Ķestera dēls un draudzene noskatās pirmizrādi kopā

© Andrejs Strokins / f64

Lai noskatītos aktiera Ģirta Ķestera vairāk nekā stundu ilgo monologu par mīlestību, uz lugas «Teroriste» pirmizrādi bija ieradusies gan viņa draudzene aktrise Kristīne Nevarauska, gan dēls Pauls Ķesteris.

«Sieviete vienmēr izglābj,» pēc izrādes «Teroristes» pirmizrādes paziņoja Dailes teātra aktieris Ģirts Ķesteris. Jau mirkli vēlāk viņš vienu no retajām reizēm ļāvās publiskiem apskāvieniem un skūpstiem ar savu draudzeni aktrisi Kristīni Nevarausku. »Parasti es bēgu no pārsteigumiem, kurus man sagatavo [režisors] Dž. Dž. Džilindžers – vienkārši negribas ar sevi aizņemt visu telpu un laiku, kā tas parasti notiek Džiļa izrādēs. Taču vienmēr visu izglābj sieviete, kas šajā gadījumā ir pat vairākas. Gan Sarmīte (aktrise Sarmīte Rubule), kas ir absolūts tīrradnis un absolūti ģeniāla – galu galā izrādes titulloma pieder tieši viņai. Gan Ilze (kostīmu māksliniece Ilze Vītoliņa), kas mani saģērba tik netradicionāli, ka sākumā izjutu pret to pat nelielu iekšējo protestu. Man «faking» šausmīgi nepatīk, kā raksta britu dramaturgi un kā viņi tiek tulkoti. Šis ir tas gadījums, kad iztulkoto tekstu ir patīkami runāt. Paldies jums, sievietes!» tā Ķesteris.

«Ar savu tēvu pēc izrādēm, protams, aprunājamies, taču es nekad viņam nenorādu – dari tā vai tev vajadzēja darīt šitā,» sarunā ar »VZ« pēc izrādes atklāja aktiera Ģirta Ķestera dēls Pauls, ko daudzi atceras kā grupas «Double Faced Eels» bundzinieku. Lai gan piecas dienas nedēļā Pauls pavada Igaunijā, kur studē Tallinas «Baltic Film And Media School» audiovizuālajā mediju nodaļā, katras brīvdienas viņš sēžas autobusā, lai pēc četru stundu brauciena atkal būtu Rīgā. «Ir tā, ka, mācoties režiju, man, protams, skatoties izrādes, prātā nāk domas – ko es varbūt darītu citādi, taču nekad to nesaku skaļi. Par izrādi «Teroriste» varu pateikt – interesantums slēpjas nevis tajā, ka Sarmīte tā arī neko ar vārdiem nepasaka, bet gan tajā, ko viņa izdara bez tiem. Domāju, ka tas ir vēl grūtāk – vienkārši klausīties otrā un būt spogulim visam, ko dzirdi,» tā Pauls.

Lai gan uz aktieru kopā sanākšanu pēc pirmizrādes režisors Dž. Dž. Džilindžers ieradās bez savas jaunās draudzenes aktrises Elīnas Dzelmes, tas nebija šķērslis vīrieša publiskām mīlestības atklāsmēm. «Ai, kā es mīlu šo aktieri... Ķesteri,» iesaucās Dž. Dž. Džilindžers. «Pēc marginālo tēlu jūras – visiem nekrofiliem, maniakiem un trakajām kaligulām – Ģirta lomu attīstības virknē prasījās pēc vienkārša, normāla šodienas biznesa veča nospēlēšanas. Man ir liels prieks par to, kā viņš to ir izdarījis – ko tādu paveikt ir, goda vārds, nenormāli sarežģīti.»