Pirmdiena, 6.maijs

redeem Didzis, Gaidis

arrow_right_alt Vakara Ziņas \ Šovbizness

Džilindžeru draudzene ieper ar rozēm, bijusī mīļotā Binnija ierodas tikai naktī

© F64

Ar skaisti skumju un mazliet ironisku pasaku par vīriešu un sieviešu attiecībām skatītājus iepazīstinājis režisors Dž. Dž. Džilindžers, kas par savām atziņām pēc iestudējuma «Amour Fou» pirmizrādes no savas draudzenes aktrises Elīnas Dzelmes saņēma koķetus sitienus ar rozēm.

Aizvadītajā piektdienā Dailes teātra Kamerzālē pirmizrādi piedzīvoja rakstnieces Noras Ikstenas romāna «Amour Fou» dramatizējums, ko iestudējis režisors Dž. Dž. Džilindžers. Galveno lomu viņš uzticējis savai draudzenei, aktrisei Elīnai Dzelmei, kas ar jaunajiem aktieriem Mārtiņu Poču un Kristapu Rasimu uz skatuves izspēlē pretrunīgām emocijām pārpilnu stāstu par mīlestību.

Dailes teātra direktors Andris Vītols atzinīgus vārdus veltīja šajā izrādē spēlējošajiem aktieriem: «Tā ir liela uzdrīkstēšanās, jo arī man bija aizspriedumi, ka kaut ko tādu var nospēlēt tikai cilvēki, kas zina dzīvi – cilvēki, kas ir gana daudz mīlējuši un cietuši.» Šim viedoklim piebalsoja Dž. Dž. Džilindžers. «Jā, varbūt jaunajiem aktieriem tā dzīves pieredze nav tik milzīga. Taču tajā pašā laikā šis romāns balstās uz diezgan arhetipiskām situācijām, tāpēc, ja viņiem šādas situācijas dzīvē vēl nav bijušas, tad būs,» pravietiski paziņoja Dž. Dž. Džilindžers, jau nākamajā mirklī saņemot no Dzelmes koķetu pērienu ar ziediem. «Nu, katrā ziņā – viņi spēj to ļoti labi iztēloties,» pēc īsas pauzes savu sakāmo zibenīgi pārlaboja režisors.

Pēc attiecību pārtraukšanas Dž. Dž. Džilindžera bijusī draudzene, skaistumkopšanas salona «BBbinnija» īpašniece Binnija Ārberga Dailes teātrī nav manīta teju gadu un šīs ēkas slieksni acīmredzot pārkāpj tikai nakts melnumā. Pirms pāris nedēļām »VZ« viņu sastapa vairākas stundas pēc pusnakts ierodamies «Spēlmaņu nakts» ballē modes veikala «Absinte» īpašnieka Agra Gasūna sabiedrībā.

SIT AR ZIEDIEM

Pēc režisora Dž. Dž. Džilindžera paziņojuma, ka to, cik jocīgi vīrietis un sieviete mēdz uzvesties, kad beidzas mīlestība, aktrise Elīna Dzelme savam mīļotajam vīrietim veltīja sparīgu pērienu ar ziediem.

BINNIJA ATNĀK NAKTĪ

Režisora Dž. Dž. Džilindžera bijusī draudzene, skaistumkopšanas salona «BBbinnija» īpašniece Binnija Ārberga Dailes teātra slieksni pārkāpj tikai nakts melnumā. «Spēlmaņu nakts» ballē viņa ieradās modes veikala «Absinte» īpašnieka Agra Gasūna sabiedrībā.