Televīzijas žurnālistes kļūst par māmiņām

© F64

Divām «Latvijas Televīzijas» (LTV) žurnālistēm šis pavasaris ir īpašs: raidījuma «100. pants» vadītāja Iveta Elksne meitiņu jau ir sagaidījusi, bet drīzumā par māmiņu kļūs arī viņas kolēģe, «Panorāmas» reportiere Aija Kinca.

Pirms mazliet vairāk nekā divām nedēļām pasaulē nāca Latvijas Televīzijas (LTV) raidījuma «100. pants» vadītājas Ivetas Elksnes un Rīgas domes priekšsēdētāja vietnieka Aināra Šlesera preses sekretāra Ģirta Dripes meitiņa. «Mums visiem trim viss ir absolūtā kārtībā. Mēs ļoti priecājamies un tiešām izbaudām šo mirkli,» »VZ« priecīgi stāsta Dripe. Taujāts par meitenītes vārdu, jaunais tēvs atzīst, ka ģimene ir pēdējās pārdomās pirms izšķirošā lēmuma: «Vēl vērojam mazās raksturu un uzvedību, šobrīd mums ir palikuši vairs tikai daži vārda varianti.» Dripe ar Elksni ir kopā jau septiņus gadus. Abi iepazinās, strādājot LNT ziņu dienestā.

Mazliet māņticīga

Pavisam drīz pasaulē nāks arī atraktīvās žurnālistes Aijas Kincas un viņas dzīvesdrauga, televīzijas videoinženiera Arta Betjaņa bērniņš. «Pagaidām negribu neko stāstīt. Esmu mazliet māņticīga. Vairāk par to, kā man klājas, varēšu pastāstīt vasarā, kad bērniņš būs piedzimis,» »VZ« teica Kinca.

Pirms diviem gadiem intervijā žurnālam «Rīgas viļņi» Kinca neslēpa, ka reizēs, kad brīvdienās jāaizvieto ģimeniskie kolēģi, viņa mēdzot atcirst, ka darba dēļ pašai nav iznācis pie bērniem tikt. «Reiz man bija jāstrādā Ziemassvētkos, ko kolēģi pamatoja ar teikumu – Aija, tev nav bērnu... Tad man apskrējās dūša. Taču, kad dažādos Latvijas svētkos, vadot tiešraides, redzu, cik ģimeniska kļūst Latvija, protams, arī mani šis jautājums uzrunā. Bet Dievs jau katru noliek savā vietā un laikā. Ja man ir prieks par to, ko daru, tad esmu savā vietā. Gan jau pienāks laiks, kad arī es uz svētkiem iešu, stumjot ratiņus, nevis ar mikrofonu rokās,» tā Kinca.

Vietā nevienu neņem

Taujāts, kas šobrīd aizstāj un turpmāk aizstās abas darbinieces, LTV Ziņu dienesta direktors Mareks Gailītis atzīst, ka darbi ir sadalīti. «Šobrīd Ivetas pienākumi sadalīti starp redakcijas cilvēkiem: «100. pantu» vada Gundars Rēders, Arnis Krauze, arī es pats. Arī Aijas darbi ir sadalīti pārējo redakcijas darbinieku starpā. Speciāli štatā neviens tagad netiek ņemts, jo vēl kādas štata vietas mums vienkārši nav,» »VZ« informē Gailītis.

Svarīgākais