Jau krietnu mēnesi pirms gaidāmā «Nordea Rīga» maratona izmēģināta arī skrējēju barošanas demonstrācijas versija – pagājušajā nedēļā tirdzniecības centra «Olimpia» kafejnīcā šis atbildīgais uzdevums tika uzticēts pavāram Mārtiņam Sirmajam.
Izrādījās, ka veselīga uztura sarūpēšana sportistiem sagādā problēmas pat tādam izcilam pavāram kā Mārtiņš Sirmais. Sporta ārste viņam nosauca desmit vēlamos ēdienus un desmit, no kuriem labāk izvairīties ikdienā, lai sagatavotu ēdienkarti. «Divas stundas izdomas, lai izveidotu veselīga uztura brokastis. Tāpat jau šur tur nošmaucu ar cukuru un eļļu, lai garšīgāk,» atzina Sirmais,«Sporta laboratorijas» sporta ārste Sandra Rozenštoka norādīja, ka skrējēja ēdienkartē obligāti iekļaujami tādi produkti kā makaroni, dažādu veidu maize, svaigi augļi un dārzeņi, rieksti un žāvēti augļi, pilnpiena biezpiens un jogurts. Savukārt noteikti jāizvairās no speķa, aknu, desu, sālītu riekstu un asu garšvielu lietošanas uzturā. Ja skriešanas treniņš paredzēts no paša rīta, pirms tam vēlams izdzert glāzi svaigi spiestas augļu sulas, taču labākais risinājums būtu divas stundas pirms skriešanas uzņemt vieglu nelielas enerģijas lādiņu – biezputru, sulu un kādu augli.