"UgunsGrēka" aktrise Marija Bērziņa atsakās no dalības šovos

© TV3/publicitātes foto

Pašmāju seriālā «UgunsGrēks» atgriezusies viena no skatītāju iemīļotajām varonēm – friziere Rita, kas teju gadu palīdzējusi vecākiem atjaunot lauku saimniecību un nolēmusi atgriezties viesnīcā.

Vai viņa atkal būs kopā ar savu bijušo vīru Gunāru, rādīs laiks, taču Ritas lomas atveidotāja, Latvijas Nacionālā teātra aktrise Marija Bērziņa atzīst, ka ir ļoti priecīga par atgriešanos seriālā.

Iemācījusies ātrāk domāt

To, ka Rita būs atpakaļ seriālā, Latvijas Nacionālā teātra aktrise Marija Bērziņa jau zinājusi. «Man nav pārsteigums. Vienkārši sezonas sākumā seriālā parādījās jauni varoņi – Elizabete, Česlavs, Kitija –, un skatītājiem bija jāļauj viņus labāk iepazīt, tāpēc ar režisori un scenāristiem vienojāmies, ka ieturēšu mazu pauzīti,» »VZ« stāsta Bērziņa, slavenā aktiera Andra Bērziņa meita. Aktrise priecājas par iespēju satikt seriāla kolēģus – gan jau iepazītos, gan jaunos. «UgunsGrēkā» Bērziņa filmējas jau kopš 2007. gada decembra un atzīst, ka, darbojoties seriālā, iemācījusies ātri reaģēt un koncentrēties. «Te īsti nav laika nākt divas stundas pirms filmēšanas un sākt koncentrēties lomai. Seriāls iemāca ātri domāt. Nezinu, vai šajā jomā esmu sasniegusi pilnību, bet pilnīgi noteikti esmu iemācījusies domāt un reaģēt ātrāk. Un mazāk baidīties no sevis.» Aktrise gan piebilst, ka tas gan esot pretrunā pašas dabai, jo, būdama pēc horoskopa Svari, esot diezgan svārstīga.

Mīl savējos, nevis «importētos»

Bērziņa atzīst, ka sveši cilvēki viņu biežāk pazīst saistībā ar darbu seriālā, nevis teātrī. «Šī situācija ir briesmīga, un man par to ir skumji: tu vari spēlēt ģeniālas lomas teātrī, bet, ja neesi [televīzijas] zilajos ekrānos, cilvēki tevi nemaz tā īsti nezina,» uzskata aktrise. Tiesa, TV popularitātei var atrast arī pozitīvo pusi. «Cilvēki, kas nedzīvo Rīgā, ir gados vecāki un varbūt ne vienmēr var atļauties aizbraukt uz teātri, ar televīzijas palīdzību var iepazīt jaunos aktierus. Ir labi, ka mums ir pašiem savs seriāls un nav jāskatās tikai citu valstu «ziepju operas». Latviešu cilvēks labprātāk grib redzēt Uldi Dumpi, nevis mistisku Huanu Karlosu,» prāto Bērziņa.

Šovā tikai aizvietoja tēvu

Pirms pāris nedēļām Bērziņa aizvietoja savu tēvu šova «Dziedi ar zvaigzni. Milžu cīņas» žūrijā, tomēr pēc papildu publicitātes nealkstot un par atpazīstamības trūkumu tāpat nevarot sūroties. Arī dalībai dažādos televīzijas šovos viņa jau labu laiku saka nē. «Nekad neesmu gribējusi piedalīties televīzijas šovos. Jau četrus gadus pēc kārtas man piedāvā, bet es atsakos. Iespējams, ka varētu padomāt vienīgi par dejošanu, tas man varētu būt interesanti, bet man nepatīk «haltūras» un es zinu, cik daudz darba un laika prasa dalība šovā un kvalitatīva numura sagatavošana. Man ir draugi, piemēram, Ieva Kerēvica, Kristīna Zaharova un Nikolā Roldāns, kas šovos ir piedalījušies un arī uzvarējuši, tāpēc zinu, ka tas ir ļoti darbietilpīgs process,» norāda aktrise.

Ideju līdzautore restorānā

Atraktīvā aktrise stāsta, ka šovasar beidzot izdevies labi atpūsties un tāpēc tagad atkal ir gana daudz spēka darbam. «Priecājos, ka darba netrūkst. Priecājos, ka ir veselība, un, protams, priecājos par to, ka man apkārt ir man tuvie cilvēki,» smaidot atzīst Bērziņa.

Šā gada maijā Marija Bērziņa kopā ar savu mīļoto vīrieti – uzņēmēju Artūru Zunduru – Rīgas centrā atvēra restorānu «Restorācija» un atzīst, ka arī šajā jomā viss rit labi. «Presē savulaik izskanēja informācija, ka esmu restorāna līdzīpašniece, tā gan nav. Es tur esmu drīzāk ideju līdzautore. Šobrīd gan man ir daudz pašai savu darbiņu un restorānā pavadu mazāk laika, bet tur viss notiek – virtuve un dzērieni turpina būt garšīgi, un gandrīz katru piektdienu notiek pasākumi.»

Svarīgākais