Pirmdiena, 6.maijs

redeem Didzis, Gaidis

arrow_right_alt Vakara Ziņas \ Trakas lietas

Hokeja vārtsargs Raitums no Dārziņa kāzām nokļūst reanimācijā

Ar smagu galvas traumu Gaiļezera slimnīcas reanimācijas nodaļā naktī uz 16. maiju ievietots Latvijas hokeja izlases un "ASK/Ogre" vārtsargs Mārtiņš Raitums.

Pēc neoficiālas informācijas, negadījums noticis Mālpils muižā, kur tonakt kāzas svinēja izlases uzbrucējs Lauris Dārziņš ar studenti Leldi Bērziņu.

"Galvenais, ka ar viņu viss būs labi," "VZ" pauda vārtsarga Mārtiņa Raituma draudzene Alvīne Jansone. Viņa, tāpat kā pārējie šī notikuma liecinieki, kategoriski atteicās izpaust jebkādus nelaimes gadījuma apstākļus. Arī Lauris Dārziņš neatbildēja ne uz telefona zvaniem, ne nosūtītajām īsziņām.

Zināms vien tas, ka 15. maijā pēc laulībām Āgenskalna baznīcā jaunais pāris kopā ar nelielu viesu skaitu kāzu neoficiālo daļu aizvadījuši Mālpils muižā. Pagaidām neskaidru iemeslu dēļ (baumo, ka vārtsargs alkohola iespaidā sācis uzvesties diezgan neadekvāti) Raitums ieslēgts kādā no muižas augšstāva istabām. Mēģinot izkļūt no šīs istabas pa logu, viņš nokritis – it kā no trīs, it kā četru stāvu augstuma.

Izsauktie mediķi Raitumu ar galvas traumu nogādājuši Gaiļezera slimnīcas reanimācijā, un vēl trešdien viņš bija reanimācijas neiroloģijas nodaļā. Ņemot vērā, ka vārtsargs nav ievietots intensīvajā reanimācijas nodaļā, jāsecina, ka hokejista dzīvībai briesmas nedraud, tomēr nekādu ziņu par viņa veselības stāvokli nav.

Šis nav pirmais incidents, kas piemeklējis savulaik par ļoti talantīgu uzskatīto vārtsargu Mārtiņu Raitumu. Pērn Liepājas tiesa sportistam piesprieda divus gadus nosacīti par kautiņu 2007. gada jūlijā pēc Liepājas festivāla "Baltic Beach Party". Toreiz viņš iesaistījās konfliktā pie degvielas uzpildes stacijas "Statoil", kurā guva smagu traumu – galvaskausa pamatnes lūzumu, bet pats nodarīja miesas bojājumus savam oponentam, iesitot tam ar stikla pudeli pa galvu. Raitums tika apsūdzēts par huligānismu, kas saistīts ar miesas bojājumu nodarīšanu cietušajam.

Jāteic, ka jau pēc toreiz gūtās traumas hokeja speciālistu aprindās tika spriests, ka Raituma karjera vārtos ir beigusies, taču vārtsargs spēja atgriezties laukumā, turklāt vismaz pēdējā laikā viņam tajā veicās visnotaļ labi. Iespējams, tagad gaidāms krietni nopietnāks pārbaudījums...

***

Aigars Razgals, "ASK/Ogre" treneris:

""ASK/Ogre" Mārtiņš Raitums nospēlējis aptuveni gadu, un šī gada laikā nekādu incidentu nebija. Normāls, sakarīgs čalis. Tas ir tā jocīgi, ka tādiem jauniem čaļiem kā Raitums un Masaļskis ir tik lielas problēmas (Rīgas "Dinamo" vārtsargs Edgars Masaļskis pērn iesaistījās kautiņā Vecrīgā un mīklainos apstākļos salauza potīti – U.S.). Domāju, ka bez alkohola līdzdalības šādās problēmās iekļūt nevar, jo ikdienā, kad jāstrādā, viņi ir pavisam normāli cilvēki.