Svētdiena, 19.maijs

redeem Lita, Sibilla, Teika

arrow_right_alt Vakara Ziņas \ Šovbizness

Rutuļa meita televīzijā veido strauju karjeru

© F64

Viens no cilvēkiem, kas šī gada 18. novembrī LNT tiešraidē uzrunās televīzijas skatītājus, ir Linda Rutule, Rīgas 3. vidusskolas 12. klases skolniece, kas kopā ar savu tēti, dziedātāju Normundu Rutuli vada LNT šovu «Dziedošās ģimenes».

Kādreiz skatījās, tagad – vadīs

Linda Rutule atzīst, ka svētku tiešraižu vadīšana kopā ar kolēģi Guntaru Gulbiņu emocionāli būs krietni lielāks pārdzīvojums nekā jebkura cita sarīkojuma vadīšana. «Šis darbs rada pastiprinātu kopā būšanas un svētku izjūtu,» »VZ« stāsta Rutule. Līdz šim viņa nav aizrāvusies ar vērienīgu valsts dzimšanas dienas svinēšanu, taču karodziņš uz galda, aizdedzināta svecīte un īpaša izjūtas, skatoties tiešraides no svētku pasākumiem, šajā dienā viņas mājās gan bijušas vienmēr.

Savulaik patriotisms bija lielāks

Rutule dalās vērojumos par to, ka šobrīd cilvēki aizmirst tradīcijas un ikdienā vairāk domā par elementāru izdzīvošanu. Tautiskums izsīkst. Kādreiz patriotisms esot bijis daudz lielāks. «Varbūt tas skan tā skaļi, bet man ļoti gribas, lai Latvijas iedzīvotāji spēj ar lepnumu nest savas valsts vārdu. Un labāk nebraukt projām uz neatgriešanos. Aizbraukšana liecina par baidīšanos no nākotnes. Jā, svarīgi ir atcerēties par rītdienu, bet dzīvot vajag šodien.»

Sveši cilvēki ilgi skatās virsū

Rutule neslēpj, ka darbs televīzijā nav no vieglākajiem, taču viņa priecājas par šo iespēju. «Es gūstu ļoti daudz informācijas un emociju no tiem cilvēkiem, ar kuriem kopā strādāju. Emocijas, kas rodas, piemēram, uz «Dziedošo ģimeņu» skatuves, nav mākslīgas, tās ir īstas un vērtīgas.»

Pagaidām meitene nejūt pastiprinātu interesi par savu personību no svešu cilvēku puses. «Reiz stāvēju pieturā, garām gāja maza meitenīte kopā ar savu mammu, un mazā teica – re, Linda, kas vada to šovu! Tas bija tā patīkami. Ikdienā man klāt cilvēki parasti nenāk, drīzāk ilgi skatās virsū, vēro.»

Foto:

UZTIC NOPIETNAS LIETAS

18. novembrī Lindai Rutulei LNT uzticēta svētku tiešraižu vadīšana. Tiesa, vēl pirms darba sākšanas LNT šovā «Dziedošās ģimenes» Rutule stāstīja, ka savu nākotni negrasoties saistīt ar skatuvi: viņa aizrāvusies ar fotografēšanu, mākslu un pēc skolas beigšanas plāno studēt Rīgas Tehniskās universitātes Arhitektūras fakultātē.

VEIKSMĪGA DEBIJA

12. klases skolniece Linda Rutule spēj mācības apvienot ar darbu televīzijā, kopā ar tēti Normundu Rutuli vadot LNT šovu «Dziedošās ģimenes». Šī debija viņai sanāca ļoti veiksmīga: daudzi brīnījās, kā jaunā meitene spēj tik ātri un dzīvi iejusties tiešajā ēterā.