Svētdiena, 19.maijs

redeem Lita, Sibilla, Teika

arrow_right_alt Vakara Ziņas \ Zvaigznes

VVF operdziedātāju Zariņu divas minūtes tur savos apskāvienos

© F64

Pēc Džuzepes Verdi operas "Aīda" atjaunotā iestudējuma uz Baltā nama skatuves kāpa tās dienas jubilārs, operas leģenda Kārlis Zariņš. Svinības gaviļnieks turpināja jau aiz skatuves priekškara.

Latvijas Nacionālās operas tenoru Kārli Zariņu 80 gadu jubilejā sveica arī bijusī Valsts prezidente Vaira Vīķe-Freiberga. «Man ir tā izcilā privilēģija jūsu visu vārdā šovakar nest īpašus sveicienus mūsu jubilāram un teikt viņam, cik pateicīgi mēs visi esam par viņa mūzikai ziedoto mūžu,» teica VVF. Šajā brīdī līdz malām pilnās operas zāles skatītāji cēlās kājās. «Esam pateicīgi par to, ka tik daudzas mūzikas mīļotāju paaudzes ir varējušas kopā ar viņu staigāt pa šī skaistā Baltā nama skatuves dēļiem, būt viņam līdzās un kopā dziedāt. Esam pateicīgi, ka šī izcilā tenora balsi ir varējuši baudīt tik daudzi mūsu Latvijas iedzīvotāji un ārzemju viesi. Kārli, jūs esat mūsu lepnums un mūsu mīlestība! Paldies par mūzikai un mums visiem veltīto mūžu,» teica Vīķe-Freiberga un pēc šīs patosa pilnās uzrunas turpmākās divas minūtes izcilāko Baltā nama tenoru neizlaida no saviem apskāvieniem.

«Visu mūsu operas mīlētāju un sevišķi Kārļa Zariņa apbrīnotāju vārdā es gribu sveikt viņu šajā lielajā jubilejā,» vēstīja bijusī Valsts prezidente Vaira Vīķe-Freiberga. «Paldies visiem, kas mums dod šo mūžīgo mūzikas baudu,» viņa piebilda, dāvājot jubilāram īpaši ciešu un ilgu apskāvienu.

Jau piecdesmit septiņus gadus operdziedātājs Kārlis Zariņš par savu mīļoto sievieti sauc sievu Regīnu, kurai jubilārs no Baltā nama skatuves veltīja īpaši siltus pateicības vārdus: «Ļoti liels paldies manai sieviņai par to, ka viņa vienmēr man ir bijusi blakus.»

«Lūk, šī ir mūsu ģimene,» jubilāra Kārļa Zariņa sveicējiem norādīja operdziedātāja dzīvesbiedre Regīna, kas ar īpašu mīļumu vienuviet sapulcināja abu bērnus un mazbērnus, kā arī klusi mudināja gaviļnieku ar katru suminātāju saskandināt vīna glāzi.

«Tas, ka operdziedātāja Kārļa Zariņa jubilejas vakarā uz Baltā nama skatuves izskanēja «Aīda», nebija nejaušība,» norādīja Latvijas Nacionālās operas mākslinieciskais direktors Artūrs Maskats, aizkulisēs saskandinot glāzīti ar bijušo prezidenti Vairu Vīķi-Freibergu un viņas kungu Imantu. «Radamesa loma ir viena no Kārļa Zariņa skatuves mūža visbūtiskākajām un piepildītākajām lomām.»