lai pavadītu paša komponēto dziesmu «Manai dzimtenei».

Skatītāju rindās «VZ« satika arī viņus-bijušo Rīgas mēru Jānis Birku ar kundzi Annu.

LNT direktoru Andreju Ēķi un bijušo ministru prezidentu Aigaru Kalvīti.

Bijušo Rīgas vicemēru Aināru Šleseru ar kundzi Inesi – abi tagadējie 10. Saeimas deputāti. Bijušo kultūras ministri Helēnu Demakovu.