Par Ķestera mīļoto tiek noskatīta Doveika

© publicitātes foto

Pašmāju seriāla "UgunsGrēks" veidotāji šosezon nolēmuši, ka pietiks aktiera Ģirta Ķestera veidotajam Leonam mēģināt izveidot harmoniskas attiecības ar Martu aktrises Ditas Lūriņas-Eglienas tēlā: Leona dzīvē ir ienākusi cita sieviete – viņa meitas Ieviņas mājskolotāja Elizabete, kuru atveido aktrise Maija Doveika.

Pagaidām nav zināms, kā attīstīsies Leona un Elizabetes attiecības un vai vismaz viņiem būs lemts piedzīvot kāzas bez sprādzieniem un citiem starpgadījumiem...

Izsprukusi no mājām

Elizabetes lomas veidotāja aktrise Maija Doveika atzīst, ka viņas veidoto mājskolotāju «UgunsGrēka» skatītāji vēl tikai iepazīst, tāpēc pati ikdienā pavisam mierīgi, bez pētījošu skatienu klātbūtnes, var pārvietoties pa ielām. «Vēl atpazīstamības brīdis nav klāt. Katrā ziņā neredzu un nejūtu, vai garāmgājēji mani asociē ar Elizabeti. Neesmu pamanījusi nekādas izmaiņas,» »VZ« atzīst Doveika. Aktrisei seriāla tapšanas process sagādā lielu prieku. «Daži kolēģi jau smejas, ka izskatos tāda laimīga, kā cilvēks, kurš izsprucis no mājām un var atkal strādāt. Ja tā nopietni, man patīk tas, ka seriālā darbs rit ļoti ātri un spraigi, nepārtraukti ir pārmaiņas, nav ilgi, ilgi jāslīpē viena aina un viss notiek konkrētajā mirklī.»

Mātei nospēlēt vieglāk

Aktrisei iejusties Elizabetes lomā palīdzot tas, ka viņa pati ir māte. Kā zināms, Doveika kopā ar vīru Migelu Ernandesu Hiraldi 2009. gada 15. septembrī sagaidīja savu bērniņu Pāvilu Andresu. «Katrā ziņā, saprast, kā pareizāk tuvoties Leona meitai Ieviņai, tas man noteikti palīdz. Mātei šādu lomu ir daudz vieglāk nospēlēt nekā aktrisei, kura nav māte. Esmu daudz domājusi par savu bērnu un mēģinājusi viņu izprast – tas palīdz. Lietas, par kurām agrāk nebiju pat aizdomājusies, tagad ir mana ikdiena,» stāsta Doveika.

Taujāta, vai vīrs un dēls skatās seriālu «UgunsGrēks», aktrise smejas, ka biežākā skatītāja ģimenē ir viņa pati. «Es skatos seriālu jau diezgan ilgi, un man patīk. Jau seriāla pagājušajā sezonā ievēroju, ka to patīk skatīties arī manam mazajam dēlam Pāvilam. Viņš gan vēl nevar pateikt, kas viņam tur patīk, bet interesi izrāda. Pārējie manas ģimenes locekļi līdz šim seriālu neskatījās. Tagad redzu, ka mamma ir sākusi skatīties. Tiesa gan, viņa, lai arī tajā neatzīstas, pagaidām vēro tikai tās epizodes, kurās esmu redzama es.»

Bauda dzīvot Latvijā

Kad aktrisei Doveikai bija 23 gadi, viņa bija nesen ienākusi Dailes teātrī, saņēmusi «Spēlmaņu nakts» balvu par labāko debiju. Šķietami nekas nevarēja traucēt turpināt labi iesākto, bet viņa nolēma aiziet no teātra un devās uz Argentīnu, uz kristīgo jauniešu nometni. Plānotā pusgada vietā Doveika bija prom trīs gadus, sakārtoja attiecību un atkarību problēmas, apprecējās un atgriezās Latvijā un teātrī. Vīrs, kura ģimene mīt Čīlē, devās līdzi. Nepilnu pusgadu pēc atgriešanās Latvijā pieteicās mazulis. Septiņas nedēļas pēc dēliņa piedzimšanas aktrise jau piedalījās izrādē «Kā kļūt slavenai». Kā perkusionists šajā izrādē darbojās arī Doveikas vīrs.

Latvijā aktrise atgriezās ekonomiski grūtā laikā, taču par to neskumst. «Nevienu mirkli nenožēloju, ka esmu atgriezusies. Esmu priecīga, bet līdz šādam līmenim cilvēkam ir jāizaug vai jāsarūk. Tikai tad, kad gribēšana atgriezties cilvēkā rodas dabiski, būšana mājās sagādā īstu baudu,» atzīst Doveika.

Svarīgākais