Svētdiena, 19.maijs

redeem Lita, Sibilla, Teika

arrow_right_alt Vakara Ziņas \ Šovbizness

"Latvijas princese 2008" Diāna Kubasova iekaro Ķīnu

© personīgā arhīva foto

Latvijas vārds atkal izskanējis pasaulē – šoreiz ar latviešu skaistules Diānas Kubasovas triumfu konkursā «Miss All Nations 2010», kurš norisinājās Ķīnas pilsētā Nankinā.

Latvijā nav uz ilgu laiku

Diāna Kubasova, kura sabiedrībā pazīstama kā šova «Latvijas princese 2008» dalībniece un suņu skaistumkopšanas salona «Lilly Pet Boutique» īpašniece, iepriekš bija sekmīgi piedalījusies divos skaistumkonkursos – «Miss Earth» Filipīnās un «Miss Bikini» Ķīnā, kur ieguva otro vietu un titulu «Mis Ziema». Nu Diāna atgriezusies mājās ar uzvaru, 56 meiteņu konkurencē iegūstot naudas balvu, līgumus, kroni un, kas vissvarīgāk, – titulu «Miss All Nations 2010». Diāna tikai pirms pāris dienām atgriezās Latvijā, taču drīz atkal būs jākravā čemodāni un jādodas atpakaļ uz Ķīnu: meitenes darba grafiks jau pilnībā aizpildīts ar dažādām foto sesijām un reklāmām, turklāt tas esot tikai sākums.

Mācās ķīniešu valodu

Diāna jau pirms došanās uz Ķīnu bija cītīgi sākusi mācīties ķīniešu valodu. «Kādu laiku apmeklēju ķīniešu valodas privātstundas, kā arī kursus Rīgas Ekonomikas augstskolā, kur apguvu valodas pamatus,» stāsta Diāna. «Pirmā lieta, ko es, iebraucot Ķīnā, izdarīju, nopirku dažādas grāmatas un diskus, lai varētu turpināt apgūt pamatus pašmācības ceļā. Jāatzīst, ka ķīniešu valoda ir ļoti sarežģīta. Ķīniešu valodā ir četri dažādi toņi, kā arī neitrālais tonis. Piemēram, dažādi izrunājot zilbi «mā» tās nozīme mainās no «mammas» uz «zirgs».» Diāna uz skatuves, atbildot uz jautājumiem, bieži vien arī parādījusi savas ķīniešu valodas prasmes, par ko pasākumu apmeklētāji bijuši sajūsmā.

Par uzvaru nenojauš

Skaistumkonkursa galvenā titula ieguvēja patīkami pārsteigta par uzvaru, tomēr vērtīgākais ieguvums un lielākā konkursa balva bijusi nevis tituls vai iegūtā naudas balva, bet emocijas, kas gūtas finālā. «Kad izskanēja, ka esmu uzvarējusi, savās konkurenšu sejās redzēju nevis sarūgtinājumu un vilšanos, bet gan patiesu prieku un atbalstu. Pēc uzvaras paziņošanas, kad pārējās dalībnieces varēja mūs apsveikt, pie manis pieskrēja mana istabas biedrene, pārstāve no Lielbritānijas, ar ko biju ļoti satuvinājusies, un pacēla mani gaisā, nelaižot lejā. Tas bija mans emocionālākais moments, ļoti centos noturēties un nepadoties asarām, bet tās tomēr mani pieveica, ieraugot draudzenes no Lielbritānijas un citu dalībnieču neviltoto prieku par mani.»

Nespēj pierast pie virtuves

Pie lielākajiem ieguvumiem Diāna min tieši jauniegūto draudzību ar Lielbritānijas pārstāvi. «Mēs abas smējāmies, ka esam kā dvīnes, tāpat kā filmā «Dvīņu sazvērestība», kuras nejauši satikās nometnē. Tikai šoreiz tas bija skaistumkonkurss, un mums – dažādas mammas un tēvi, nemaz neskaitot to, ka dažādas ādas krāsas. Esmu pārliecināta, ka esmu ieguvusi draudzeni uz mūžu.» Viens mīnuss visā šajā veiksmes stāstā tomēr bijis. «Jāatzīst, ka esmu iemīlējusi Ķīnu, lai gan vienīgais, pie kā nevaru pierast, ir ķīniešu ēdiens,» tā Diāna. «Kādu laiku noteikti nevēlos redzēt savā priekšā ne pīli, ne arī rīsus. Ķīnā ēdieni tiek pasniegti neiedomājami taukaini ar nesaprotamām sastāvdaļām, kuras neviens arī angliski nespēj iztulkot. Nekad arī nebūšu spējīga ēst kādu ēdienu, kas dekorēts ar dzīvnieku galvām, tas man nodzen visu apetīti.»