Divgadīgs bērns "pasūta" Reiniku

© Raitis Plauks, f64

Skaļā balsī tiešajā ēterā pasūtot pupās LNT šova "Dziedošās ģimenes" vadītāju Lauri Reiniku, vispārēju sajūsmu izpelnījies šī šova jaunākais dalībnieks, divgadīgais ogrēnietis Valters Grīnhofs.

«Valters lieliski nodziedāja dziesmas «Esmu mazais cālis» pirmo rindiņu. Kā teica Katrīna Pasternaka: precīzos nošu augstumos, ritmā un tā, ka ļoti labi varēja saprast tekstu,» par sava jaunākā dēla debiju uz skatuves stāsta Grīnhofu ģimenes mamma Liene. «Bet tad viņš pēkšņi apklusa, un es ieraudzīju, kāpēc – Valtera skatiens bija kā piekalts no aizkulisēm pēkšņi iznākušajam un skatuves malā stāvošajam Laurim Reinikam, kurš rokās turēja milzīgu kliņģeri ar desmit aizdegtām svecītēm, – Valtera brālim Dāvim šova dienā palika desmit gadu.»

Kad dziesma beidzās, Grīnfofu vecākais dēls tika pie kliņģera, savukārt jaunāko dēlu šova vadītājs Lauris Reiniks negaidīti pārsteidza ar jautājumu: «Kāpēc tu dziesmas vidū pēkšņi apklusi?» Ieturot mazu klusuma pauzi, Valters, skatoties Reinikam tieši acīs, skaļā balsī paziņoja: «Ej pupās!» Zāli pāršalca skaļas ovācijas, un Reiniks uz dažām sekundēm samulsa. «Man ir tāda aizdoma, ka mazajam Valteram Lauris Reiniks neko neizsaka,» vēlāk smejoties pavēstīja ķipara mamma. «Valteram ir trīs zīmīgi izteicieni – «Čau, vecīt!», «Ej pupās!» un «Baigie joki!». Viņš vienkārši ir atklājis, ka, pasakot šīs lietas, visi cilvēki sāk smieties, tāpēc viņš ik pa brīdim tās mēdz negaidīti pateikt. Pieļauju domu – ja Laura vietā būtu bijis Renārs Kaupers, Valters viņu pupās pasūtījis nebūtu. Kaupers vienkārši ir viens no viņa iemīļotākajiem māksliniekiem, kuru viņš atpazīst arī reālajā dzīvē. Turpretī Reiniku viņš nepazīst.»