Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Vakara Ziņas \ Šovbizness

Pavārs Rītiņš palicis sportiskāks un nesīs olimpisko lāpu

© F64

Pirms nedēļas koncertzālē «Palladium» notikušo grupas «Instrumenti» bezmaksas koncertu varēja apmeklēt visi, kas savos viedtālruņos bija lejupielādējuši bezmaksas aplikāciju «Hope Relay».

Starp apmeklētājiem »VZ« pamanīja pavāru Mārtiņu Rītiņu, kurš gatavojas sev uzticētajam pienākumam nest olimpisko lāpu.

Pazīstamais pavārs Mārtiņš Rītiņš ir kļuvis sportisks un pat sācis ievērot speciālu diētu, lai uzņemtu daudz ogļhidrātu un attīrītu organismu. «Mani uzrunāja tas, ka sportojot palīdzu bērniem. Man ar rēķināšanu tā švakāk, taču sanāk, ka katru dienu es [distancēs] pievārēju vismaz sešus kilometrus. Pirmajā dienā es to darīju ar riteni, bet pārsvarā izvēlos skriet,» par savu dalību labdarības akcijā «Hope Relay» sarunā ar »VZ« stāstīja Rītiņš. Tas uzlabojot ne vien fizisko, bet arī mentālo pašsajūtu. «Pēc noskrietajiem trim kilometriem jau varu pasmaidīt, jo zinu, ka, pateicoties tam, es būšu ne vien sportiskāks, bet esmu jau dabūjis eiro SOS ciematiņam,» piebilst Rītiņš. Starp citu, viņš šobrīd aktīvi rosās pa sporta zāli un uzturā lieto tikai ekoloģisku pārtiku. Iemesls – 18. jūlijā jānes olimpiskā lāpa. «Oi, man tas ir liels gods, ka no diviem miljoniem latviešu izvēlējās tieši mani! Es jau tagad esmu labā sportiskā formā, bet uz lāpas nešanu būšu uztrenējies vēl pamatīgāk,» solās Rītiņš.

UZZIŅAI

«Hope Relay» ir starptautiska labdarības akcija, kas norisinājās 19 valstīs. Piedalīties iedvesmas skrējienā varēja ikviens, kurš savā viedtālrunī lejupielādēja bezmaksas aplikāciju «Hope Relay» un reģistrēja savu dalībnieka profilu. Aktivizējot aplikāciju, par katriem noskrietiem, ar velosipēdu nobrauktiem vai kā citādi aktīvi mērotiem trīs kilometriem «Samsung» ziedoja vienu eiro bērniem, kuri aug Latvijas SOS ciematu audžuģimenēs. Maksimālā vienā dienā mērotā distance varēja būt 42 km, vidējam ātrumam nepārsniedzot 40 km/h.