Tannis grib notievēt, lai spēlētu futbolu

© F64

Atraktīvais pavārs, TV kulinārijas šovu vadītājs, uzņēmējs Elmārs Tannis piekritis dalībai TV3 jaunajā šovā «Dejo nost!», lai kopā ar partneri, deju studijas «Leona» vadītāju Jekaterinu Novokreščnennihu apgūtu deju soļus, ievērotu dietologu noteikto ēdienkarti un raudzītu tādējādi nomest iespējami vairāk sava svara kilogramu.

Negrib izskatīties pēc neveiksminieka

Jaunajā šovā piedalīsies vienpadsmit pāri – sešas sievietes un pieci vīrieši, kuri vēlas atbrīvoties no liekajiem svara kilogramiem, kopā ar saviem deju partneriem. Galvenā balva gan tiks tikai uzvarētājam, un tie būs simt latu par katru nomesto kilogramu. Pavārs Elmārs Tannis ir noskaņots optimistiski un saka, ka iespēja nopelnīt nav galvenais iemesls dalībai šovā. Vai ir viegli atzīties visas Latvijas priekšā, ka liekie kilogrami traucē? «Es nezinu, varbūt kādam lēmums piedalīties šajā šovā ir drosmes pārbaudījums. Esmu televīzijas cilvēks, man tas drīzāk vienkārši ir interesanti. Jā, tas ir arī izaicinājums, jo kaut kā netieku galā ar savu svaru,» »VZ« vaļsirdīgi atzīst Tannis. «Vairāk uztraucos par to, ka būs jādejo kameru priekšā. Neesmu nekāds dejotājs un gluži tāpat kā jebkurš cilvēks televīzijas ekrānā negribu izskatīties pēc pilnīga neveiksminieka. Taču domāju, ka viss būs labi un svars kritīsies, jo jādejo būs pa četrām piecām stundām dienā.»

Kameru priekšā jau tievējis

Starp citu, Tannim jau ir bijusi tievēšanas pieredze televīzijas kameru priekšā. «Pirms daudziem gadiem piedalījos «Svara vērotāju» šovā un nometu deviņus kilogramus svara, bet nu jau tie kaut kā ir atnākuši atpakaļ. Esmu ievērojis diētas, un to darīt, ja stingri nolemju, ka jādara, man nav grūti,» stāsta Tannis. Pavārs neslēpj, ka, arī ievērojot diētas, viņam kādreiz ļoti sakārojas kādu saldumiņu, tomēr krietni grūtāk esot atteikties no sāļām lietām. Pašlaik pavārs sver ap 110 kilogramiem un labprāt tiktu vaļā no kādiem 30.

Bijis Kanādas izlases futbolists

Tannis labi apzinās, ka izteikti kārns nebūs nekad. «Es domāju, ka tas nav iespējams, jo man nav maza ķermeņa uzbūve. Tāpēc vispār neuztraucos par to, ka turpmāk es varētu būt ļoti tievs pavārs, bet vispār – pavārs var būt gan resns, gan slaids, tam nav nekādas nozīmes,» smejoties stāsta Tannis un piebilst, ka šad un tad sveši bērni skatās uz viņa vēderu un jautā, kurā grūtniecības mēnesī viņš ir.

Tiesa gan, ir kāda būtiska nodarbe, kuras dēļ Tannis ļoti gribētu tikt vaļā no liekajiem svara kilogramiem, un tas ir futbols. Jaunībā viņš bijis pat Kanādas jauniešu izlases dalībnieks, gadu spēlējis arī Ziemeļamerikas futbola līgā. «Ir tāda doma, ka varētu atkal uzspēlēt futbolu, ja novājēšu. Tāpēc arī eju uz šovu, gribu veselīgāk justies un izskatīties. Ja izdosies novājēt, tad, iespējams, man pēc aktīvākas paskriešanas acu priekšā nebūs zvaigznītes kā multenēs un tiešām varēšu spēlēt futbolu,» apņēmības pilns ir Tannis.

Aizdomājies par aizbraukšanu

1992. gadā Tannis no Kanādas pārcēlās uz dzīvi Latvijā. «Atbraucu ar baigo «kāpostu» – apmēram desmit tūkstošiem Kanādas dolāru! Es darīju kā normāli cilvēki visā pasaulē, kuri grib atvērt kaut ko savu: pats remontēju telpas, krāsoju sienas, pirku lietotus «Snaige» ledusskapjus un vecus krēslus. Kredītus jau toreiz neviens nedeva, tos pašus desmit tūkstošus biju aizņēmies Kanādā. Savos 27 gados es biju nabags, avantūrists un romantiķis, kurš vienmēr gribējis braukt uz Latviju,» savulaik presē atzina atraktīvais pavārs.

Pašlaik Tannis kopā ar savu ģimeni – sievu Ilzi, dēliem Deinu (15) un Robiju (8) un meitu Natāliju (14) – joprojām dzīvo Latvijā un uzskata, ka nedrīkst padoties. «Vienmēr ir cerība. Cerībai nevajadzētu nomirt. Es arī esmu kādreiz aizdomājies par aizbraukšanu no Latvijas, bet, ja katrs cenšas un centīsies atrast pareizo ceļu, tad ar darbu un jaunu valdību, ceru, tiksim atkal uz pekām. Nekas jau nenāk viegli. Ir jāceļ snīpis uz augšu. Ja ir bijušas sliktas lietas pagātnē, tas nenozīmē, ka tāda būs arī nākotne!» uzmundrina Tannis.

TV3 jaunajā šovā «Dejo nost!» Elmārs Tannis piedalīsies kopā ar deju studijas «Leona» vadītāju Jekaterinu Novokreščnennihu.

Svarīgākais