"UgunsGrēka" fani cer uz Lūriņas atgriešanos

© F64

Pašmāju seriāla "UgunsGrēks" ceturtās sezonas sērijas tiek demonstrētas jau trīs nedēļas, bet daļa skatītāju joprojām nespēj aizmirst aktrises Ditas Lūriņas-Eglienas atveidoto Martu un interneta komentāros pauž sašutumu par šā tēla neiekļaušanu scenārijā.

Vai Martai būs dvīņumāsa?

Seriāla "UgunsGrēks" Martas lomas atveidotājai Ditai Lūriņai-Eglienai joprojām nākas atbildēt uz jautājumiem, kas skar viņas varones likteni. Kā zināms, scenāristi Martu pagājušās sezonas pēdējā sērijā bija lēmuši bojāejai. "Man joprojām jautā, vai tiešām Marta ir mirusi un mēs viņu vairāk neredzēsim, vai viņai seriālā neparādīsies dvīņumāsa. Ir pat jautājumi, vai mirušo Martu drīzumā neraks ārā," "VZ" smaidot stāsta aktrise. Viņa interneta vietnē "draugiem.lv" joprojām saņemot vēstules no seriāla skatītājiem. "Visbiežāk raksta un dažādus jautājumus uzdod bērni. Tās ir tādas mīļas vēstis. Man, paldies Dievam, negatīvas vai ļaunuma pilnas vēstules neviens nesūta." Aktrise gan neaizraujas ar dzīvi internetā un izturas pret to visai rezervēti. "Tajos pašos "draugos" ieeju reti un arī drīzāk, lai paskatītos, vai nav atrakstījis kāds no maniem draugiem, kas mīt ārpus Latvijas."

Pie vecākiem pāri visai Latvijai

Lūriņa neslēpj prieku par to, ka šovasar izbaudījusi garāku atvaļinājumu. "Šovasar tiešām varēju vairāk atpūsties. To ļoti novērtēja mans bērns, un arī pati jutu, ka man ļoti nepieciešama atpūta. Iepriekšējā sezona man bija ļoti interesanta un piesātināta, bet arī ļoti noslogota," stāsta aktrise. Arī šovasar Lūriņa ar ģimeni vairākkārt šķērsojusi Latviju, lai satiktu mammu un tēti. "Manam tēvam ir māja pie Alūksnes, bet mammai – pie Liepājas. Tā nu mums sanāk visai regulāri braukt pāri visai Latvijai, lai apciemotu gan vienu, gan otru."

Darba netrūkst

Šosezon Lūriņai Nacionālajā teātrī ir lomas trīs jaunos iestudējumos. "Katru jaunu lomu gaidu ar interesi un nepacietību. Jau septembra beigās spēlēšu mūziklā par Leo Kokli, un šis ir man ļoti mīļš žanrs. Decembrī būs pirmizrāde "Annai Kareņinai", tāpēc, gatavojoties šai izrādei, jau šobrīd katru dienu sastopos ar ģēniju Ļevu Tolstoju. Savukārt aprīlī būs izrāde "Ādama stāsts", un jau tagad ir skaidrs, ka šis darbs mums visiem tajā iesaistītajiem būs aizraujošs cīniņš," stāsta aktrise. Viņa Nacionālajā teātrī ir nostrādājusi desmit gadu un atzīst, ka ir būtiski mainījusies. "Pašai joprojām neticas, ka teātrī nostrādātais laiks jau ir tik ilgs. Šodien es sevi sajūtu kā pavisam citu cilvēku, tāpēc man ir grūti salīdzināt un atsaukt atmiņā savas sajūtas pirms desmit gadiem. Priecājos, ka pārmaiņas ir lielas un esmu nepārtrauktā kustībā. Un vēl es ļoti priecājos, ka joprojām strādāju savā profesijā un esmu savā teātrī. Šis prieks desmit gadu laikā nav mainījies," priecīgi atzīst Lūriņa.

Svarīgākais