Baltijas geju skaistumkonkursā uzvar puisis no Jelgavas

© Vakara Ziņas

Mai­ja pē­dē­jā sest­die­nā klu­bā «XXL» no­ri­si­nā­jās nu jau des­mi­tais kon­kurss «Mr. Gay Bal­tic 2011», ku­rā uz­va­ras lau­rus plū­ca mū­su valsts pār­stā­vis no Jel­ga­vas – vi­ņa pseido­nīms ir Niks An­ders. Pui­sis ir to­po­šais di­ri­ģents un vo­kā­lists, kurš pa­bei­dzis Jel­ga­vas mū­zi­kas sko­lu.

Iz­ska­tās ne­vai­nī­gi

Kon­kur­sā «Mr. Gay Bal­tic 2011» pie­da­lī­jās vi­su trīs Bal­ti­jas val­stu da­līb­nie­ki, tur­klāt bi­ja arī Vā­ci­jas pār­stā­vis – ša­jā lo­mā ie­ju­tās Lat­vi­jas Uni­ver­si­tā­tes stu­dents To­mijs, kurš dzi­mis Rī­gā, ta­ču vi­ņa ģi­me­ne vēl pui­ša bēr­nī­bā aiz­ce­ļo­ja uz Vā­ci­ju. To­nijs bi­ja vis­bēr­niš­ķī­gā­kais, un li­kās, ka kon­kur­su uz­tver kā ro­ta­ļu – pēc ska­ta pat ne­va­rē­ja pa­teikt, ka viņš jau pie­kopj pie­au­gu­ša cil­vē­ka dzi­mum­dzī­vi un pie­tei­cies ge­ju kon­kur­sam. Jā­pie­bilst, ka kon­kur­sā pie­da­lī­jās ti­kai pui­ši līdz 20 ga­du ve­cu­mam, un šķi­ta, ka da­ži ir ap­mul­su­ši no tā, ko liek da­rīt uz ska­tu­ves. Pie­re­dzes trū­ku­ma uz ska­tu­ves, kaut­rī­gu­ma no sa­vas sek­su­ālās orien­tā­ci­jas vai pub­li­kas un žur­nā­lis­tu in­te­re­ses dēļ?

Pir­mais iz­nā­ciens šo­kē

Ar kon­kur­san­tiem strā­dā­ja un ho­reo­grā­fi­ju vei­do­ja An­dris Bu­ka­lov­skis, bet pats kon­kurss sa­stā­vē­ja no piec­iem iz­nā­cie­niem, pēc ku­riem žū­ri­ja no­vēr­tē­ja pui­šu at­rak­ti­vi­tā­ti des­mit bal­lu sis­tē­mā. Jau pir­mais iz­nā­ciens bi­ja šo­kē­jošs: pui­ši uz ska­tu­ves kā­pa sie­vie­šu apakš­ve­ļā un augst­pa­pē­žu kur­pēs, kas vai­rāk at­gā­di­nā­ja tran­sves­tī­tu šo­vu. Ot­ra­jā iz­nā­cie­nā zē­ni jau ie­ju­tās Bruk­li­nas paš­pui­ku tē­lā (ie­stu­dē­tā de­ja bi­ja tī­ri bau­dā­ma), bet tre­šais at­kal bi­ja pa­bries­mīgs: pirts aina, ku­rā pui­ši ar dvie­lī­ti ap vi­duk­li un slo­ti­ņām, ne­li­kās bau­dā­ma. Kal­sni, tik­ko mā­jas pa­me­tu­ši tī­ņi, kas uz ska­tu­ves cits ci­tu ie­per, at­gā­di­nā­ja sko­lā ie­stu­dē­tu lu­dzi­ņu. Vēl zē­niem

bi­ja jā­pa­rā­da pa­šu sa­ga­ta­vots priekš­ne­sums. Abi Lat­vi­jas pār­stāv­ji bi­ja mā­jas­dar­bu iz­pil­dī­ju­ši: uz­va­rē­tājs Niks sa­vam priekš­ne­su­mam sa­ce­rē­ja dzies­mu, bet lat­vie­tis ar pseido­nī­mu Geišs no­de­jo­ja ero­tis­ki skais­tu pui­šu pār­a de­ju ar pie­ai­ci­nā­tu drau­gu.

Klu­ba līdz­īpaš­nieks – bi­sek­su­ālis

Klubs «XXL» ir Bal­ti­jā mo­der­nā­kais ge­ju klubs, ku­ra in­ter­jers ie­tu­rēts «Tom Of Fin­land» sti­lā, ar vieg­lu Fran­ci­jas «ki­ču». Klu­ba līdz­īpaš­nieks Rus­lans Kaf­ļev­skis le­po­jas ar to, ka «klubs «XXL» ir Skan­di­nā­vi­jas val­stīs uni­kāls at­pū­tas kom­plekss vie­nu­viet – pir­ma­jā stā­vā klubs ar vi­sām eks­trām, bet virs klu­ba ir pie­eja­ma vies­nī­ca un sau­na». Viņš ir bi­sek­su­ālis, kurš pre­cē­jies di­vas rei­zes, un ta­ga­dē­jai sie­vai ir jā­pie­ņem, ka otrs klu­ba līdz­īpaš­nieks Ser­gejs Rimšs ir ne ti­kai biz­ne­sa par­tne­ris, bet arī par­tne­ris in­tī­ma­jā dzī­vē.

Svarīgākais