Svētdiena, 19.maijs

redeem Lita, Sibilla, Teika

arrow_right_alt Vakara Ziņas \ Šovbizness

"Dziedošo ģimeņu" spilgtākie tēvi un košākās mammas

© F64

Tagad, kad aizritējuši LNT šova "Dziedošās ģimenes" pirmie trīs raidījumi, VZ piedāvā šobrīd spilgtāko tēvu un košāko mammu Top 3.

Mammu «Top 3»

DABAS BĒRNS

1. Ira Krauja-Dūduma no Mārupes.

Kādreiz populārā ansambļa «Modo» dalībniece Ira Krauja-Dūduma pati sevi sauc par dabas bērnu – ne tikai skanīgās balss, bet arī dzīves uztveres ziņā. Lai gan «Dziedošo ģimeņu» šovā viņu ievilkusi meita, Jolantas Gulbes Sarkanā kora dalībniece Rūta, repertuāra izvēlē galavārds pieder mammai. Iespējams, tieši tādēļ pēc Dūdumu dāmu izpildītajām dziesmām desmitnieki no žūrijas komisijas birst kā no pārpilnības raga. Protams, sava nozīme ir arī tam faktam, ka par talantīgās Dūdumas panākumiem šovā īkšķus tur kādreizējais skatuves partneris Viktors Lapčenoks!

GAISMAS NESĒJA

2. Līga Brūvere no Mārupes.

Patiesībā jau ik svētdienu uz skatuves īpaši tiek gaidītas abas Brūveru ģimenes dāmas – ne tikai dzidrās balss īpašniece mamma Līga, bet arī viņas žilbinoši skaistā meita Krista. Kamēr meitu vai ikkatru raidījumu ar saviem komplimentiem apber šova «Dziedošās ģimenes» vadītājs Lauris Reiniks, māte sev līdzi vienmēr atnes kādu mūzikas instrumentu, kuras prasmīgā spēle telpu piepilda ar acīm redzamu gaišumu.

PĒRĻU DĀMA

3. Anita Graumane no Druvienas.

Četru bezgala daiļu meitu māte Anita Graumane skatītāju simpātijas iemantojusi, pateicoties savai tikko jaušamajai līdzībai ar «Dziedošo ģimeņu» šova pirmās sezonas uzvarētājiem Vītoliem. Tautiskais motīvs, kas vieno visus Graumaņu ģimenes priekšnesumus, nav nejaušs – Anita Graumane un viņas meitas jau labu laiku muzicē kopā ar Vītolu saimi kopīgi izveidotajā folkloras kopā «Pērlis».

Tēvu «Top 3»

ENERĢIJAS LĀDIŅŠ

1. Ingus Dimants no Baldones.

Cienījamais vecums un sirmā bārda Dimantu ģimenes galvai nav šķērslis, lai uz skatuves nostātos akrobātiskā pusšpagatā vai reklāmas paužu laikā dietu pa skatuvi ar pičpaunā paņemtu meitu. «Tētis vienkārši mūs ļoti mīl, tāpēc viņš piedalās šajā šovā uz visiem simts,» par tēva Ingus Dimanta izdarībām »VZ« vēsta viņa meita Laima. «Bijām pārsteigti, cik labi viņš iejutās ģimenes pēdējā dziesmā – moru karaļa tēlā. Viņš pat bija uzsējis sev uz muguras mačeti, kuras dēļ visu dziesmas laiku uztraucāmies – ka tikai viņš netīšām ar to nesagriežas,» stāsta meita. Viss, protams, beidzās labi – uz skatuves dzimušais aktiera talants turpina zelt!

BALĀŽU MEISTARS

2. Andrejs Ņikonovs no Talsu novada Laucienes.

Tas pats, kas čigānu tautības pārstāvjiem «Dziedošo ģimeņu» šova pirmajā sezonā bija brāļi Riči, krieviski runājošajai latviešu daļai nu ir Ņikonovu ģimene. Ārēji bezrūpīgā Andreja Ņikonova veiksmes formula slēpjas abās viņa meitās Karinā un Arinā, kas, starp citu, ir dvīnes. Ņikonovu ģimenes galvai atliek paņemt rokās ģitāru, lai jau pēc pāris minūtēm skatītāji sāktu pie sevis dungot kādu vecu, bet labi pazīstamu meldiņu. Protams, krievu valodā, kuru Ņikonovs pamanās iepīt pat meitu latviski dziedātajās dziesmās.

KLUSAIS ROMANTIĶIS

3. Jānis Zaļkalniņš no Lielvārdes.

Par spīti tam, ka viņa balss ģimenes kopīgi izpildītajos priekšnesumos ir tikko jaušama, šarmantais Zaļkalniņu ģimenes galva paguvis iemantot daudzu dāmu simpātijas – pateicoties savam romantiski gādīgajam tēlam. Kamēr citu ģimeņu tēvi ar skaļiem kliedzieniem ieņem skatuves pirmās rindas, četru spilgtu meitu tēvs Jānis Zaļkalniņš paliek skatītāju atmiņā ar savai sievai rūpīgi ap pleciem apliktu lakatu un skatuves vistālākajā stūrī spalgu čīgāšanu uz visparastākā zāģa.