Aktieris Andris Bulis noraida "Uguns­Grēku" un izvēlas LTV seriālu

© f64

Pirms ne­pil­niem di­viem ga­diem me­di­jos pa­rā­dī­jās zi­ņa, ka «Te­āt­ra ob­ser­va­to­ri­jas» ak­tie­ris An­dris Bu­lis at­tei­cies no pie­dā­vā­ju­ma fil­mē­ties paš­mā­ju se­ri­ālā «Uguns­Grēks». Tie se­ri­ālu mī­ļo­tā­ji, ku­rus šī zi­ņa skum­di­nā­ja, nu var prie­cā­ties – jau pirm­dien ak­tie­ris būs re­dzams se­ri­ālā, tie­sa, viņš priekš­ro­ku de­vis Lat­vi­jas Tele­vī­zi­jas se­ri­ālam «Būt mī­lē­tai».

Ak­tie­ris An­dris Bu­lis diez­gan il­gi do­mā­jis, la­sī­jis se­ri­āla «Būt mī­lē­tai» sce­nā­ri­ju, ap­ru­nā­jies ar tā re­ži­so­ru Mā­ri Mar­tin­so­nu un ti­kai tad pie­kri­tis fil­mē­ties. «Te ir ko spē­lēt! Mans va­ro­nis Ar­tūrs ir kaut kā­dā zi­ņā līdz­īgs Sten­li­jam, ku­ru spē­lē­ju iz­rā­dē «Il­gu tram­vajs», ti­kai šis ir mūs­die­nī­gāks. Man pa­tīk, ka ša­jā se­ri­ālā re­ži­sors pie­mek­lē­jis tā­dus per­so­nā­žus, kas at­ro­da­mi arī re­āla­jā dzī­vē. Man ļo­ti pa­tīk arī tas, ka man ša­jā se­ri­ālā nav iz­teik­ta «smu­kā» lo­ma, arī mīl­nie­ku ne­spē­lē­ju. Ne­gri­bu spē­lēt «smu­kās» lo­mas, man pa­tīk rak­stur­lo­mas. Ar­tūrs nav ne labs, ne slikts – die­nā viņš ir brī­niš­ķīgs, nak­tī kre­tīns.» Pa­gai­dām Bu­ļa va­ro­nis no­fil­mēts vien da­žām sē­ri­jām, ta­ču viņš cer, ka va­ro­nis se­ri­ālā ie­dzī­vo­sies un sa­dar­bī­ba va­rēs veik­smī­gi tur­pi­nā­ties.

No pro­fe­si­onā­lā vie­dok­ļa

Bu­lis ne­slēpj, ka to­laik, kad at­tei­ca «Uguns­Grē­kam», ie­spē­jams, bū­tu at­tei­cis arī se­ri­āla «Būt mī­lē­tai» ko­man­dai, un uz­sver, ka vi­ņam nav ne­kas pret re­ži­so­res In­tas Go­ro­dec­kas vei­do­to se­ri­ālu. «To­laik man bi­ja ma­zāk lai­ka, bet ta­gad ma­ni vai­rāk ie­in­te­re­sē­ja šis tēls, kas ir se­ri­ālā «Būt mī­lē­tai». Tas ir mans sub­jek­tīvs lē­mums. Vai­rāk no­pel­nīt dro­ši vien va­rē­tu ci­tos se­ri­ālos, ta­ču es iz­vē­lē­jos, rau­go­ties no pro­fe­si­onā­lā vie­dok­ļa. Ne­kā­da zi­ņā ne­es­mu pret Lat­vi­jas se­ri­āliem. Te viss ir līdz­sva­rā, un ska­tī­tā­jam šo līdz­sva­ru va­jag.»

Dēls pa­zīst dak­te­ri Le­onu

Tau­jāts, kā­das ir se­ri­āla «Būt mī­lē­tai» priekš­ro­cī­bas, sa­lī­dzi­not ar «Uguns­Grē­ku», ak­tie­ris at­bild ne­vil­ci­no­ties. ««Būt mī­lē­tai» trum­pis va­rē­tu būt tas, ka vis­maz šo­brīd tā sa­turs vēl nav tik sa­rež­ģīts. Tā ir šī se­ri­āla veik­sme. Vēl nav vir­kne va­ro­ņu, kas ir gā­ju­ši prom un at­kal at­grie­zu­šies, ska­tī­tā­jiem vēl sa­gla­bā­ta ne vie­na vien in­tri­ga un no­slē­pums. Man pa­šam ne­sa­nāk daudz ska­tī­ties tele­vī­zi­ju, bet ma­na vec­mam­ma man ir tei­ku­si, ka «Uguns­Grē­kā» bie­ži vien var pa­re­dzēt, ku­ram tū­līt, tū­līt jā­at­grie­žas. Sā­cies se­ri­āls se­ri­ālā, ta­ču tas viss ir do­māts ska­tī­tā­jiem, un, ja vi­ņiem tas pa­tīk, tad viss kār­tī­bā.» Vēl ne­var zi­nāt, kā Bu­ļa jaun­ā lo­ma pa­tiks vi­ņa dē­lam, pa­gai­dām ak­tie­ra at­va­se la­bi ir ie­gau­mē­ju­si se­ri­āla «Uguns­Grēks» tē­lus. «Liel­vei­ka­lā, ie­rau­got Ģir­tu Ķes­te­ri, viņš sauc – re, dak­te­ris Le­ons!» sme­jas Bu­lis.

Svarīgākais