Dizainers Pūpols gleznos Latvijas slavenības

Modes dizainers Mārtiņš Pūpols, kas darinājis vairāku tūkstošu latu vērtas kleitas Latvijas slavenībām, nu ķēries klāt pie populāru cilvēku gleznošanas.

Gleznas atgādinot tikšanās ar «Dolce & Gabbana» dizaineriem, darba pārrunas «Valentino» modes namā un daudzas citas Milānā piedzīvotās lietas, savu darbu izstādes atklāšanā galerijā »VZ« vēstīja modes dizainers Mārtiņš Pūpols. «Es gan neesmu gleznotājs – mana sirdslieta ir vakartērpi,» piebilst puisis, kas beidzis modes dizaina studijas un ieguvis maģistra grādu zīmola menedžmentā vienā no prestižākajām Eiropas modes augstskolām «Istituto Marangoni» Milānā. «Nākamajai izstādei es labprāt uzgleznotu īpašas Latvijas personības – tādas, kurām ir savs raksturs un statuss sabiedrībā,» prātoja Pūpols.

Šķiroties no 3000 latiem, Pūpola darinātu kleitu aizvadītajā gadā savā īpašumā iegādājās TV dīva Maija Silova. Viņas piemēram ir sekojusi arī par pasaules skaistākās sejas īpašnieci konkursā «Miss Model Of The World» atzītā Ieva Kokoreviča, titula «Mis Latvija 2008» īpašniece Ieva Lase un dziedātāja Diāna Moon.

Par viena no pēdējiem dizainera Mārtiņa Pūpola veikumiem – divu mēnešu garumā ar rokām darinātas un šobrīd galerijā «GlobalArtRoom» apskatāmas kokteiļkleitiņas – īpašnieku var kļūt ikviens, šķiroties no «nieka» 1500 latiem.

«Tērpu darināšanā iedvesmojos no savas vecmāmiņas nu jau simt gadu senajiem rokdarbiem, kas radīti, ievērojot īpašas tamborēšanas un izšūšanas tradīcijas,» norāda Pūpols, kura vecvecmāmiņa savulaik darinājusi tērpus skandalozajai Latvijas preses karalienei Emīlijai Benjamiņai.

«Amerikāņu popmūzikas zvaigzne Madonna ir unikāla modes stila ikona, kurai ir ļoti liela ietekme uz stila tendencēm, savukārt austrāliešu aktrises Nikolas Kidmenas sievišķība un elegance filmā «Austrālija» mani iedvesmoja radīt skices jaunai apģērbu kolekcijai,» par savām gleznām stāsta Pūpols.

Svarīgākais