Svētdiena, 19.maijs

redeem Lita, Sibilla, Teika

arrow_right_alt Vakara Ziņas \ Zvaigznes

Pecolli ģimene atgriež Šipkēvicam otro jaunību

© F64

Atklājot kādu uz paša ādas izbaudītu burvju triku, «Radio SWH» valdes priekšsēdētājs Jānis Šipkēvics atzīstas, ka apskaužot populāro iluzionistu Daces un Enriko Pecolli jaunākās atvases Dantes spējas, un Latvijas jaunākajam triku meistaram paredz spožu karjeru.

Pārvērtis par bēbi

LNT šovā «Latvijas zelta talanti 2010» viens no sanākušo gaidītākajiem dalībniekiem bija tikai septiņus gadus vecais Dante Pecolli – pazīstamo iluzionistu Daces un Enriko Pecolli jaunākā atvase. «Ar Danti man ir īpašas attiecības, jo viņa vecāki reiz pamatīgi par mani izsmējās – izvedot uz Leļļu teātra skatuves un pārvēršot mani par bēbi,» pēc puisēna uzstāšanās atklāja aiz žūrijas galda sēdošais «Radio SWH» šefs Jānis Šipkēvics. «Jau toreiz ievēroju, ka man blakus, viltīgi smaidot, stāv mazs burvju triku asistentiņš,» savu pirmo tikšanos ar Pecolli atvasi atminējās Šipkēvics.

Koperfīlds pēc autogrāfa

Šo stāstu »VZ« apstiprināja arī Dace Pecolli: «Jā, mēs viņu pārvērtām par zīdaini! Mums ir viens tāds triks, kurā saviem pieaugušajiem skatītājiem piedāvājam – vai viņi vēlētos kļūt mazliet jaunāki? Kādā izrādē skatītāju vidū pamanīju arī Šipkēvicu un izlēmu – o, viņš ir jāpārvērš! Tram param, un viņš jau bija kļuvis par bērnu ratiņos guļošu zīdaini!»

Iluzioniste atklāja, ka jau pēc nepilna mēneša Leļļu teātra telpās prezentēs jaunu burvju triku un gigantisko ziepju burbuļu programmu, kurā, ja tas netraucēs skolas gaitas, piedalīsies arī Dante. «Jau tagad iedomājos – Parīze, Maskava, Londona, Lasvegasa, un visur priekšā uzraksts «Dante Pecolli no Latvijas». Jā, un 95 gadus vecais Deivids Koperfīlds stāv ar štociņu rindā, lai dabūtu Dantes autogrāfu,» nākotnes vīziju uzbūra burvju triku maģijas pārņemtais Šipkēvics.

Jaunais talants

«Protams, kāds var kritizēt – jā, viņš jau rāda tikai trikus ar priekšmetiem, ne ar savām manipulācijas spējām, taču Dante to visu dara ar ļoti lielu prieku,» sava dēla prasmes komentē viņa mamma. «Protams, mēs varējām Dantem jau no četru gadu vecuma mācīt manipulāciju ar kārtīm – kāršu nav, bet pēkšņi tās tiek paņemtas no tukša gaisa. Viņš zina, kā tas jādara, un māk šīs kustības, taču mēs nevienu triku viņam nespiežam ar varu. Visu, ko viņš dara, viņš ir apguvis tikai un vienīgi pēc paša iniciatīvas.»