Ķestera un Nevarauskas attiecības – nopietns karš

© Vakara Ziņas

Baumas par saldā pārīša Ģirta Ķestera un Kristīnes Nevarauskas šķiršanos ir izskanējušas vairākkārt. Pēdējā atklātā intervijā par mīlestību aktrise dod nepārprotamus mājienus – šķiršanos abu starpā ir bijis tik daudz, ka draugi jau liekot uz viņiem likmes: saies atkal kopā vai ne.

Neprot neuzspiest savu gribu

Ziņa par to, ka Dailes teātra aktieri Ģirts Ķesteris un Kristīne Nevarauska ir pāris ne tikai uz skatuves, bet arī dzīvē, pirmo reizi publiski izskanēja pirms nepilniem trim gadiem. Aktierus kopā saveda TV seriāla «Neprāta cena» (tagad «Uguns-Grēks») filmēšana un viena no pikantākajām Dailes teātra izrādēm «Intim». Kamēr Ģirts uz Dailes teātra skatuves vēl joprojām ir redzams vai katru vakaru, turklāt katru mēnesi jaunā pirmizrādē, Kristīne jau astoto mēnesi ir bez darba un kādā intervijā piekritusi publiski runāt par savu mīlestību. «Kas tā par mīlestību, ja pēc diviem gadiem tā vairs neliekas?» retoriski vaicā Kristīne. «Viss, kas ir bijis līdz šim, diemžēl bijis gaistošs, tāpēc to nevar nosaukt par mīlestību tajā izpratnē, kā esmu to iedomājusies. Iemīlēšanās ir pilnīgi kas cits – tu iemīlies sevis radītā ilūzijā. Līdz pašai mīlestībai mēs ļoti bieži nenonākam, mēs neprotam cilvēkā pieņemt cilvēku, nemākam nemēģināt viņu mainīt. Tā ir mīlestība, ja tu cilvēku pieņem bez jebkādām egoisma pazīmēm, spēj līdzās pastāvēt, attīstīties. Bet uz to ir ļoti smags un tāls ceļš. Es to neesmu iemācījusies, neprotu neuzspiest savu gribu. Daru to joprojām un diezgan intensīvi,» – tā Kristīne.

Gala rezultāts – letāls

Tikmēr interesantu viedokli par mīlestību »VZ« atklāj arī Ģirts, kas pēdējos mēnešos uz visiem publiskajiem pasākumiem ierodas viens pats, tādējādi radot pamatu kārtējām baumām – aktieru pāris atkal ir pašķīries. «Viss ir ļoti vienkārši – ilgstoši dzīvojot kopā, rodas vēlme uzspiest otram savu gribu, kas vienmēr pretī rada zināmu pretestību,» skaidro Ģirts. «Ar laiku šī pretestība pārvēršas savdabīgā cīņa, kas ilgākā attiecību periodā pārtop nopietnā karā. Tā ir tāda vienam otra iznīcināšanas programma, kura sākas ar nebūtiskiem sīkumiem par to, kas tiks gatavots brokastīs un kādai televīzijas programmai jādod priekšroka, līdz pat tik globālām lietām kā cīņa ar savu teritoriju un neatkarību. Vai tā ir mīlestība? Iespējams,taču tajā ir arī ļoti liela daļa egoisma, un tieši tā dēļ sākas visas problēmas. Tas nav ne slikti, ne labi, tas ienkārši tā ir. Jautājums ir par to, kāds tam ir risinājums? Un vai tas vispār pastāv? Vai galarezultāts šādām attiecībām galu beigās nav letāls? Ar vārdu «letāls» es šajā gadījumā domāju šķiršanos,» precizē Ģirts.

Visu rakstu lasiet 25. septembra izdevumā.