Kivičs iziet sabiedrībā ar savu astoņpadsmitgadīgo draudzeni

© Vakara Ziņas

Bērnības drauga, basketbolista Aigara Vītola krodziņa «Zebra» atvēršanas svētki Ķekavā bija arī kā savdabīgs savas jaunās draudzenes atrādīšanas pasākums mūziķim Andrim Kivičam: lai cilvēki mēli lieki nekulsta un netenko, tomēr savas jaunās attiecības viņš vēloties pasargāt no skauģu acīm.

Šoreiz grib pasargāt

Pagājušajā nedēļā »VZ« jau vēstīja, ka atraktīvais mūziķis Andris Kivičs pašķīries no savas draudzenes Agneses Karpovičas – izrādās, ka abi bijuši «vienkārši čomi». Ki­vi­čs bi­jis div­reiz pre­cē­jies un šķī­ries (ar bi­ju­šo basket­bo­lis­ti Il­zi Ie­vi­ņu un mo­de­li Elī­nu Strau­mi), mū­zi­ķim ir dēls Kristo­fers no tre­ša­jām no­piet­na­jām at­tie­cī­bām (ar sti­lis­ti Da­nu Dom­brovsku), un arī tagad nevaldāmais grupas «Z-Scars» līderis nav viens – viņam ir Madara, kurai gan ir tikai 18 gadu. «Šīs attiecības gribu kaut kā pasargāt no mūsu visu zinošās un nosodošās sabiedrības, jo neviens jau baigi nepriecāsies par to, ka kāds ar kādu ir kopā – cilvēki iemīlas, izšķiras,» par pagaidām mēnesi ilgajām attiecībām »VZ« teica Kivičs.

Kā romantiskā kino

Madara šobrīd izbauda brīvību, jo teju pabeigusi Vidzemes jūrmalas Mūzikas un mākslas skolu Saulkrastos. Noderīgu informāciju par jaunāko fototehniku meklējot, Nacionālajā bibliotēkā viņa reiz saskrējās ar Andri. Gluži kā romantiskajā kino: viņš meklēja informāciju par fitnesu, bet viņa par savu kaislību – fotografēšanu. Lai gan šis stāsts var nedaudz izraisīt tādu kā ironiju vai neticību, abi jauniemīlējušies to apstiprināja. Jautāta par tālākajiem plāniem, Madara atbildēja: «Dizains, maketi», bet Kivičs veikli pārtrauca: «Būšana kopā ar mani – tas pats galvenais!», kam Madara piekrita, jo viņa uz mūziķi skatoties «kā uz pavisam citu cilvēku, nevis uz to Andri, kas internetā un presē ir aprakstīts».

Personības dubultošanās

Kivičs uzskata, ka par viņu radies maldīgs priekšstats, tomēr to nenožēlo. «Jau no kāda 2006. gada esmu kā divi «es», jo, kad par tevi sāk rakstīt brīnuma lietas, tad saproti – kāpēc gan ne?! Ja skandalozā niša ir tukša, tad – kāpēc ne es ?! Un tā tas reāli ir aizgājis. Publiskā telpā uz cilvēku skaties pavisam savādāk, ja ar viņu ir maz kopīga. Protams, ka daļa vainas, kāpēc izveidojies par mani šāds vai citāds priekšstats, noteikti ir arī manī, bet skandalozie [cilvēki] vienmēr ir interesantāki. Man mana dzīve patīk!» apliecina mūziķis. Ja Latvijā gribat kļūt skandalozs, tad Kivičam ir sava teorija: «Saceriet divas labas dziesmas un tad kaut kādu mēnesi sakiet, ko domājat, un dariet, ko gribat – tā kļūsiet skandalozs. Elementāra formula!»

Pagaidām nav sajucis

Madara ar Andri ir kopā tikai mēnesi, tāpēc attiecībās vēl iespējamas rozā brilles, bet vecāki par to visu sakot īsi: «Galvenais, lai bērni paēduši un bērns siltumā.» Kivičs pārējiem iesaka «nomest aizspriedumu rāmjus, justies brīviem un būt laimīgiem šajā pasaulē», jo «ja es visam būtu pievērsis uzmanību un ieklausījies [teiktajā], jau sen būtu sajucis prātā». Savukārt Madarai preses lielā interese esot pilnīgi vienaldzīga: «Ko man darīt, nu vienalga, jo prese dara savu darbu». Kivičs gan piemetina: «Ja cilvēks nav izdarījis neko krimināli sodāmu, kā es, tad kā es varu lasīt tādu naidu interneta portālos?! Tā ir skaudība par to, ka mēs varam dzīvot tādu dzīvi, kādu mēs dzīvojam. Ne jau mums ir baigi daudz naudas vai vēl kaut kas, mums vienkārši iet labi!»

Svarīgākais