Pirmdiena, 6.maijs

redeem Didzis, Gaidis

arrow_right_alt Vakara Ziņas \ Trakas lietas

Markus Riva naudu pelna izģērbjoties

© AleksKend, Duc Nguyn

Šonedēļ, kad dziedātājs Markus Riva prezentēja savu jauno albumu «Songs From NYC», »VZ« Rīgas ielās pamanīja milzīgus reklāmas plakātus, kuros puisis redzams absolūti kails. Tā nav pirmā reize, kad viņš publiski eksponējis savu kailo ķermeni.

Šķērsojot Salu tiltu, cilvēki, iespējams, jau būs pamanījuši milzīgu reklāmas plakātu, kurā redzami astoņi absolūti kaili jaunieši, starp kuriem var manīt arī dziedātāju Markus Rivu (Miķelis Ļaksa). «Jā, šajā bildē visi esam pilnīgi pliki,» »VZ« smejoties apstiprina dziedātājs, pēc īsas minstināšanās piebilstot – viņam un otram priekšplānā sēdošajam puisim kājās esot dušas biksītes. «Tās gan pat visvērīgākajam skatītājam nav redzamas, jo mums abiem klēpī ir sabērts mākslīgais sniegs,» informē Riva. Viņš šādā veidā piekritis kļūt par kāda Rīgas skaistumkopšanas salona reklāmas seju. «Visi ir moderni jaunieši, bez kompleksiem. Protams, mēs neiztikām arī bez smiešanās un ķiķināšanas, taču kopumā viss fotografēšanās process aptuveni pusstundas garumā bija foršs. Nebija tā, ka kāds to darītu ar sakostiem zobiem. Vismaz man tas nekādas problēmas nesagādāja,» tā dziedātājs, kurš absolūti kails ir fotografējies arī Amerikā. «Tā vienkārši ir otra sfēra, kurā darbojos, savā ziņā arī tādēļ, lai varētu realizēt visas ar dziedāšanu saistītās ieceres,» modeļa darbu komentē Riva.

VIEDOKLIS

Arturs Šulcs, seksologs:

«Šeit faktiski var runāt par sava veida ekshibicionisma tendenci – vēlmi publiski parādīt savu ķermeni. Jā, tā var kļūt arī patoloģiska – gadījumā, ja cilvēks demonstrē savu kailumu ar vēlmi nobiedēt ar to sabiedrību. Cilvēkiem, kas darbojas publiskajā telpā, parasti ir zināms narcisma komponents: viņiem ļoti patīk «zīmēties» un zināmās robežās tas pat ir vajadzīgs. Problēmas rodas tajā brīdī, kad sev piemītošo narcismu nav īsti ar ko piepildīt. Kad savā vērtību sistēmā ir vakuums, taču uzmanību gribas tik un tā. Tad nu šāds cilvēks kaut kur negaidot parādās pliks, tādējādi iegūstot sev tik ļoti kāroto – visi atkal viņam pievērš uzmanību. Protams, visu nosaka tas, kas šim kailumam ir apakšā, kādā kontekstā tas parādās. Ja tu izģērbies par tēmu, piemēram, gribot mainīt politisko situāciju Latvijā, vienreiz mūžā apskrien pliks apkārt Brīvības piemineklim – ja tas, tavuprāt, ir tā vērts, tad kāpēc gan ne? Taču, ja tas tiek darīts katru dienu, ekshibicionējot savu kailumu visdažādākajos žurnālos, kailuma jēdziens vienkārši tiek noplicināts. Tādēļ ikreiz, pirms izģērbjamies, ir rūpīgi jāpadomā par robežām – kur mēs savu kailumu liekam. Galvenais instruments ir veselais saprāts.»

AKCENTS UZ FRIZŪRU

«Kāpēc mēs visi esam kaili? Savā ziņā, lai piesaistītu uzmanību, taču galvenais akcents ir likts uz to, kas atrodas uz mūsu galvām,» dalību kāda Rīgas skaistumkopšanas salona reklāmā komentē dziedātājs Markus Riva.