"UgunsGrēka" Zentu skatītāji grib gan piekaut, gan izdancināt

© F64

Pašmāju seriālā "UgunsGrēks" ne katrs tēls spēj izturēt laika pārbaudi un izpelnīties neviltotu skatītāju interesi, taču tas neattiecas uz Zentu – jau vairākas sezonas viņa redzama seriālā, un, neskatoties uz to, ka šiverīgā istabene regulāri sastrādā kādas nepatikšanas sev, bet vēl biežāk – apkārtējiem, skatītāji šo tēlu mīl. Arī viņas lomas atveidotāju, atraktīvo Valmieras teātra aktrisi Regīnu Devīti.

Zentā ir kaut kas no katra

«UgunsGrēka» Zentas uzvedība nebūt nav ideāla, un arī viņas raksturā manāmas dažas ne pārāk glaimojošas šķautnes, bet seriāla skatītāji vairāku sezonu laikā šo tēlu ir pieņēmuši. Tas pārsteidz arī Zentas lomas atveidotāju – aktrisi Regīnu Devīti. «Man pašai joprojām ik pa brīdim tas šķiet fenomenāli, bet, ja tā apdomājas, sirds jau viņai nav ļauna. Viņa ir tāda smieklīga. Zentā ir pa drusciņai no mums katra, tāpēc viņas izdarības bieži vien nav nemaz tik grūti saprast un pieņemt. Dzīvē jau nav labu un sliktu cilvēku. Un Zentā ir daudz no abiem,» sarunā ar »VZ« stāsta Devīte. Taujāta, kā Zentai izdodas tik ilgi neapnikt scenārija veidotājiem un skatītājiem, aktrise smejoties atjautā: «Nu, bet kurš tad kops viesnīcu?! Lai gan, ja uzmanīgi skatās seriālu, man liekas, ka tā īsti līdz galam viņa nevienu numuriņu nav uzkopusi, jo vienmēr atrodas kas interesantāks, ar ko nodarboties.»

Aicina uz lauku kultūras namiem

Devīti ik pa laikam aicina te uz vienu, te citu vietu Latvijā – seriāla skatītāji grib satikt Zentu, iepazīties, uzzināt vairāk par seriālu. «Tikko biju Kārķu Tautas namā, tur bija jauks pasākums kopā ar pašdarbnieku kolektīviem. Es jau neesmu ne dziedātāja, ne dejotāja, bet piedalījos ar saviem stāstiem par Zentu un seriālu. Ballē arī izdejoties dabūju. Cilvēki ir ļoti labestīgi, man ap sirdi palika tiešām silti. Nesen biju arī savos dzimtajos Burtniekos, uzaicināja arī uz Mūrmuižu,» stāsta Devīte. Viņa sākumā mazliet mulsusi, ka nebūs ko stāstīt, bet cilvēku interese ir tik liela un jautājumu ir tik daudz, ka sanāk diezgan gara runāšana. Skatītājus interesē, ko seriāla varoņi dzer, kas Zentai būs ar Krisu un citas svarīgas lietas.«Cilvēkiem jau gribas pienākt un arī aptaustīt mani kā tādu Laimes lāci,» labsirdīgi smejoties, stāsta Devīte.

Lūdz autogrāfus un kopbildes

Aktrise atzīst, ka sākumā, kad pat sveši cilvēki uz ielas viņu sākuši atpazīt, bijis interesanti. «Tas, ka mani pazīst Valmierā, nav tik neparasti, bet ilgi nevarēju pierast, ka mani pazīst arī citās pilsētās. Aizbraucu uz Ventspili – meitenes klāt un lūdz, vai drīkst kopā ar Zentu nofotografēties. Atbraucu no filmēšanās staļļos, braucu ciemos pie draudzenes ar 25. autobusu, un klāt ir Rīgas puiši, kuriem turpat autobusā jādala autogrāfi. Ieeju zooveikalā, lai drauga sunim nopirktu cepumiņus, pārdevēja vaļsirdīgi atzīstas, ka brīžiem ļoti gribas Zentu iekaustīt. Kāds kungs nāk no bērēm, atvainojas, ka ir mazliet iedzēris, konstatē, ka esmu ļoti līdzīga vienai aktrisei no seriāla, un sāk stāstīt, ka 2012. gada beigās būs pasaules gals. Es gan mēģināju viņu nomierināt un teicu, ka nebūs vis... Cilvēki nāk klāt bieži, bet tas jau nav nekas neparasts, jo, ja tu katru nedēļu vairākus vakarus esi redzama viņu mājās, var saprast, ka viņi tevi uztver kā paziņu un uz ielas nāk klāt, sveicinās,» stāsta Devīte.

Dzīvē nav kā seriālā

Viens no Zentas klupšanas akmeņiem ir attiecības ar vīriešiem. Kur tas laiks, kā apglabājusi savu Jānīti, bet ar citiem attiecības neveidojas. Mazu brīdi likās, ka kaut kas izveidosies ar aktiera Ulda Dumpja atveidoto Aivaru, bet nekā – augustā atklājās, ka šis apprecējis Solveigu. «Tagad daudzi prasa – kas būs ar Krisu. To es vēl nezinu un domāju, ka pagaidām to vēl nezina neviens,» stāsta Devīte.

Aktrisei bieži jautā, vai viņa arī dzīvē ir tāda pati kā Zenta. «Es uz teātri vispār atnācu tāpēc, ka biju ļoti kautrīga. Pie sevis laukos pat veikalā nevarēju paprasīt to, ko man vajadzēja. Stāvēju, žņaudzīju rokās naudiņu, sarku... Arī tagad esmu tāds cilvēks, ka vispirms ieraujos sevī, apskatos un tikai tad nāku ārā un runājos. Bet Zenta... Jūs jau redzat, ka viņa var uzreiz un nešauboties pieiet klāt jebkuram svešam cilvēkam un sākt sarunu.»

Svarīgākais