Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Vakara Ziņas \ Zvaigznes

Rafalsons šausminās par augstpapēžu kurpēm un skropstu tušu

© publicitātes foto

Rīgas Krievu teātra aktieris Jakovs Rafalsons seriālā «UgunsGrēks» nu iejūtas ne tikai Vadima lomā, bet iemanās pārvērsties arī par Vadima izdomāto māsu Sāru. Izrādās, ka tas ir krietni grūtāks uzdevums nekā Ģirtam Ķesterim, kuram nākas tēlot gan dakteri Leonu, gan viņa brāli Fēliksu.

Sievietes ādā – ne pirmo reizi

Aktieris Jakovs Rafalsons Rīgas Krievu teātrī savulaik jau iejuties sievietes ādā, atveidojot Rembenieces lomu izrādē «Trīnes grēki». «Jā, bet seriālā to izdarīt ir sarežģītāk nekā uz teātra skatuves, jo te no tuvplāniem neizbēgt,» »VZ« norāda aktieris.

Ideja par Sāras parādīšanos seriālā «UgunsGrēks» radusies kopīgās radošās komandas pārrunās. «Gribējām, lai ir kaut kas tiešām negaidīts,» jaunā tēla parādīšanos komentē Rafalsons.

Aktieris atzīst, ka nevar pateikt, kuru tēlu – Vadimu vai Sāru – viņam ir interesantāk atveidot. Lielāko izaicinājumu sagādājot brīži, kad notiek strauja pāreja no viena tēla uz otru. «Par Sāras izskatu apspriedāmies ar [režisori] Intu Gorodecku. Problēmu ar apģērbu un aksesuāriem man nav – visu nepieciešamo man atrod. Arī par to, kā labāk un dabiskāk izturēties sievietes lomā, man raižu nav, jo, būdams aktieris, esmu vērojis sieviešu uzvedību ne viena vien gada garumā. Man ir priekšstats par to, kā uzvedas sieviete.»

Raizējas par skropstu tušu

Rafalsons stāsta, ka arī dzīvē ir bijuši gadījumi, kad viņš pārģērbies un paziņas viņu nepazīst. «Tiesa gan, es neģērbos sieviešu drēbēs. Reālajā dzīvē esmu tālu no vēlmes ģērbties sieviešu drēbēs. Un paldies Dievam, ka tā,» smejoties stāsta aktieris un piebilst: «Man taču tagad Sāras lomai liek polsterus ne tikai uz krūtīm, bet visās iespējamās vietās, arī uzkrāso un līmē klāt skropstas. Pēc filmēšanās, protams, nomazgājos, bet vēl šodien braucu sabiedriskajā transportā un bažījos, vai kāds mani nenotur par citādi orientētu vīrieti, jo to skropstu tušu no acīm ir diezgan grūti nomazgāt, paliek tādi tumši loki.»

Kurš īsti ir vājais dzimums?

Visvairāk Rafalsons šausminās par staigāšanu «tajās kurpēs, no kurām lien ārā nagliņas» un nevar iedomāties, ka kāds vīrietis būtu gatavs šādam varoņdarbam visas dienas garumā. Aktieris atzīst, ka arī krūšturī nejūtas pārāk ērti, jo «tas traucē elpot», nemaz nerunājot par sieviešu zeķēm, kuras viņam visu laiku šļūkot nost. «Zināt, leģendārajai krievu aktrisei Fainai Raņevskai reiz jautāja: kurš ir gudrāks – sieviete vai vīrietis? Viņa, ilgi nedomājot, atbildēja: protams, sieviete! Viņa neizvēlas vīrieti pēc kājām. Jā, arī es esmu pievērsis uzmanību sievietes kājām, ja teiktu, ka tā nav, tad es melotu. Taču melotu arī tad, ja teiktu, ka sieviešu kājas man ir vienīgais kritērijs,» stāsta Rafalsons.

«Šodien [pirmdien] man atkal bija filmēšanās seriālā un skaidri sapratu, cik traģisks ir sievietes liktenis. Divas ar pusi stundas biju staigājis augstpapēžu kurpēs, pauzes laikā uzvilku čības un teicu režisorei Intai Gorodeckai, ka tagad saprotu, kas ir laime. Tagad droši varu teikt, ka vīrieši ir vājais dzimums,» sarunā ar »VZ« jestri stāsta talantīgais aktieris.