Pirmdiena, 6.maijs

redeem Didzis, Gaidis

arrow_right_alt Vakara Ziņas \ Šovbizness

Dziedošo ģimeņu šova žūrija četrgadīgajai Zanītei radījusi emocionālu traumu

© f64

Dažas minūtes pēc galvenās balvas, 5000 eiro, saņemšanas LNT šova «Dziedošās ģimenes» uzvarētāji Zaļkalniņu ģimene no Lielvārdes sarunā ar »VZ« atklāja dažādas interesantas lietas: viņu dalību šovā sponsorējis komponists Aivars Millers, par ģimenes tērpiem rūpējusies šuvēja Elita utt.

Sponsorējis «labais gariņš»

Šova «Dziedošās ģimenes» noslēguma ballē, kas «Sapņu fabrikas» telpās risinājās līdz pat četriem rītā, Zaļkalniņu ģimenes mamma Dace sarunā ar »VZ« atklāja, ka par viņu dalību šovā jāpateicas komponistam Aivaram Milleram, kas tika dēvēts par «ģimenes labo gariņu». «Viņš raksta jaukas dziesmas dažādām teātra izrādēm un ir labi pazīstams ar mūsu vokālo pedagoģi Ingūnu Bērziņu. Brīdī, kad mēs paziņojām, ka piedalīsimies šovā, viņš ne tikai piedāvāja izpildīt tajā sevis komponētās dziesmas, bet arī, ja var tā teikt, nosponsorēja mūsu dalību šovā. Konkrēti, piemēram, mūsu skatuves tērpu audumus, no kuriem mūsu labā feja, šuvēja Elita uzbūra vairākus komplektus patiešām fantastisku kleitu. Turklāt gandrīz katru nedēļu nācās šūt jau atkal jaunus tērpus. Domāju, ka ne katrs šuvējs spētu nepilnu trīs diennakšu laikā no galvas līdz kājām apģērbt sešus cilvēkus,» stāstīja Dace.

«Vainīga» Zanīte

Ideja piedalīties šovā nākusi no Zaļkalniņu ģimenes visjaunākās meitas – četrus gadus vecās Zanītes. «Kad meitai bija tikai nepilni divi gadiņi, viņa vinnēja sava rajona «Cālī» un tika nofilmēta. Ar kādām laimē mirdzošām actiņām Zanīte pēc tam noraudzījās sevī no malas!» atminas Zaļkalniņu ģimenes mamma. «Jau «Dziedošo ģimeņu» pirmajā sezonā Zanīte sparīgi lūdzās, lai šajā šovā piedalāmies arī mēs, taču tas sakrita ar mūsu vecākās meitas Ievas iekļūšanu Ilonas Bageles vadītajā Preiļu Rozā ziedu korī TV3 šovā «Koru kari». Tā kā dalību tajā nu nekādi nevarēja apvienot ar piedalīšanos arī «Dziedošajās ģimenēs», no pēdējā šova mums diemžēl nācās atteikties. Šogad tajā pieteicāmies burtiski pēdējā brīdī un tikai tāpēc, ka to jau atkal sparīgi lūdza mazā Zanīte.»

Žūrija saraudina bērnu

Četru meitu mamma Dace sarunā ar »VZ« nebaidījās veltīt arī kādu asāku vārdu žūrijas ne vienmēr pārdomātajai kritikai. «Šādos raidījumos ir jābūt ļoti saudzīgiem pret bērniem, jo viņi sev veltīto kritiku pārdzīvo patiešām ļoti sāpīgi. Spilgts piemērs tam ir mazā Zanīte, kas pēc pirmā «Dziedošo ģimeņu» raidījuma saņēma aizrādījumu par dziedāšanu it kā bez atdeves. Aizbraucot mājās, viņa par to raudāja un pārdzīvoja, ka viņas dēļ ģimene nu tikšot no šova izbalsota. Cilvēki neaizdomājās, ka četrus gadus vecam bērnam, kāpjot un dziedot uz skatuves vienos naktī, zināma miegainība ir tikai pašsaprotama. Tieši tādēļ es ieteiktu žūrijai visu kritiku, kas saistīta ar bērniem, priekšdienās pateikt zem četrām acīm pēc raidījuma pašiem vecākiem,» nopietni norāda Zaļkalniņu mamma.

Labs, kas labi beidzas

Pēc lielajiem pārdzīvojumiem «Dziedošajās ģimenēs» mazās Zanītes dzīvē nu ir iestājies prieka pilns dāvanu saņemšanas laiks: bez šova veidotāju turpat uz skatuves sarūpētās lelles Zaļkalniņu pastarīte jau nākamajā dienā tika pie brīvdienas bērnudārzā un savu vecāku svēta solījuma «mazo zvaigznīti» tuvākajā laikā aizvest uz Rīgas cirku, kā arī no ģimenes radinieka, hokejista Mārtiņa Karsuma rokām saņemt īstu hokeja nūju.

Kur slēpās Zaļkalniņu ģimenes veiksmes formula? «Kad nācām uz šo šovu, ne brīdi nedomājām, ka tiksim tik tālu. Mēs vienkārši centāmies būt patiešām dziedošā ģimene. Nevienā mūsu priekšnesumā nebija neviena, kas nāktu no ārpus mūsu ģimenei esošā cilvēku loka. Katru svētdienu uz skatuves kāpa tikai un vienīgi mūsu ģimene,» ar lepnumu balsī atzīmēja mamma Dace.