"UgunsGrēka" Santa sākumā gribēja būt Viktorija

Pašmāju seriālā «UgunsGrēks» neilgi pirms sezonas noslēguma parādījies jauns tēls: aktiera Jakova Rafalsona atveidoto Vadimu mēģina savaldzināt koķeta tumšmate Santa, kuras lomā iejutusies aktrise Jūlija Ļaha.

Sagaidījusi savu lomu

Izrādās, ka sākotnēji aktrise Jūlija Ļaha gribēja spēlēt pavisam citu lomu.

«Pagājušajā gadā man bija proves citai lomai. Tā bija Viktorijas loma, kuru seriālā nospēlēja aktrise Inga Misāne. Kad vēlāk skatījos seriālu, sapratu, ka režisores izvēle par labu Ingai bija pareiza. Man bija jāsagaida sava loma, un tagad saprotu, ka Santa man der labāk. Jūtos ļoti labi, tas mani pat pārsteidza. Šajā lomā man ir iespēja pamēģināt būt tādai, kāda reālajā dzīvē nemaz negribētu būt,» »VZ« stāsta Ļaha.

Interneta sānsolis

Patika koķetēt viņām abām ar Santu ir kopīga, taču Ļaha nemēdz izmantot cilvēkus savā labā. Seriālā Santa parādās brīdī, kad ir devusies uz Vadima sievas Silvijas vadīto iepazīšanās salonu, lai tur satiktu sev piemērotu vīrieti. Ļaha atzīst, ka viņa nekad nav bijusi iepazīšanās salonā, bet ir mēģinājusi iepazīties internetā. «Intereses pēc kādreiz esmu mēģinājusi iepazīties internetā un arī gājusi uz tā dēvētajiem aklajiem randiņiem, taču tur savu laimi neesmu atradusi. Internetā šķiet, ka tev ar cilvēku ir tik daudz kopīgu interešu, bet, satiekoties reālajā dzīvē, atklājas kaut kas pavisam cits, jūti, ka enerģētiski nesader. Nu, ir pavadīts jauks vakars pie kafijas tases, bet turpinājums tam nav lemts,» atceras aktrise.

Kopā dzīvē un seriālā

Savu laimi reālajā dzīvē Ļaha ir atradusi, būdama kopā ar savu mīļoto vīrieti – aktieri un režisoru Ivaru Lūsi, kuru «UgunsGrēka» skatītāji jau paspējuši novērtēt blēdīgā zirgu puiša Krisa lomā. Seriāls nav pirmais projekts, kurā abi piedalās. Lūša režisētā Ļahas monoizrāde «Miskastes bērns» šoruden ieguva «Spēlmaņu nakts» balvu kategorijā «Labākā izrāde bērniem vai jauniešiem». «Šī izrāde ir mūsu sirdsdarbs, tas tapa tā viegli. Tāda sajūta, kas šis darbs pats mūs atrada un Eiprila manī iemiesojās. Tas uzrunā dažāda vecuma cilvēkus un, kad pēc izrādes zālē ieslēdz gaismu un redzu visas tās saraudātās acis, tad saprotu, ka ir vērts darīt šo darbu un būt šajā profesijā,» aizkustinājumu neslēpj Ļaha.

Liepājā – sprigana Vāverīte

Gandrīz desmit gadus Ļaha bijusi Daugavpils teātra aktrise, tad gribējusi kaut ko savā dzīvē mainīt un devusies uz Liepājas teātri, kur trīs gadu laikā paspēja nospēlēt vairākas skaistas lomas. Kopš 2009. gada viņa Liepājas teātrī ir ārštatā un nu mīt Rīgā. «Nevarēju nosēdēt vienā vietā, sajutu, ka man ģeogrāfiski kaut kur jādodas, un izvēle tika izdarīta par labu Rīgai. Protams, ja Liepājas teātri pārceltu tuvāk Rīgai, tur joprojām strādātu,» smaidot atzīst aktrise. Tiesa gan, viņa joprojām redzama Liepājas teātrī, piemēram, Lūša režisētajā izrādē «Sniegbaltītes skola», kur aktrise iejutusies Vāverītes lomā.

Svarīgākais