Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Vakara Ziņas \ Zvaigznes

Iz­ju­ku­si aktrises Esmeral­das Ermales lau­lī­ba

Pēc vai­rāk ne­kā trīs­des­mit gadu il­gas kop­dzīves izjukusi Dai­les te­ātra aktri­ses un Latvi­jas Tele­vīzi­jas rai­dījumu «Dzīvīte» un «Daudz lai­mes!» vadītājas Es­me­ral­das Ermales un Latvi­jas Arhi­tektu savie­nības al­des priekšsēdētāja Edgara Trei­maņa laulība.

Ne­no­nāk mel­nā iz­misu­mā

Pēc »VZ« rī­cī­bā eso­šās neofi­ci­ālās informāci­jas, ak­tri­se Esmeralda Ermale (53) un pazīstamais arhi­tekts Edgars Trei­manis (55) pašķī­rušies pasen, taču ofi­ci­āli laulī­ba vēl neesot šķirta. Ģi­menē ir di­vas pieaugušas mei­tas –Liene (31) un Ilze (29). Intervi­jās presei Ermale nekad nav publiski klāstī­jusi savas pri­vātās dzī­ves aizkuli­ses, nelabprāt runā par ģimeni un bērniem, un, iespējams, tāpēc par vi­ņu radies priekšstats, ka ak­tri­se atrodas kā aiz ledus sienas. Ermale pati vienmēr uzsvērusi,ka vi­ņai ārkārtī­gi svarī­gi, lai ģi­menē viss bū­tu mierīgi, tāpēc tā netiek izvazāta pa dzeltenās preses slejām.Nu šis miers abiem laulātajiem vien zi­nāmu iemeslu dēļ ir izjaukts, taču ak­tri­se neizskatās bēdu sagrauzta.Vi­ņa arvien staro, jo, šķiet, ir iemācī­jusies pieņemt to, kas ir, nevis – kam vajadzētu būt. Savulaik kādā intervi­jā Ermale tei­ca: «Ja galī­gi neiet uz priekšu, vajag apstāties un sev pateikt: ir jau labi arī tā. Ci­tādi var no­nākt melnā izmi­sumā.»

Lo­mu kļūst ar­vien mazāk

Ermale ki­no debi­tēja 1973. gadā ar Bai­bas lo­mu filmā «Pūt, vēji­ņi! », kas vi­ņai jau agrā jaunī­bā – 17 gadu vecumā – atnesa slavu un atpazīstamī­bu. Šķiet, no Bai­bi­ņas tēla ak­tri­se vēl aizvien netiek vaļā, to­mēr vienlai­kus vi­ņa šai filmai var būt patei­cī­ga ar savu ak­tri­ses karjeru. Kopš 1977. gada Ermale ir Dai­les teātra ak­tri­se, taču šo­brīd teātris vi­ņas dzī­vē aizņem mazu vietu – izrāžu nav daudz un kļūst arvien mazāk, jo šo­dienas dramaturģi­ja pārsvarā orientējas uz jaunī­bu un, pēc vi­ņas pašas do­mām, «atli­kušās lomas » vi­sām teātra ak­tri­sēm «nesadala kristī­gi ». Šajā sezonā Ermale spēlē vien Māras Zālī­tes un Ulda Marhi­lēvi­ča muzi­kālajā drāmā «Priekules Ikars» un komitraģēdi­jā «Ne tāds kā vi­si ci­ti». Du­ets ar Zagor­ski Ak­tri­sei bi­ja lo­ma arī reži­sores Ani­tas Spro­ģes jaunākajā izrādē «Kis kis, ņau ņau», kas gan ātri vien ti­ka atzī­ta kā māk­sli­nieciska neveiksme un no Dai­les teātra repertuāra no­ņemta. Taču gada no­galē teātra klubā «Hamlets» duetā ar aktieri Ro­landu Zagorski ir tapusi kāda ci­ta izrāde –Dario Fo ko­mēdi­ja «Pēdējais brī­vais pāris», kuru plānots rādīt ne ti­kai Rī­gā, bet arī braukt ar to pie skatī­tājiem vi­sā Latvi­jā.