Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Vakara Ziņas \ Šovbizness

Maestro uzdāvina 3000 dolāru vērtu ģitāru

© F64

Aizvadītās svētdienas vakarā uz šova «Dziedošās ģimenes» skatuves negaidot kāpa maestro Raimonds Pauls, kas muzikālā šova pavadošā sastāva ģitāristam Mārcim Auziņam pasniedza aptuveni 3000 dolāru vērtu ģitāru.

Piezvanīja un uzdāvināja

Savās pirmajās emocijās par saņemto dāvanu ģitārists Mārcis Auziņš dalījās ar »VZ«. «Lai arī kopā ar maestro esmu strādājis ilgus gadus, kādā dienā saņemot no viņa telefona zvanu, jutos pozitīvi pārsteigts. Maestro man paziņoja, ka viņam esot ienācies viens instruments, kas nu mētājoties mājās, jo neesot, kas to spēlē,» mēģinot atdarināt komponistam piemītošo humoru, »VZ« stāstīja Auziņš. «Tad nu es aizbraucu pie viņa un to pirmo reizi apskatīju. Šodien maestro man šo ģitāru pasniedza publiski,» dāvināšanas aizkulises smaidot atklāja Auziņš.

Instruments atrod saimnieku

Izrādās, ka uz dāvināšanas procesu Raimondu Paulu pamudinājuši viņa draugi, Jāņa Jurkāna ģimene. «Viņi man teica: «Tu no mūzikas saproti labāk par mums. Mums ir lielisks instruments – ģitāra, kas, starp citu, ir ļoti dārga un ļoti laba. Uzdāvini to kādam labam mūziķim!»» klāstīja komponists. «Es ilgi domāju – varbūt dot kādam jaunajam vai kā tā, bet... Nu tās īpašnieks ir skaidrs – Mārci Auziņ, nāc un saņem šo instrumentu,» paziņoja maestro.

Latvijā tādu iegādāties nevar

Uzdāvinātā ģitāra ir aptuveni 3000 dolārus vērta, lai gan «šajā situācijā es šā instrumenta vērtību nerēķinu naudā», »VZ« pavēstīja Auziņš. «Līdzīga šai ģitārai Latvijā ir vēl tikai grupas «Prāta vētra» ģitāristam Jānim Jubaltam. Tas ir ļoti labs profesionāla līmeņa roku darbs, kas nācis no Amerikas. Latvijā tādu iegādāties nav iespējams. Lai gan jauno ģitāru centīšos spēlēt visās tajās vietās, kur uzstāšos. Maestro man jau pačukstēja, ka pirmais lielākais publiskais pasākums, kurā varēšu uzspēlēt viņa dāvināto ģitāru, būs viņa jubilejas koncerts janvārī,» atklāja šova «Dziedošās ģimenes» pavadošā sastāva ģitārists.