"Playboy" dibinātājam likstas ar miniharēmu

© Scanpix

Tikai pavisam nesen daudzi ar izbrīnu uzzināja, ka žurnāla «Playboy» dibinātājs Hjū Hefners joprojām ir precējies. Tiesa, viņa laulība pēdējos desmit gadus bija pastāvējusi tikai uz papīra, un tagad 83 gadus vecais Hefners nolēmis atbrīvoties no šīm saitēm.

No gada «playmate» par likumīgo sievu

«Playboy» dibinātāja Hjū Hefnera laulātā draudzene jau 20 gadus ir modele un aktrise Kimberlija Konrāda. 1988. gadā viņa kļuva ar žurnāla «Playboy» mēneša meiteni, bet 1989. gadā tika izvēlēta par gada «playmate» (rotaļu biedreni). Tie gan ir viņas karjeras augstākie sasniegumi un citu nopelnu 175 centimetrus garajai blondīnei nav. Protams, ja neņem vērā to faktu, ka viņa ir vienīgā «playmate», kurai izdevies kļūt nevis tikai par izdevēja mīļāko vai draudzeni uz dažiem gadiem, bet likumīgo sievu.

1990. gadā Konrāda pasniedza Hefneram dāvanu: 9. aprīlī, vīra dzimšanas dienā, laida pasaulē viņa dēlu Marstonu. Divarpus gadu vēlāk piedzima abu otrais dēls Kupers. Tomēr 1998. gadā «playmate» Hefneram apnika un viņš vienkārši izraidīja sievu no savām mājām. Hefners apgalvo, ka šķiršanās brīdī Kimberlija saņēmusi no viņa 750 000 ASV dolāru. Turklāt visus turpmākos gadus viņš nodrošinājis sievu un bērnus: saskaņā ar dokumentiem, kas iesniegti tiesā šķiršanās sakarā, pēdējos 11 gados Kimberlija no vīra saņēmusi aptuveni 12 miljonus dolāru.

Jauns pirmais numurs

Pēc šķiršanās no Konrādas un dēliem Hefners izlēma neierobežot sevi tikai ar vienu dzīvesbiedreni. Pāris gadu viņš izklaidējās, rīkojot savās mājās regulāras, taču nepavisam ne ikdienišķas ballītes ar daudzu modeļu piedalīšanos, un no šiem pasākumiem pārtika lielākā daļa Kalifornijas tabloīdu. Visbeidzot 2001. gadā Hefnera savrupmājā apmetās uzreiz septiņas skaistules, kuras bija atlasītas jau minēto ballīšu laikā. Tiesa, pēc gada gan palika tikai divas draudzenes, un trešo «playmate» Hefners pie sevis nometināja tikai 2004. gadā.

«Playboy» impērijas dibinātājs ieviesa savā miniharēmā savdabīgu hierarhiju: par viņa draudzeni Nr.1 kļuva Oregonas štatā dzimusī Hollija Medisone, kuras sapnis bija kļūt par aktrisi. Medisone ir klasiska «Playboy» meitene: platīnblonda (viņas dabīgā matu krāsa gan ir daudz tumšāka), ar smailu deguntiņu (viņa neslēpj, ka tas ir rinoplastikas rezultāts) un ceturtā izmēra krūtīm (līdz brīdim, kamēr pie darba nebija ķērušies ķirurgi, neko vairāk par pirmo izmēru meiča gan nevarēja uzrādīt). Hefnera «pirmais numurs» ieguva tiesības pavadīt naktis viņa guļamistabā un izmantoja tās līdz pat 2008. gadam. Pērn oktobrī viņa pieņēma lēmumu pamest savrupmāju un arī Hefneru. Par aktrisi Hollija tomēr kļuva, lai arī parasti tēlo tikai pati sevi (piemēram, filmās «Ļoti briesmīgs kino – 4» vai «Zēniem tas patīk»). Turklāt Medisone bieži parādās dažādos TV šovos. Viņai gan ir tikai 29 gadi, tāpēc Hollijas karjeras labākā daļa varbūt vēl ir priekšā.

«Girls Next Door»

Hjū Hefnera otra «meitene» bija Bridžita Markarda. Kopā ar Holliju Medisoni viņa ienāca gandrīz katrā amerikāņu mājā ar realitātes šovu «Girls Next Door», kurā tika vēstīts par dzīvi Hefnera savrupmājā. Interesanti, ka Bridžita bija spiesta pamest paša pirmā šī realitātes šova uzņemšanas laukumu, lai dotos uz nodarbībām universitātē. Viņa ieguva maģistra grādu un pasniedzēju atmiņā ir palikusi kā centīga un apzinīga studente. Markarda kopā ar Medisoni piedalījusies daudzos «Playboy» projektos un pameta Hefnera savrupmāju tūdaļ pēc Hollijas – 2009. gada janvārī. Viņai pašlaik ir 35 gadi.

Savukārt Kendra Vilkinsone iepazinās ar Hjū Hefneru 2004. gadā ballītē par godu viņa 78. dzimšanas dienai. Šo blondīni Hefners atrada starp desmit citām meitenēm, kuras izklaidēja viesus, būdamas klātas tikai ar «bodyart» zīmējumiem, un uzaicināja dzīvot savrupmājā. Arī Vilkinsone piedalījās šovā «Girls Next Door» un arī pameta viesmīlīgo namu 2009. gada sākumā. Pašlaik viņai ir 24 gadi. Bijusī «playmate» apprecējās ar sportistu Henku Basketu.

Labās un sliktās meitenes

Hjū Hefners savām trim draudzenēm ātri atrada aizstājējas. Hollijas Medisones vietu ieņēma kārtējā blondīne – 23 gadus vecā Kristala Herisa. Pati viņa sevi raksturo kā «labu meiteni», kurai patīk laivas, saldēts jogurts un «Nintendo Wii». Par divām citām «meitenēm» kļuvušas 19 gadus vecās dvīnes Karisa un Kristina Šenonas, kuras par labām nosaukt ir grūti: pirms ierašanās «Playboy» vīra ballītē dvīnes vairākkārt nonākušas policijas redzeslokā – galvenokārt par kautiņiem. Pēc Kristalas vārdiem, pagaidām Hefnera savrupmājā dzīvo tikai viņas trīs, taču jautrajai kompānijai esot padomā vēl pāris skaistuļu, kuras varētu piebiedroties.

Pagaidām nav zināms, vai tiks atjaunots šovs «Girls Next Door», taču dzīvei Hjū Hefnera savrupmājā var sekot līdzi mikroblogu servisā «Twitter»: izklaides sīki aprakstītas Hefnera, kā arī dvīņu un Kristalas mikroblogu lappusēs.

Mantas dalīšana un skaitīšana

Pašam Hefneram gan šobrīd aktualizējusies oficiāla laulības saišu pārraušana ar Konrādu. Pēc šķiršanās viņš paredzējis piešķirt sievai un dēliem (abi pašlaik ir koledžu studenti) pa 20 000 dolāru mēnesī.

Tikmēr žurnālisti gaida skaļu laulības šķiršanas procesu. Šajā sakarā interneta vietne «TMZ» ir publicējusi īsu apskatu par Hefnera ienākumiem, izdevumiem un īpašumiem. Kā liecina interneta tabloīda rīcībā esošā informācija, par spīti krīzei, «Playboy» impērijas dibinātājs par līdzekļu trūkumu joprojām nevar sūdzēties.

«TMZ» apgalvo, ka Hefners katru mēnesi tikai izklaidēm vien tērē 25 000 dolāru. Vairāk nekā 50 000 dolāru aiziet savrupmājas uzturēšanai, 18 000 – pārtikai, nedaudz vairāk kā 10 000 tiek maksāti par dēlu studijām, un vēl 3000 dolāru ik mēnesi tiekot tērēti miljonāra veselības uzlabošanai.

Savukārt Hefnera mēneša ienākumi, pēc «TMZ» ziņām, ir 290 580 dolāru. No tiem 116 667 dolārus viņš saņem kā algu izdevumā «Playboy», 1896 dolārus – izmaksās no sociālās apdrošināšanas sistēmas, 121 099 dolārus – dividendēs un procentos no vērtspapīriem, 17 058 dolārus – ienākumos no nekustamā īpašuma iznomāšanas, 15 808 dolārus – atlīdzībā no kompānijas «HMH Productions». 413 dolāru ir pensija, bet vēl 17 639 dolāri – dažādi sīki ienākumi. Hjū Hefneram pieder 70 procenti žurnāla «Playboy» akciju un dažādi nekustamie īpašumi par nedaudz vairāk kā 43 miljoniem dolāru. Kimberlijai Konrādai ir uz ko pretendēt...

Ģimenes dzīve nepadodas

Hefners izteicies, ka šķiršanās prasību nav iesniedzis agrāk, lai lieki netraumētu dēlus. Šis skaidrojums gan izklausās ne pārāk ticams – līdz pat nesenam laikam Kimberlija Konrāda ar bērniem dzīvoja turpat kaimiņos «Playboy Mansion» savrupmājai, tā ka zēniem pilnīgi noteikti bija priekšstats par tēva dzīvesveidu, pat ja viņi nav lasījuši laikrakstus, izmantojuši internetu un skatījušies televīziju...

Reportieri tikmēr apspriež jautājumu, vai lēmums par šķiršanos nav saistīts ar Hefnera plāniem vēlreiz doties laulības ostā. Viņš apgalvo, ka negatavojas tā rīkoties – pirmie divi mēģinājumi rāda, ka ģimenes dzīve viņam īsti nepadodas. Toties Hjū Hefners jau izvēlējies sievieti, kurai blakus viņš vēlas atrasties pēc nāves, – «Playboy» dibinātājs iegādājies kapavietu blakus Merilinai Monro.

Svarīgākais