Svētdiena, 19.maijs

redeem Lita, Sibilla, Teika

arrow_right_alt Vakara Ziņas \ Šovbizness

Gulbiņš valsts dzimšanas dienu svinēs televīzijas tiešraidē

© publicitātes foto

Viens no cilvēkiem, kas šī gada 18. novembrī vadīs LNT svētku tiešraides, ir Guntars Gulbiņš. Viņš to nepiedzīvos pirmo reizi: pērn skatītāji viņu redzēja kopā ar Kristīni Garklāvu, šogad viņš strādās kopā ar jauno kolēģi Lindu Rutuli.

Grūtības tautu vieno

TV cilvēks Guntars Gulbiņš pērn 18. novembrī ļoti spilgti izjutis, ka svētku tiešraides televīzijā ne tikai skatītājiem, bet arī pašam uzjundī īsta latvieša izjūtas. «It kā sīkums, bet tās izjūtas dod milzīgu spēku. Himnu dzied arī krievi. Latvijas iedzīvotāji vienojas kopīgā izjūtā,» »VZ« stāsta Gulbiņš. Viņa vērojumi liecina, ka trekno gadu laikā cilvēki cits pret citu krietni atsaluši, patriotisms noplacis, taču tagad grūtības un ķibeles pastiprina vienotību un latvisko izteiksmi. «Kad biju mazāks, kopā ar ģimeni 18. novembrī skatījāmies tiešraides televīzijā un bija svētku izjūta. Tagad šajā dienā strādāju, bet mums kopā ar kolēģiem arī ir tādas kā svētku vakariņas vai launags. Tā nav tava paša dzimšanas diena, bet tā tik un tā ir dzimšanas diena – visiem Latvijas iedzīvotājiem. Man patīk, ka tagad arī jaunieši aktīvāk izrāda savu patriotismu. Ir tā izjūta, ka būt patriotam ir stilīgi. Un man ļoti gribas visiem Latvijas iedzīvotājiem novēlēt ticību. Lielāku un drosmīgāku ticību.»

Kodis mēlē, lai neapraudātos

Strādājot televīzijā, Gulbiņam nozīmīgākās ir tieši tiešraides. «Tādi labdarības projekti kā «Labestības diena» un «Eņģeļi pār Latviju» mani aizkustina. Tur mēs katrs sirdi izplēšam no sevis ārā. Ir bijis tā, ka esmu kodis mēlē, lai apvaldītu savas izjūtas un tiešajā ēterā neapraudātos. Tās emocijas, ko darbs sniedz, ir nenopērkamas. To pat grūti saukt par darbu. Mūsu labdarības projekti ir sava veida misija, rokas pasniegšana līdzcilvēkiem.»

DARBS KĀ MISIJA

Neskatoties uz to, ka strādā televīzijā, Guntars Gulbiņš no pārlieku lielas popularitātes necieš. «Latvieši jau nav tādi, kas bariem skrietu virsū. Uz ielas kādreiz kāds pienāk klāt, kāds uzraksta sociālajos tīklos, bet vairākums bakstās un sačukstas pa kaktiem,» smaidot atzīst Gulbiņš.