"Ko­ru ka­ri": kur pa­liks uz­va­rē­tā­ju 15 000 eiro?

© Gatis Gierts, f64

Ar spīguļiem, baloniem un asarām noslēdzies TV3 vērienīgais šovs «Koru kari 2». Šovam beidzoties, «VZ» nolēma atskatīties uz piecām spilgtākajām šova intrigām un noskaidrot, cik ar šo šovu nopelnīts, kā arī vai nauda tiešām aizies Madonas slimnīcai un vai runas par Grāvera «plostu» ir patiesas.

Nopelna vairāk nekā 70 tūkstošus

Šonedēļ publicēti oficiāli visi šova rezultāti, tostarp arī skatītāju balsojuma galarezultāti. Kopumā visu raidījumu laikā par saviem mīluļiem skatītāji ir nobalsojuši 248 230 reižu. Viena zvana cena bija Ls 0,30 – matemātiski rēķinot, šova veidotāji nopelnīja 74 469 latus.

Cik ticami ir galarezultāti?!?

Pirmdien visi šova rezultāti tika publicēti TV3 mājas lapā. Visas tabulas parakstīja un apzīmogoja SIA «BDO Invest Rīga» pārstāvji. Sākot pētīt rezultātu tabulas, «VZ» atklāja nesakritību starp datiem kopvērtējuma tabulā un datiem 8. novembra balsojuma tabulā. Uz to norādīja arī vairāki cilvēki komentāros. Tiesa, pēc pāris stundām komentāri un nesakritības skaitļos pazuda. «Rezultātu nesakritība bija «BDO Invest Rīga» tehniska kļūda, kas tika izlabota jau pirmdienas vakarā. Tagad visi rezultāti ir pareizi,» «VZ» notikušo komentē TV3 sabiedrisko attiecību speciāliste Marta Zandersone. Tomēr, ja jau tik viegli var pieļaut un izlabot tehniskās kļūdas, kur ir garantija, ka arī šova iznākums nebija atkarīgs no kādas tehniskas kļūdas?

Kadra «zīmuļi» Feldmane un Riva

Pirmajā rindā netālu aiz žūrijā sēdošās Baibas Sipenieces muguras atradās daži krēsli, uz kuriem novietotas papīra lapiņas ar uzrakstu «rezervēts». Šīs vietas, šovam sākoties, ieņēma dziedātājs Markus Riva un televīzijas seja Anna Rozīte. Pēc reklāmas pauzes Anna savu vietu atdeva Markus ierastajai pavadonei Ivetai Feldmanei. Tā kā pārītis atradās netālu no žūrijas, arī viņi nemitīgi bija redzami televizora ekrānā. Jāatgādina, ka pirms laika pati Baiba Sipeniece intervijā laikrakstam «Sestdiena» izteicās, ka ir vairākas zvaigznes, kas pašas maksā, lai nokļūtu televīzijas ekrānos. Iespējams, Feldmane un Riva ir viens no šiem gadījumiem, jo atbildīgā par publikas izvietojumu zālē sarunā ar «VZ» nezināja, kāpēc abiem atvēlētas vietas pirmajā rindā.

Vai Madonas slimnīca pastāvēs?

Lielākā intriga sākās neilgi pēc šova rezultātu noskaidrošanas, kad parādījās runas par nepietiekamo finansējumu veselības nozarei. Tostarp arī baumas, ka «optimizācija» varētu skart Madonas slimnīcu un Ievas Kerēvicas kora izcīnītā naudas balva aizietu nebūtībā. «Nē, šādas runas ir nepamatotas. Madonas slimnīcai no janvāra nav paredzētas nekādas izmaiņas statusā, un tā darbosies kā līdz šim,» sarunā ar «VZ» skaidroja Veselības ministrijas komunikācijas nodaļas vadītāja Egita Pole.

Grāveram «plosts»?

1. novembra raidījumā izbalsotie kori cīnījās par atgriešanos šovā, bet četri finālisti izbaudīja viesu statusu un nebija pakļauti vērtējumam. Jēkabpils kora vadītājam Aigaram Grāveram uz skatuves pievienojās arī pārējo koru zvaigznes. Runā, ka Grāvers esot pamatīgi iereibis un nav bijis spējīgs padziedāt, tāpēc pārējie koristi nākuši viņu glābt. «Nē, tās ir pilnīgākās muļķības. Jau otrdienas mēģinājumā bija zināma Aigara iecere, un visi piekrita šai idejai. Tas tiešām bija skaists priekšnesums no Jēkabpils kora puses, un mani priecēja Aigara iniciatīva,» «VZ» baumas noraida šova režisore Dita Torstere. Savukārt kāds cits interneta komentāros saistībā ar šo koncertu atminas, ka šova uzvarētāja Ieva Kerēvica esot bijusi visai augstprātīga un sākotnēji nav iesaistījusies Grāvera priekšnesumā. Tikai ritot tiešraidei, pamanījusi, ka pilnīgi visas kora zvaigznes dodas kopā ar Aigaru uz skatuves, Ieva pēdējā brīdī esot izlēmusi dziedāt.

Svarīgākais