"Prin­ce­šu" šo­va lāsts: jau ot­rā mei­te­ne ie­kļūst avā­ri­jā

© Vakara Ziņas

Iz­rā­dās, ka vie­nai no šo­va «Lat­vi­jas prin­ce­se 2009» da­līb­nie­cēm ceļš uz mi­nē­tā pa­sā­ku­ma fi­nā­la tieš­rai­di va­rē­ja beig­ties le­tā­li: Ni­ka Lin­de ir jau ot­rā no «prin­ce­sēm», ku­ra trā­pī­ju­sies sma­gā auto­avā­ri­jā.

Lik­te­nī­gais pir­mais snie­dziņš

Šo­va «Lat­vi­jas prin­ce­se» da­līb­nie­ce Ni­ka Lin­de ko­pā ar sa­vu drau­gu 13. de­cem­brī de­vās uz šo­va fi­nā­la tieš­rai­di. Ni­ka pie stū­res jū­to­ties ļo­ti pār­lie­ci­nā­ta, jo nu jau ce­tur­tais gads aiz­rit ar tie­sī­bām ka­ba­tā, to­ties šo­reiz gan pir­mais snie­dziņš ne­bi­ja tik lab­vē­līgs. «Tie­ši pirms Kan­da­vas ir lī­kums un kalns uz le­ju, lī­ku­mā ma­šī­nu sā­ka nē­sāt no vie­nas uz ot­ru pus­i, ta­jā brī­dī pil­nī­bā pa­zau­dē­ju kon­tro­li. Ma­šī­na aiz­slī­dē­ja ce­ļa pre­tē­jā pus­ē un ie­trie­cās grā­vī, pa ce­ļam gai­sā ap­me­tot da­žus kū­le­ņus un bei­gās no­sē­žo­ties uz jum­ta,» sa­ru­nā ar »VZ« at­mi­nas Ni­ka. «Prin­ce­sei» gan ļo­ti pa­vei­cies – bi­ju­si lie­la ie­spē­ja­mī­ba ie­triek­ties pre­tī brau­co­ša­jā ma­šī­nā.

Abiem ar drau­gu pa­vei­cies

Ni­ka ta­gad va­rē­tu pie­da­lī­ties dro­šī­bas jos­tu rek­la­mē­ša­nas ak­ci­jā: «Abi ar drau­gu, par lai­mi, bi­jām pie­sprā­dzē­ju­šies, kas iz­glā­ba mū­su dzī­vī­bas, pa­li­kām ka­rā­jo­ties dro­šī­bas jos­tās. Pir­mais, ko pa­tei­ca mans vī­rie­tis, bi­ja: «Tu esi dzī­va?». Pa­ska­tī­jos uz se­vi, uz vi­ņu un sa­pra­tu – jā, esam dzī­vi! Ta­jā brī­dī vie­nī­gais, par ko va­rē­ju do­māt, bi­ja tas, kā tikt ār­ā no au­to­ma­šī­nas, jo tā bi­ja pil­nī­gi sa­spies­ta. Vis­sir­re­ālā­kais to­mēr bi­ja tas, ka mū­zi­ka vēl ska­nē­ja, it kā ne­kas ne­bū­tu no­ti­cis. Sā­ku mek­lēt iz­eju un sa­pra­tu, ka dur­vis vairs ne­at­vērt, tā­pēc mē­ģi­nā­ju iz­līst pa aiz­mu­gu­rē­jo lo­dzi­ņu, re­dzē­ju, ka ap ma­šī­nu stai­gā cil­vē­ki, pre­tī brau­co­šā ma­šī­na bi­ja ap­stā­ju­sies, un cil­vē­ki no tās zva­nī­ja, lai iz­sauk­tu pa­lī­dzī­bu.»

Šo­va «Lat­vi­jas prin­ce­se» da­līb­nie­ce no­ti­ku­šo sa­lī­dzi­na ar fil­mās re­dzē­to: «Vis­brī­nu­mai­nā­kais ir tas, ka abi bi­jām svei­ki un ve­se­li, mums ne­bi­ja ne ma­zā­kās skram­bi­ņas, bet ma­šī­na gan no ļo­ti ēr­tas pār­ta­pa par vie­nu lie­lu ne­kur ne­iz­man­to­ja­mu lūz­ni, kam vie­nī­gā vie­ta ir au­to kap­sē­tā.»

Ni­ka se­ko Ka­rī­nai

Bie­dē­jo­ši, ta­ču Ni­ka īsā lai­kā kļu­vu­si jau par ot­ro pē­dē­jā «prin­ce­šu» šo­va da­līb­nie­ci, kas ie­kļu­vu­si sma­gā auto­avā­ri­jā – pa­vi­sam ne­sen līdz­īgs lik­te­nis pie­mek­lē­ja arī par «Lim­ba­žu prin­ce­si» dē­vē­to Ka­rī­nu Šmi­ti.

»VZ« jau vēs­tī­ja, ka Ka­rī­nas au­to­ma­šī­nā 21. no­vem­bra nak­tī ap pulk­sten 2, šķēr­so­jot Brī­vī­bas bul­vā­ra un Mer­ķe­ļa ie­las krus­to­ju­mu, ie­trie­cās tak­so­metrs. Avā­ri­jas re­zul­tā­tā bo­jā gā­ja kāds pui­sis, kurš it kā bi­jis uz ie­tves («tak­sis» trie­cie­na re­zul­tā­tā vi­ņam uz­li­do­jis vir­sū), it kā sē­dē­jis tak­so­met­rā. Past­āv ver­si­ja, ka tak­sists bi­ja al­ko­ho­la rei­bu­mā, to no­skaid­ros po­li­ci­ja. Ka­rī­nas ma­šī­nā brau­ku­ša­jiem no­piet­nu trau­mu nav bi­jis: «prin­ce­ses» drau­dze­nei ar gai­sa spil­ve­nu aiz­sis­ta el­pa, vi­ņai pa­šai stip­ri sa­sis­ta kā­ja, drau­gam pār­sists de­guns. Kā­du lai­ku Ka­rī­nai nā­cās pār­vie­to­ties, at­bal­sto­ties uz di­viem kru­ķiem, vē­lāk – jau uz vie­na, bet uz «prin­ce­šu» no­slē­gu­ma bal­li lim­baž­nie­ce ie­ra­dās jau bez at­bal­sta ie­kār­tām, tie­sa, ne­daudz pie­kli­bo­jot.

Po­li­ci­ja pie­vī­lu­si

Ja Ka­rī­nai pre­ten­zi­ju pret tie­sīb­sar­gā­jo­ša­jām in­stan­cēm nav, tad Ni­kai gan. «Jā­at­zīst, ka es­mu ļo­ti vī­lu­sies po­li­ci­jā: il­gi vi­ņus gai­dī­jām, bet bei­gās iz­rā­dī­jās, ka po­li­ci­ja vairs ne­ie­ro­das ga­dī­ju­mos, ja ir cie­tu­si vie­na ma­šī­na – tas ma­ni ļo­ti pār­stei­dza,» prā­to Ni­ka. «To­ties ļo­ti pa­tī­ka­mi ap­zi­nā­ties, ka Lat­vi­jā ir tik daudz iz­pa­lī­dzī­gu cil­vē­ku: ap­tu­ve­ni 50 ma­šī­nu pie­stā­ja, un šo­fe­ri iz­kā­pa, lai ap­vai­cā­tos, vai ne­va­jag pa­lī­dzī­bu. Ko­pu­mā šis no­ti­kums aiz­ņē­ma piec­as stun­das. Pēc tam bei­dzot brau­cu mā­jās at­pūs­ties un past­ās­tīt par no­ti­ku­šo ģi­me­nei, ne­gri­bē­ju vi­ņus lie­ki sa­traukt. Tā nu bei­gās sa­nā­ca, ka «prin­ce­ses» no­ska­tī­jos ne­vis tieš­rai­dē, bet pie tele­vī­zi­jas ek­rā­na,» nu jau ar mie­rī­gu sir­di at­ce­ras mei­te­ne.

No­ti­ku­šais vi­ņai pa­lik­šot prā­tā vēl il­gi. «Ne­va­ru vien beigt pa­teik­ties augst­ākiem spē­kiem, kas mūs at­stā­ja bez ne­vie­nas skram­bi­ņas. Ta­gad 13. de­cem­bris ir ma­na un ma­na drau­ga ot­rā dzim­ša­nas die­na,» sa­ka Ni­ka. «Prin­ce­se» at­zīst, ka viens no vi­ņas ne­ti­ku­miem esot ne­pie­sprā­dzē­ties, bet šo­reiz vi­ņa to­mēr ne­esot no­slin­ko­ju­si. «Tas mums vien­no­zī­mī­gi iz­glā­ba dzī­vī­bu.»

Svarīgākais