Pašmāju "Īstvikas raganas" piebur vīriešus

© Raitis Plauks/F64

Uzzinot, ka jaunajā Dž. Dž. Džilindžera izrādē «Īstvikas raganas» tikpat kā kailas uz skatuves kāpj košākais Dailes teātra zieds – aktrises Kristīne Nevarauska, Elīna Dzelme un Sarmīte Rubule –, skatītāju rindās bija manāms pārsteidzoši liels stiprā dzimuma pieplūdums.

Pie Dzelmes gari nenāk

«Reālajā dzīvē es šādas buršanās lietas nepiekopju,» »VZ« atklāja režisora Dž. Dž. Džilindžera draudzene, aktrise Elīna Dzelme, kas «Īstvikas raganās» iejutās Aleksandras ādā. «Protams, bērnībā arī man šķita interesanti izsaukt gariņus vai padancināt šķīvīšus. Manis sauktie gari tā arī neatnāca, tādēļ droši varu teikt – tiešā kontaktā ar kaut kādām pārdabiskām lietām reālajā dzīvē nekad neesmu nonākusi,» tā Dzelme.

Aktrises burvestībām netic

Aktrises teiktajam pievienojās arī pārējās divas «burvestību pavēlnieces» – raganas Sjūzenas lomas atveidotāja Kristīne Nevarauska un raganiņa Džeina jeb aktrise Sarmīte Rubule. «Neatceros, ka savā reālajā dzīvē kādreiz būtu nodarbojusies ar maģiskām lietām, – ja nu vienīgi agrā bērnībā jokojoties esmu mēģinājusi izsaukt Melno dāmu, kas, protams, mani ar savu klātbūtni tā arī nepagodināja» »VZ« stāstīja Rubule. «Uzskatu, ka ar dažādām buršanās lietām spēlēties labāk nevajag, jo, ja cilvēks nodarbojas ar melno maģiju un visam, ko dara, arī nopietni tic, tas viss, pēc manām domām, arī piepildās. Tieši šo iemeslu dēļ es no šādām lietām baidos – nē, nē, nē, tas nav priekš manis,» uzsvēra Rubule.

Žagars – ar locekļa imitatoru

«Īstvikas raganās» visus šokēja Juris Žagars, kurš parādījās uz skatuves, tērpts tikai mikroskopiskās stringbiksītēs, kuru priekšdaļā piestiprināts milzīga izmēra locekļa imitators. «Es teikšu tā – izaicinājums bija ļoti liels,» smaidot atzinās aktieris. «Šī izrāde tajā versijā, kā to gribēja redzēt Džilis, nemaz nebija viegla, – lai to atmodinātu, bija vajadzīga milzīga enerģija. Personiski mani ļoti pārliecina režisori, kas ārkārtīgi precīzi zina, ko viņi grib, un nepieļauj strīdus, ka tas, ko viņi grib, kādam varētu patikt vai nepatikt. Režisoram ir jābūt bosam, un es domāju, ka Džilis šajā izrādē tāds ir,» stāsta Žagars.

Lai justu līdzi izrādes «Īstvikas raganas» galvenās lomas atveidotājam aktierim Jurim Žagaram, uz pirmizrādi bija ieradušies arī viņa tuvākie draugi – aktiera mīļotā sieviete angliete Trūdija Kīta, līdzšinējais ģenerālprokurors Jānis Maizītis un operdziedātāja Kristīne Opolais, kas daudzus pārsteidza ar savu drosmīgo šķiršanos no garajām matu cirtām.

Svarīgākais