Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Vakara Ziņas \ Šovbizness

"OKartes skatuve" sabeigusi jauno censoņu veselību

© Vakara Ziņas

Šodien, 11. maijā, risināsies šova «OKartes skatuve» fināls, kurā tiks noskaidrots galvenās lomas tēlotājs mūziklā, par kuru ir zināms krietni mazāk nekā par iespējamo pasaules galu, bet uz kuru jau tiek pilnā sparā tirgotas biļetes.

Saskaitot kopā abās «OKartes» sezonās pavadīto laiku, sanāk, ka tādi «ilgdzīvotāji» kā, piemēram, Sabīne Berezina, Kristaps Pujāts un Mārtiņš Ruskis slēgtās telpās pavadījuši deviņus mēnešus (!) gadā. Nav brīnums, ka daudziem šovmeņiem sākušās nopietnas veselības problēmas.

Visbiežāk ārstē kaklu

«Man šonedēļ pilnīgi nebija balss,» šī ir frāze, kas visai bieži izskanēja no «OKartes skatuves» dalībniekiem, pirmdienās analizējot savu uzstāšanos. Izplatītākā veselības problēma šova telpās tiešām bija ar kaklu: kādam bija samocītas balssaites, citam neliels iekaisums. Pēc »VZ« aprēķiniem, ilgāk par trim dienām ar kakla problēmām šova laikā ir mocījušies kādi deviņi dalībnieki. «Telpās ir ļoti sutīgs un mitrs gaiss. Ja filmēšana vēl notiek mazajā koncertu zālē, tur ir ļoti karsti – atliek uz minūti iziet ārā uzpīpēt vai paelpot svaigu gaisu, un rodas problēmas.» Līdzīgas problēmas bieži bija arī Sabīnei Berezinai, kura kādu laiku bija redzama ar inhalatoru pie rokas. «Šādas problēmas ir visiem dalībniekiem – mums te iekšā ir tāds gaiss, ka ļoti viegli samocīt balssaites. Šobrīd man ar veselību viss ir kārtībā. Ceru, ka tā būs arī finālā,» tā Berezina.

No «trases noņemtie»

Jau pirmajā šova sezonā vizītē pie stomatologa devās Berezina, kurai sākās pēkšņas zobu sāpes. Zobs tika salabots, un meitene veiksmīgi kopā ar grupu «Jātnieki» aizcīnījās līdz pat uzvarai. Šosezon marta beigās pie stomatologa devās Antra Stafecka, kurai tika izrauts zobs un vairākas dienas bija problēmas pat parunāt, jo puse sejas pēc narkozes bija it kā savilkta. Tiesa, ne jau izrautā zoba dēļ potenciālajai šova uzvarētājai Stafeckai nācās priekšlaikus doties mājās: viņa, tāpat kā iepriekšējās sezonas dalībnieks Lenny, no šova izstājās tā arī oficiāli neizskaidrotu veselības problēmu dēļ.

Trīs izrauti zobi

Pie zobārsta jau atkal nācās doties Berezinai – arī viņai izrāva zobu. «Man pēkšņi sākās nenormālas sāpes – tādas, ka varēja vai rāpot pa sienām. Aizbraucu pie dakterīša, un man izrāva gudrības zobu,» pastāstīja Berezina. Pirms ceturtdaļfināla pie zobārsta nācās viesoties arī Sandijai Vīgantei. «Pirms šova nebiju salabojusi zobus, sākās nereālas sāpes. Aizbraucot uz Stomatoloģijas institūtu, dakterītis secināja, ka zobs jārauj ārā,» savas nedienas rezumēja Vīgante.

Vingrošana noved pie traumas

Jau pirmajās šīs sezonas šova nedēļās nopietnās veselības problēmās iedzīvojās Mārtiņš Ruskis, kurš savainoja muguras skriemeļus. «Tas notika vingrošanā: es nepareizi izpildīju vingrojumus ar pārāk lielu slodzi uz muguru un izsitu divus muguras skriemeļus,» »VZ« informēja Ruskis. Līdz šim puisim problēmas ar muguru nav bijušas, tāpēc par pēkšņajām sāpēm bijis liels uztraukums. «Man reti bijušas veselības problēmas un sāpēs mugurā nekad – bija jocīga sajūta, uzzinot par traumētajiem skriemeļiem. Tagad esmu uzmanīgs ar muguru.»