Ogrē zvērīgi nogalina pašvaldības darbinieci

© f64

Savā dzīvoklī nežēlīgi nogalināta Ogres novada pašvaldības aģentūras «Mālkalne» Ēku un teritoriju apkopes iecirkņa vadītāja, 54 gadus vecā Regīna Veņģe. Viena no versijām liecina, ka notikušais varētu būt saistīts ar sievietes darbu.

Sakropļota, bet ne aplaupīta Ogres novada pašvaldības aģentūras «Mālkalne» Ēku un teritoriju apkopes iecirkņa vadītājas Regīnas Veņģes izkropļotais ķermenis tika atrasts viņas dzīvokļa koridorā. Eksperti uz nogalinātās ķermeņa konstatēja durtas un grieztas brūces, sievietei bijusi arī smaga galvas trauma. »VZ« rīcībā esošā neoficiālā informācija liecina, ka noziegumu varētu būt pastrādājuši narkomāni, kuri bija uzsūtīti svētdienas vakarā aplaupīt Mālkalnes prospekta 6. namā esošo «točku», taču sajaukuši durvis un nokļuvuši pie Regīnas. ««Točka» darbojas, policija zina, bet neko nedara,» saka apkārtnes iedzīvotāji. Regīna savulaik asi vērsusies pret savā mājā esošo nelegālo alkoholisko dzērienu tirdzniecības vietu, jo pircēji regulāri sajaukuši durvis un traucējuši viņas naktsmieru.

Otra versija liecina, ka slepkavība notikusi Veņģes darba dēļ, proti, «Mālkalnē» viņa bijusi arī sētnieku priekšniece un ne vienu vien no darba atlaidusi slikti izpildītu pienākumu dēļ. «Varbūt tie «bomžiki» vainīgi; viņiem nepatīk, ka viņa daudzus atlaida, jo tie slikti strādāja, dzerstījās, kavēja darbu. Regīna bija ļoti stingra priekšniece, uz viņu daudzi apvainojās, bet viņas vadībā pilsēta tika sakopta un savesta kārtībā,» teic kāds no bijušajiem Veņģes padotajiem.

«Ja kaut kur ir kāds perēklis, tad jārēķinās, ka sadzīvisku konfliktu laikā kāds kādam rīkli pārgriež, bet te tiešām viss noticis nejauši. Viņa bija pozitīva sieviete, kuru vispār nevar saistīt ne ar kādām kriminālām aprindām. Domāju, ka noziegums pastrādāts pārskatīšanās dēļ,» runājot par nozieguma motīviem, »VZ« atklāj kāds likumsargs. To, ka uzbrukums Regīnai nav noticis ar nodomu aplaupīt, apliecina fakts, ka no dzīvokļa nekas nav paņemts: koridorā neskarts palicis mobilais telefons, soma, maks ar naudu, nav paņemts arī portatīvais dators vai citas vērtīgas lietas.

Pasliktinās kriminogēnā situācija

Ogres iedzīvotāji pēc notikušā pārdzīvo šoku un jau iepriekš izjustās bailes pilsētas kriminogēnās situācijas dēļ ir kļuvušas vēl lielākas. Pat dienas laikā Ogrē uz ielas nav droši. Policijas sniegtā informācija liecina, ka pāris dienu laikā pilsētā bijuši vismaz pieci gadījumi, kad sievietēm gaišā dienas laikā no rokām zagļi izrāvuši somiņas, tādējādi cietušās atstājot bez mobilajiem tālruņiem, kredītkartēm, naudas un dažādām personīgajām mantām. Pilsētnieki sūdzas, ka vakarā daudzas ielas ir tik tumšas, ka nav iespējams saskatīt savu roku, kur nu vēl pretimnācēju. «Tik smagi noziegumi mūsu pilsētā nav notikuši sen, taču kopumā noziedzība pie mums sit augstu vilni. Un galvenais, ka pie mums ir ļoti daudz narkomānu, no rītiem sētnieki spēj tik lasīt šļirces,» norūpējušies par savu drošību ir vairums ogrēniešu. Arī likumsargi apstiprina, ka noziedznieku aktivitāti īpaši veicina apgaismojuma trūkums pilsētā – apgaismojums atslēgts taupības nolūkā.

Kaimiņi sarunās par Veņģes slepkavību ir atturīgi un grib palikt anonīmi. «Tas ir briesmīgs gadījums… Kad eju garām Regīnas dzīvokļa durvīm, man dreb rokas un spalvas ceļas gaisā,» stāsta viena no augšstāva kaimiņienēm. Lielākā daļa kaimiņu stāsta, ka liktenīgajā vakarā nav neko nedz dzirdējuši, nedz redzējuši, jo dažiem tā bijusi pārāk vēla vakara stunda un viņi jau bijuši aizmiguši, kāds skatījies kabeļtelevīzijā rādīto futbolu, vēl kāds skatījies filmu. Kāda no kaimiņienēm atklāj, ka dzirdējusi skaļu ārdurvju dauzīšanu, taču nav tam pievērsusi uzmanību, jo šādi trokšņi mājā dzirdami bieži. «Mālkalnes prospekts vakaros vispār ir trokšņains, turklāt mūsu mājā ir «točka», vienā no augšstāviem dzīvo narkomāni – neviens vairs kliedzieniem un sitieniem nepievērš uzmanību,» skumji nosaka kāds kaimiņš.

Cilvēki nereaģē uz kliedzieniem

To, ka Regīna kliegusi, dzirdējis ne viens vien. Arī kāda no kaimiņienēm, ar kuru Veņģei bijušas īpaši draudzīgas attiecības, dzirdējusi, ka kāds kliedz «palīgā!» un «au!». Sieviete sapratusi, ka kādam klājas slikti, pēc kāda laika viņa attapusies, ka tā varētu būt Regīna. Kaimiņiene zvanījusi draudzenei gan uz mobilo, gan mājas telefonu. Tā kā dzīvokļi atrodas visai tuvu, viņa dzirdējusi, kā zvana Regīnas telefoni, taču neviens nav atbildējis. Sieviete saņēmusies un devusies raudzīties, kas īsti notiek draudzenes miteklī. Dzīvokļa durvis bijušas pavērtas, aiz tām pavēries baiss skats: Regīna bijusi sakropļota un gulējusi asiņu peļķē. Uzbrucēji jau bijuši prom. Tad arī kaimiņiene par notikušo ziņojusi policijai un mediķiem. Draudzenei bijis skaidrs, ka Regīna ir mirusi, jo pēc tik smagām traumām cilvēks nevar izdzīvot. Regīna dzīvojusi viena, viņas meita jau vairākus gadus mīt Norvēģijā. Kaimiņi zina teikt: lai arī Regīna mitusi pirmajā stāvā, tomēr bieži atstājusi neaizslēgtas durvis. «Viņa bija mājas vecākā un vienmēr bija atvērta sarunām un problēmu risināšanai,» teic kāds no mājiniekiem.

Noskaitušies uz «točkas» saimnieci

Kaimiņi ir sirdīgi uz «točkas» saimnieci, jo tieši viņas tirdzniecības punkta dēļ kāpņu telpā regulāri apgrozoties svešas personas. Lai arī ārdurvis var atvērt, tikai nospiežot kodu, tas svešiniekiem neesot šķērslis, jo ciparu kombinācija zināma gandrīz katram, turklāt pirms kāda laika kods pat uzrakstīts līdzās ieejas durvīm. Arī »VZ« bez problēmām izdevās iekļūt kāpņu telpā. Dzīvokļa durvis, aiz kurām, kā norādīja kaimiņi, atrodas «točka», atvēra korpulenta pensionāre. Ņinas kundze bija laipna un aicināja piesēst uz sarunu sava vienistabas dzīvokļa virtuvē. Lai arī aiz Ņinas istabas sienas ir Regīnas dzīvoklis, pensionāre neko neesot dzirdējusi. «Pati brīnos, kāpēc neko nedzirdēju, jo parasti dzirdu daudz no tā, kas notiek Regīnas dzīvoklī, piemēram, kad darbojas televizors vai atnāk viesi un sarunājas,» teic Ņina.

Visu rakstu lasiet 11. septembra Vakara Ziņu izdevumā.

Svarīgākais