Pirmdiena, 20.maijs

redeem Salvis, Selva, Venta

arrow_right_alt Vakara Ziņas \ Zvaigznes

Rešetina sieva Parīzē noskrien maratonu

© no personīgā arhīva

Laikā, kad līdz Rīgas maratonam atlicis precīzi mēnesis, pilnu maratonu jeb 42,195 kilometrus Parīzē noskrējusi precēto sieviešu skaistuma konkursa «Mrs. Infinity 2009» uzvarētāja, Dailes teātra aktiera Intara Rešetina sieva Zanda Zariņa-Rešetina.

«Parīzes maratons bija mans pirmais pilnais maratons mūžā, tādēļ par baigo spečuku šajā jomā sevi vēl neuzskatu,» sarunā ar »VZ« pavēsta «Mis Latvija 2002» titula īpašniece Zanda Zariņa-Rešetina, kas ikdienā strādā par fitnesa treneri. «Šī gada janvārī šim ikgadējam Francijas pasākumam sāku gatavoties tā nopietnāk – skriešanai atvēlēju trīs dienas nedēļā. Ņemot vēra mūsu klimatiskos apstākļus un faktu – es trenējos brīvā dabā, šis process bija diezgan pagrūts, taču ar sasniegto rezultātu esmu ļoti apmierināta.» Atšķirībā no Rīgas maratona, kurā, piemēram, pagājušajā gadā piedalījās tikai nepilni deviņi tūkstoši cilvēku, Parīzes maratona dalībnieku skaits tuvojās četrdesmit tūkstošiem. «Personīgi man izturēt līdz finišam palīdzēja Parīzes īpašā aura un fakts – kopā ar tevi skrien tūkstoši, turklāt visus aktīvi atbalsta cilvēki ielu malās,» »VZ« stāsta Zanda, kuras skriešanas vēsturē ir arī pagājušajā gadā Rīgas maratonā pievārēts pusmaratons jeb 21,0975 kilometri. «Šogad biju uzstādījusi mērķi – pierādīt pašai sev, ka varu vēl vairāk, ka varu noskriet visus 42 kilometrus! Un es to patiešām izdarīju!»

Ar smaidu sejā un medaļu ap kaklu titula «Mrs. Infinity» īpašniece Zanda Zariņa-Rešetina sava pirmā pilnā maratona finišā. Pēc četru stundu un vienpadsmit minūšu ilga skrējiena četrdesmit divi kilometri un simtu divdesmit pieci metri ir pievārēti.