Skatītāji izlems, vai Ķesteris ar Lūriņu apprecēsies

Kopš 10. maija seriāla «UgunsGrēks» skatītāji reklāmas paužu laikā tiek aicināti ietekmēt seriāla sezonas noslēgumu un, zvanot uz maksas tālruni, izlemt – Marta ar Leonu beidzot apprecēsies vai nē.

Filmē divus noslēgumus

Latvijas seriālu veidotāji metodi, kad skatītājs var ietekmēt sižeta noslēgumu, izmanto pirmo reizi. Vai tas ir mēģinājums nopelnīt, vai varbūt ir aptrūcies ideju? «Mēs gribam iesaistīt skatītāju – sezonas beigas tomēr ir svarīgs notikums. Reāli tiek filmēti divi šīs sezonas pēdējās sērijas varianti, un to, kuru skatītāji būs izvēlējušies, varēs vērot TV3,» »VZ« informēja seriāla «UgunsGrēks» producente Baiba Saleniece.

Zvanīšanas akcija turpināsies līdz 9. jūnija vakaram, kad tiks apkopoti tās rezultāti, un jau 10. jūnijā skatītāji varēs vērot pašu izvēlēto sezonas noslēguma versiju. Otra seriāla noslēguma versija, par kuru būs nobalsojis mazāks skaits skatītāju, no 10. jūnija būs skatāma TV3 mājas lapā internetā. «Pirms dažiem gadiem kādā ārzemju seriālā tika darīts kaut kas līdzīgs. Tas gan nebija sezonas, bet visa seriāla noslēgums, un skatītāji varēja balsot par vienu no trim variantiem, lai izlemtu, ar kuru no trim vīriešiem seriāla varone paliks kopā. Arī mēs nolēmām, ka varam iesaistīt skatītājus, jo katram ir viedoklis par to, kādiem pavērsieniem seriālā vajadzētu vai nevajadzētu būt,» par idejas rašanos stāstīja Saleniece.

Kur paliks nauda?

Akcijas laikā skatītājiem, lai izteiktu savu viedokli, ir iespēja zvanīt uz «Lattelecom» fiksētajiem maksas tālruņiem. «Jā, uzņēmums «Lattelecom BTO» nodrošina akcijas tehnoloģisko platformu, bet mēs nevaram izpaust informāciju, kas saistīta ar trešo personu,» »VZ« norādīja «Lattelecom» Komunikācijas daļas projektu vadītāja Līga Bite.

Saleniece informēja, ka balsošanas aktivitāte nav slikta, bet pagaidām viņas rīcībā esot dati tikai par pirmajām divām balsošanas dienām. «Pirmajās divās dienās zvanītāju skaits vēl nebija mērāms tūkstošos, bet tendence ir pozitīva – tas ir viss, ko es varu pateikt,» teica Saleniece. Taujāta, kā tiks izmantoti akcijas laikā iegūtie līdzekļi, viņa atzina, ka to šobrīd nevar pateikt. «Katrā ziņā šī nav nekāda naudas pelnīšanas akcija, bet vēlme uzzināt skatītāju viedokli. Ja mēs gribētu nopelnīt, maksa par zvanu būtu pavisam cita. Šobrīd maksa ir ļoti simboliska, lai skatītāji tiešām varētu atļauties mums piezvanīt.»

Lūriņa un Ķesteris: viņi ir pelnījuši kāzas

»VZ« vērsās arī pie Martas lomas atveidotājas, aktrises Ditas Lūriņas, lai noskaidrotu, kura no abām skatītāju potenciālajām izvēlēm viņai šķiet interesantāka. «Man šajā jautājumā ir sava profesionālā interese. Ja es uz to skatos nevis kā aktrise, bet kā vienkāršs cilvēks, tad man liekas, ka Marta un Leons ir pelnījuši kaut kādu kārtību savā dzīvē. Gana daudz lokus viņi jau ir izgājuši un tagad varētu piedzīvot skaisto notikumu [kāzas],» uzskata Lūriņa.

Viedoklis par seriāla noslēguma versijām ir arī Leona lomas atveidotājam, aktierim Ģirtam Ķesterim. «Es kā Ģirts Ķesteris, kā sava varoņa advokāts un seriāla fans, protams, novēlu laimīgas beigas,» »VZ« teica Ķesteris. «Kā Leons Timmermanis saku, ka četru sezonu laikā tā arī nevienu brīdi nav izdevies novest visu līdz laimīgām beigām. Varbūt katrā no varoņiem ir iekodēts šis meklējumu gēns? Varbūt tāpēc ir tik daudz sēriju un tāpēc tas visu laiku turpinās, kaut arī reizēm tas emocionāli ir nežēlīgi sāpīgi,» prātoja aktieris un piebilda: «Bet kaut kad jau viņi satiksies. Savās kāzās, es domāju.»

Svarīgākais