Platača villā uzvilkts karogs un skan mūzika

© Ulvis Strautiņš

Drīz jau būs pagājis mēnesis, kopš pazudis advokāts Ainārs Platacis, par ko iesniegums policijā tika saņemts jau 25. maijā. Kaut gan policija noraida versiju, ka advokāts slēpjas, »VZ« rīcībā esošās ziņas par šādas iespējas atmešanu rada zināmas šaubas.

Skaļa mūzika mājā, kārtīgi nopļauta zālīte, žāvēšanai izlikta veļa – nekas neliecina, ka advokāta Aināra Platača villa Salacgrīvas novada Tūjā būtu palikušas bez saimnieka. Vai advokāts tiešām slēptos šajā mājā? Kāda vietējā iedzīvotāja pat izteica aizdomas, ka pazudušo advokātu ir redzējusi, lai arī simtprocentīgi pārliecināta par to nebija. Ja ne šī liecība, tad varētu pieņemt, ka īpašumu, ko advokāts izmanto dzīvošanai vasaras mēnešos, pieskata un apkopj algoti darbinieki vai radinieki, taču arī šajā gadījumā jautājumus rada logiem cieši aizvilktie aizkari. Iespējams, tie liecina par to, ka māja ir neapdzīvota, taču varbūt arī gluži pretēji – aizsedz ziņkārīgo skatienam to, kas atrodas mājā.

Valsts policijas pārstāve Linda Neimane-Zobena »VZ« informēja, ka policija Platača Tūjas īpašumā ir bijusi, taču bez rezultātiem.

Jautājums, protams, cik rūpīgi Platacis meklēts... Ja ticēt vietējo nostāstiem, mājai ir ne tikai redzamā daļa, bet arī apakšzemes ejas. Precīzāk – abas mājas savienojot apakšzemes tunelis jeb pagrabs. Nezinātājam šādu īpašumu pārmeklēt nav viegli.

Jāatgādina, ka Platacis skaitās pazudis kopš 24. maija vakara, kad devās prom no darba birojā. Iespējams, viņš paguvis iegriezties mājās Baltezerā un tad atkal devies prom. Platača vadīto automašīnu atrada netālu no viņa dzīvesvietas Muceniekos. Tā bijusi pamesta tā, it kā īpašnieks izkāpis laukā tikai uz brīdi. Salonā bijis dators, mobilais telefons, naudas maks, gan bez skaidras naudas, bet ar banku kartēm, un žakete. Policija atmetusi versiju, ka advokāts pazušanu inscenējis, lai slēptos. «Galvenā versija ir saistīta ar viņa darba pienākumu pildīšanu. Maz tiek izskatītas versijas saistībā ar viņu kā personību,» »VZ« pavēstīja Neimane-Zobena.

Advokāta Aināra Platača īpašums sastāv no divām ēkām un zemes, uz kuras atrodas arī tenisa korts un peldbaseins. Tā atrodas ielas galā un robežojas ar krasta aizsargjoslu. Mājas celta pasen, kad kvalitatīvi būvmateriāli vēl nebija plaši pieejami. Tagad diezin vai kāds jūras malā villu būvētu no plastmasas apdares dēļiem.

Kad pie Platača villas ieradās »VZ«, tās durvis bija vaļā un no iekšpuses skanēja skaļa mūzika. No mājas laiku pa laikam iznāca kāda sieviete.

Vasarnīca, iespējams, izmantota ne tikai tam, lai relaksētos. Uz zemes gabala izvietota arī lietišķām sanāksmēm piemērota telts, savukārt pēc labi padarīta darba viesi varēja relaksēties tenisa kortā un peldbaseinā.

Svarīgākais