Pirmdiena, 6.maijs

redeem Didzis, Gaidis

arrow_right_alt Vakara Ziņas \ Šovbizness

Šosvētdien lielais fināls! Kā ģimeņšova uzvarētāji tērēs 5000 eiro?

© F64

Dažas dienas atlikušas līdz šova «Dziedošās ģimenes» noslēgumam: tiek izteiktas prognozes un minējumi, pausti laba vēlējumi un cerības. »VZ« uz sarunu aicināja Ņikonovus, Uškānus un Zaļkalniņus, lai noskaidrotu, kā šīs ģimenes uzvaras gadījumā plāno tērēt 5000 eiro lielo naudas balvu.

Atmaksās kredītu

«Ja palaimēsies mums, es domāju, ka kaut neliela daļa no naudas balvas tiks izmantota kopīgai ģimenes atpūtai,» »VZ« atklāj Ņikonovu meita Arina. Tiesa, kamēr nauda vēl neesot kabatā, no tās tērēšanas plāniem labāk atturēties. «Taču viena no šobrīd svarīgākajām lietām, kurā uzvaras gadījumā tiks ieguldīta šova naudas balva, ir mūsu ar māsu studiju kredīts. Mēs patiešām ļoti priecātos, ja mums izdotos atmaksāt kaut daļu no tā,» min Arina, kas kopā ar dvīņu māsu Karinu šobrīd studē Informācijas sistēmu menedžmenta augstskolas 4. kursā kultūras menedžmentu. Kā apliecina pēdējo divu raidījumu balsojumu dati, tieši Ņikonovu ģimeni no Talsiem šova skatītāji ir iemīļojuši visvairāk – ar vairāk nekā simt balsu pārsvaru šī ģimene ir pārliecinoši pirmajā vietā. «Ne brīdi negaidījām, ka cilvēki mūs tā atbalstīs,» kautrīgi »VZ« atklāj Karina. «Mēs taču pat nebijām cerējušas, ka tiksim līdz šova finālam! Tieši tādēļ par lielo skatītāju atbalstu esam nedaudz šokētas un, protams, arī milzīgi pateicīgas.»

Pirks perkusijas

«Par to, kā tiks tērēti 5000 eiro, pirmoreiz visām ģimenēm bija jāaizdomājas jau labu laiku pirms šova – aizpildot tā pieteikuma anketu,» »VZ« norāda Uškānu ģimenes galva Artūrs. «Attiecīgi to, kur liksim naudas balvu, ja nu gadījumā uzvarēsim, ļoti labi zinām jau tagad – par daļu no tās ir iecerēts iegādāties dēlam instrumentus, savukārt atlikušo naudu mēs vēlamies ziedot biedrības «Latgaliešu Etnokultūras centrs» studijas iekštelpu remontam. Kas attiecas uz instrumentiem – savai turpmākajai darbībai mūzikā dēls Matīss šobrīd vāc jaunu perkusiju komplektu. Tā kā nākotnē viņš vēlas muzicēt profesionāli, tas viss prasa arī attiecīgu bāzi,» skaidro Uškāns. Pēc šova skatītāju balsojumu rezultātiem pēdējos divos raidījumos, Uškānu ģimene no Daugavpils šobrīd ieņem stabilu otro vietu. «Draugu loka lielums balsotāju skaitu šajā šovā, manuprāt, nespēj ietekmēt – vismaz mūsu gadījumā ne,» domā Artūrs. «Saviem radiniekiem esam stingri pieteikuši lieki netērēties un savus telefona kredītus šova balsojumos neatstāt. Protams, ir draugi, kuri, satiekot mūs, atzīstas: «Jā, mēs par jums balsojam!»»

Izskolos pastarīti

«Naudiņu izmantosim bērnu pilnveidošanai un izglītošanai,» »VZ« pavēsta Zaļkalniņu ģimene no Lielvārdes, kuru balsojuma dati šobrīd ierindojuši trešajā vietā. «Galvenais ir smuki dziedāt,» ar pieauguša cilvēka nopietnību balsī norāda Zaļkalniņu ģimenes magnēts, četrus gadus vecā Zanīte, mirkli vēlāk pārliecinoši piebilstot: «Es gribu vinnēt!» «Zeltkalniņu pluss ir viņu dažādība un, protams, mazā Zanīte,» atzīst arī Ņikonovu ģimenes Arina. «Manuprāt, šīs ģimenes spēks slēpjas tajā, ka viņi visu laiku turas kopā, turklāt šova laikā viņiem ir redzama arī ļoti laba izaugsme. Savukārt Uškānu bonuss ir spilgtais raksturs, kādā viņi izpilda visas dziesmas,» teic Arina. Savukārt Uškānu ģimenes galva Artūrs atzīst: «Ar Ņikonoviem mums šova laikā ir izveidojušās daudz tuvākas attiecības nekā ar citām ģimenēm, jo vienkārši mūsu pārģērbšanās vietas aiz skatuves atrodas līdzās. Zaļkalniņiem tā ir drusciņ tālāk. Lai gan šā vai tā mēs visi esam kā viena liela ģimene. Kāda gan vēl tur konkurence? Kā es nepārtraukti atkārtoju – visu izlems skatītāji!»

»VZ« prognozē:

1. Ņikonovu ģimene

2. Uškānu ģimene

3. Zaļkalniņu ģimene