Mūsējos Krievijā pieskata transvestīti un «omonieši»

Rītvakar, 16. maijā, Maskavas Olimpiskajā arēnā noslēgsies Eiropas dziesmu čempionāts, kas plašāk pazīstams kā Eirovīzijas dziesmu konkurss. Tā budžets ir vērienīgākais šī konkursa 54 gadu pastāvēšanas vēsturē – vairāk nekā 42 miljoni dolāru.

Krievija apzinās: no konkursa rīkošanā ieguldītās naudas daudzuma ir atkarīga arī publicitāte starptautiskajā arēnā, tādēļ viss tiek darīts ar īsti krievisku vērienu – delegāciju pārvietošanās tiek eskortēta ar milicijas mašīnām, konkursa skatuves izmēri līdzinās futbola stadiona laukumam, katru nakti līdzās Kremlim tiek rīkotas grandiozas ballītes, viena no kurām bija konkursa atklāšana, kad šņabis, šampanietis, vīni, ikri un cepeši bija pieejami neierobežotos daudzumos. Pirmo reizi konkursa vēsturē tas tiešajā ēterā tiek pārraidīts arī uz Austrāliju, kas liek izteikt minējumus par to, ka drīzumā Eirovīzija var tikt pārdēvēta par Pasaules dziesmu konkursu. Vai tas tā notiks – to drīzumā redzēsim.

Transvestītu vilinājums

Intars un Kārlis bija pārsteigti par transvestītu daudzumu Eirovīzijas fanu klubā, tādēļ, izmantojot divu būtņu atvērtību, abi puiši uzreiz iekārtojās līdzās "skaistulēm". Pēc fotografēšanās abiem gan radās jautājums, vai viņu līdzstāvētājiem starp kājām bija arī "krāniņi", vai tie jau bija nogriezti…

Čaikovska iedvesmas vieta

Līdzās slavenajam Novoģevičes klosterim un kapsētai ir dīķis, ko apvij leģenda – tieši tā krastā Pēteris Čaikovskis esot sadzirdējis savas iedvesmas uzburtos "Gulbju ezera" motīvus. Par godu šai leģendai ezera krastā ir uzstādīta bronzā atlieta pīļu ģimene. Kādēļ gulbju ezera krastā pīles, to gan neviens nespēja saprast…

Drošība pirmajā vietā

Vēlme nofotografēties ar "omoniešiem" ne vienmēr var beigties patīkami – par to pārliecinājās arī Intars. Tiesa gan, šoreiz viņam pamatīgi paveicās, jo viens no "omoniešiem" bija aktieris, kurš, izdzirdot latviešu valodu, pēkšņi atzinās, ka ir dzimis Liepājas rajonā.

Ģimenes atbalsts

Atbalstīt savu vīru, dziesmas "Sastrēgumi" komponistu Kārli Lāci, Maskavā ieradās viņa laulātā draudzene Vineta Vilistere-Lāce (no labās), kas arī ir vienīgā "otrā puse", kas ieradusies Maskavā. Vaicāts, kādēļ Intara sieva Inga nav pievienojusies Vinetai, Intars sacīja: "Mūsu dēlam šajā nedēļā ir bērnudārza izlaidums, un vismaz vienam no mums tur noteikti vajadzēja būt klāt."

Russian matrjoshka

Lūkojot suvenīrus, ko aizvest mājiniekiem, Intars sākumā noskatīja ap pusmetru lielu un gandrīz pustūkstoti dolāru vērtu matrjošku. No tās iegādes viņu atturēja fakts, ka tā bija pārāk smaga.

Kalniņš turēs īkšķus

Aktieris Ivars Kalniņš atzinās, ka neesot pārāk liels Eirovīzijas fans, bet par Intaru viņš turēs īkšķus. "Intars ir brašs puisis – viņam būs liela nākotne," sacīja Kalniņš, kurš vēstniecības rīkotajā pieņemšanā ieradās pēc teātra izrāžu turnejas pa Krieviju.

Patrīcija Kāsa zaudē sunīti

Pamatīgu šoku milzīgās arēnas aizkulisēs radīja Francijas dīva Patrīcija Kāsa, ja precīzāk – viņas sunītis, kas mēģinājuma laikā izrāvās no grimētavas un devās meklēt savu saimnieci.

Baidoties no starptautiska skandāla, pazudušā sunīša meklējumos iesaistījās ne tikai drošības dienesta darbinieki, bet arī desmitiem brīvprātīgo. Pēc pārdesmit minūšu ilgušās glābšanas operācijas bēglis tika notverts zem skatuves. Suņa atradējs šo incidentu atcerēsies vēl ilgi – viņa roku tagad rotā suņa zobu koduma pēdas.

Patrīcija ar lielu interesi vēroja arī Intara Busuļa priekšnesumu "Eiroklubā", tiesa gan, dziedātāja iekārtojās VIP balkonā, bet drošības sargi neļāva nevienam viņai tuvoties.

Svarīgākais