Pirmdiena, 6.maijs

redeem Didzis, Gaidis

arrow_right_alt Vakara Ziņas \ Šovbizness

Mazā dziedātāja Agate savaldzina Krutoju

© F64

Arvien lielāku popularitāti skatītāju vidū izpelnās LNT šovs «Mazo dziesmas Latvijai», kurā uzmanība gan lielākoties pievērsta pazīstamu cilvēku atvasēm: grupas «Menuets» solista Adriana Kukuvasa meitai Adrijai Silvai, daudzu šovu dalībnieka Artūra Manguļa dēlam Emīlam u. c.

Taču viena no savdabīgākajām bērnu šova dalībniecēm ir deviņus gadus jaunā Agate Albekeite no Skrīveriem, kas visus pārsteidz ar savu dabisko pozitīvismu. Mazā meitenīte aizvadītās nedēļas šovā piepildīja savu sapni uzstāties uz vienas skatuves ar dziedošo policistu Nikolaju Puzikovu.

Pagājušas nedēļas raidījums «Mazo dziesmas Latvijai» šova dalībniekiem bija īpašs, jo uz skatuves bērni uzstājās ar kādu jau labi zināmu mūziķi. Nemainīgi šova līderos ir daudzo šovu dalībnieka un mūziķa Artūra Manguļa tīņa vecumā esošais dēls Emīls, par kuru jūsmojot spiedz viņa vienaudzes. Emīlam šoreiz uz skatuves talkā nāca rokenrola karalis Pīts Andersons ar savu grupu. Savukārt mūziķa Adriana Kukuvasa jaunākajai atvasei Adrijai Silvai palīgos nāca ne vien Normunds Rutulis, bet arī tētis ar mammu. Taču pazīstamo mūziķu atvases no līderu pozīcijām izstumj dabiskā un vienmēr smaidīgā Agate Albekeite (9), kas aizvadītajā nedēļā uzstājās kopā ar Nikolaju Puzikovu. «Viņš vienmēr smaida un ir policists, tas ir forši, jo arī es vienmēr smaidu!» tā savu pagājušās svētdienas skatuves partneri raksturoja mazā Agate.

Meitene ar savu dabiskumu jau iekarojusi šova žūrijas simpātijas un ir arī viena no «Mazo dziesmas Latvijai» skatītāju mīlulēm. Meitenīte uz skatuves jūtas brīvi un dabiski, tāpēc vienmēr spēj izpelnīties gan žūrijas, gan skatītāju simpātijas. Kā stāsta Agates mamma, esot grūti izbraukāt un sagatavoties visiem konkursiem, kuros grib piedalīties Agate, tomēr tas tiek darīts. Šobrīd ģimenei esot divi prioritārie konkursi: jau pieminētais LNT šovs un festivāls «Jaunais vilnis». Jāpiebilst, ka paralēli pieaugušo mākslinieku konkursam norisinās arī bērnu «Jaunais vilnis», kura atlasē, starp citu, mazā meitene pirmoreiz dzīvē satika un varēja parunāt ar savu elku Puzikovu. Tiesa, salīdzinājumā ar dziedošo policistu Agate šo atlasi pameta kā uzvarētāja: pēc mazās meitenītes uzstāšanās vienīgo piebildi visā garajā atlases posmā publiski izteica komponists Igors Krutojs: «Paldies, tas bija jauki, īsta meitene, ziediņš!» Nebija nekāds pārsteigums, ka Latviju bērnu «Jaunajā vilnī» pārstāvēs tieši mazā Agate.