Pateicoties Kaupera dēliem, top dziesmu svētku noslēgums

No vienkāršas apsveikuma dziesmas visiem IX skolu jaunatnes dziesmu un deju svētku dalībniekiem «Prāta vētras» solista Renāra Kaupera sacerētā «Mana dziesma» nu kļuvusi par oficiālo X skolu jaunatnes dziesmu un deju svētku noslēguma dziesmu.

Izkonkurē pat «Pūt, vējiņi»

Izrādās, ka «Prāta vētras» solista Renāra Kaupera sacerētā «Mana dziesma» tapusi, pateicoties viņa dvīņu puikām Emīlam (14) un Edgaram (14). Tieši šī dziesma šogad skanēs X skolu jaunatnes dziesmu un deju svētku noslēguma koncerta izskaņā, izkonkurējot tādus nopietnus skaņdarbus kā «Manai dzimtenei» un «Pūt, vējiņi».

Kaupers kā tētis

«Manas dziesmas» rašanās iniciators faktiski ir J. Mediņa mūzikas skolas zēnu kora diriģents Romāns Vanags. «Pirms pieciem gadiem es uzrunāju Renāru Kauperu tikai viena iemesla dēļ – viņš tajā laikā bija atvedis uz manu kori abus savus dvīņu puikas. Šī dziesma galīgi neatbilda «Prāta vētras» formātam – viņi tajā laikā darīja pilnīgi citas lietas, taču tanī brīdī es Renāru uztvēru kā sava kora zēnu tēti. Es teicu: «Klau, vai mēs kopā nevaram kaut ko izdomāt zēnu korim?», un Renārs atbildēja: «Nu, bet, protams!» Tas viss beigās vainagojās ar to, ka IX skolu jaunatnes dziesmu un deju svētku atklāšanas koncertā krastmalā «Manu dziesmu» Renārs nodziedāja kopā ar abiem saviem dēliem,» sarunā ar »VZ« atminas Vanags.

Dziesmu svētkus izlaidīs

Šajos dziesmu svētkos Kaupera dvīņi gan nepiedalīsies. «Viņiem ir balss lūzums, un kopš 14 gadu vecuma viņi manā korī vairs nedzied,» informē Vanags. Mūzikas skolu abi nu jau 14 gadus vecie puiši ir nomainījuši pret Rīgas snovborda skolu, uz brīdi malā atliekot arī savas muzikālās aktivitātes pašu izveidotajā grupā «Žirafes». Edgars šajā grupā spēlē solo ģitāru, Emīls – bungas, savukārt par «Žirafu» vokālo sniegumu vienlīdzīgās daļās rūpējas abi.

«Patiesībā arī «Prāta vētra» ir sākusies tieši korī,» »VZ« smaidot paziņo Kaupers. «Visa pirmsākums bija Jelgavas zēnu koris «Sienāzītis». Pēc tam tas turpinājās orķestrī, kur katrs no mums kaut ko sparīgi pūta, un tikai tad «Prāta vētra» nonāca līdz tādai formai, kādu cilvēki to pazīst tagad,» informē «prātnieku» līderis. «Jā, un tagad mēs atkal lēnām atgriežamies korī. Riņķis ir noslēdzies,» smejoties piemetina grupas biedrs Jānis Jubalts.

Svarīgākais